3. miminko neplánovaně krátce po porodu cs a reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
29.1.17 21:56

@Lilinka 89 Svatozář ještě nemám, pravda, občas mi nad hlavou cosi bliká, ale asi to nebude ono :lol:
Vaření je v pohodě, vařím normálně, jako všichni ostatní, jen je toho víc na objem, no… Děti ve škole na oběd nechodí, manžel si bere jídlo do práce, jen dcerka jí ve školce.
Pračka jak kdy, Občas má i den pohov, ale to bývá výjimečně, většinou ty dvě denně dávám, no… Holka nemá moc volna ;)
No a tělo - nepřipadám si absolutně zdevastovaně, jak je mi očas podsouváno. Naše MUDr. (PL) měla novou sestřičku a ta prohlásila, že by mě tipovala na to, že čekám druhé (u desátého), tak to beru jak kompliment :P
Jinak zatím neplánujeme nic, to se uvidí časem, nikdy jsme počet dětí neplánovali a neplníme plán. Prostě uvidíme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.1.17 22:03
@warita píše:Moje rodina mne naopak do druheho jeste tlaci a to mi je 37, takze to uz je na povazenou.

Proč na pováženou? Jsi mladice :D! Pokud ty chceš, neboj se toho. Já v tomhle věku rodila páté, a žádný problém nebyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
29.1.17 22:05
@Elenloth píše:
@halusenka První dítě bylo taky císařem? I kdyby jo, tak máš mezi prvním a druhým normální rozestup, tak bych se tolik nebála, pokud jsi neměla nějaké komplikace s hojením.
Bude to složité, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Otěhotněla jsem 5 měsíců po prvním císaři a bylo to v pohodě, jen bohužel druhý šel nakonec taky císařem. Potom jsme si už teda dávala zatraceně pozor, brala jsem pro jistotu i HA při kojení, i když to bylo teda peklo.
Reakce tvých rodičů mě mrzí, je to smutné, ale holt se nedá nic dělat. Moje matka taky u druhého manželovi „gratulovala“ s kyselým obličejem slovy „Tak vám teda gratuluju“. Ale když mluvím o třetím, tak taky říká, že jsem se zbláznila.

První bylo akutním císařem po 3 denním porodu, po 4.letech druhé byl plánovaný císař, v šestinedělí mi začala hnisat jizva a trosku mi ujel steh ale vše se po čištění jizvy a mazání zahojilo akorat to trosku dýl trvalo :) ale jsem rozhodnutá že se budu víc šetřit aby bylo vše ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
29.1.17 22:13

@fragola ty jo drsný 8o Každopádně přeji tobě i celé tvé rodině jen to nej. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.1.17 22:30

@Lilinka 89 Proč drsný, normální život velké rodiny. Sami jsme si ty zvolili, sami to zvládáme, není na tom nic divného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
30.1.17 06:43

@fragola drsný jako že to zvládáš tak s přehledem. Ja bych to prostě nedokázala ukočírovat. Když jste šťastní není co řešit :hug: A těch vnoučat, co tě čeká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
30.1.17 10:38

@Lilinka 89 zrovna jsem myslela na to samé, ty vnoučata, to bude koncentrace radosti. Pak to bude „Mami, vezmeš mi děcka na prázdniny?“ „Jasně, ale limit mám 20, takže si tě připíšu do pořadníku, jo?“ :D. Nebo třeba že bude prakticky každý rok od určité chvíle Fragola chodit na maturitní plesy svých dětí :-)
Taky by mě zajímaly ty nákupy jídla, jestli to probíhá např. dejte mi 10 metrů točeňáku a 2 kg šunky apod.
Každopádně to je obdivuhodné, musí mít nervy ze železa, protože uhlídat a vychovávat takovou smečku by asi většinu běžných žen odeslalo do blázince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
30.1.17 12:39

@fragola Jsem babase zvědavá, jak u tebe probíhá velký nákup třeba na víkend? Kolik kupujete pečiva?
Díky za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
30.1.17 12:40

@fragola Jsem babase zvědavá, jak u tebe probíhá velký nákup třeba na víkend? Kolik kupujete pečiva?
Díky za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.1.17 20:04

@Lilinka 89 @GKata Bavím se, jak jste mi to tu vykreslily :lol:
Zrovna včera jsme se s mužem bavili na téma branka mezi kuchyní a obývákem. Já jsem říkala něco v tom smyslu, že se těším, až zmizí a muž se na mě tak podíval a říká: „A je ti jasný, že se té branky už nikdy nezbavíme.“ Nejdřív tam holt bude proto, než odrostou naše děti, no a pak vnoučata… Ne, vážně, budu vděčná, když to bude fungovat, neberu to jako samozřejmost, že to v té rodině bude fungovat, člověk nikdy neví, kdy se co po… :?
Maturitní plesy jsou ještě celkem daleko, ale teď čtu třeba s 5. prvňáčkem slabikář… S 6. dítkem cvičím „R“ a „Ř“, prostě takových činností, které člověk dělá každý den a několik let po sobě, je spousta… Šunku si vyrábím sama, točeňák nekupujeme :lol: Ale třeba taková 3kg cihla sýra nám vydrží cca 1 týden.

@TerezkaW Velký nákup na týden… Snažím se vymyslet jídelníček na týden, abych si nakoupila, aby bylo z čeho vařit, aby nám nedošly plenky a další důležité věci. Prostě abych nemusela tahat v kočáru velký nákup přes týden. Už tak je to se třemi cvrky v kočáru dobrá posilovna, tak se snažím abych kupovala jenom takové běžné věci. Pečivo - momentálně 30 rohlíků a 1 chleba. Zatím to stačí, přece jen polovina dětí jsou cvrkové, bude hůř. Zpravidla nic nezbývá a obvykle peču ob den buchtu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
30.1.17 20:15

@fragola Víš, co se mi líbí? Jak z každého tvého příspěvku čiší ta radost a potěšení, které ti rodina dává. Žádné stěžování si. :palec:
Užívej si to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
30.1.17 20:33

@fragola Přesně, vůbec mi nepřijdeš jako vycuclá matka, ale jako nejšťastnější matka :srdce: Hele a stíháte s manželem i sebe? Tedy kromě plození :mrgreen: A máte ňáké babičky, nebo jste na to jen vy dva? A ještě mně teď napadlo, jak se přepravujete? Máte minibus? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.1.17 21:14

@TerezkaW To je hezký, děkuji :kytka: Já to takhle nevnímám, přijde mi, že píšu takové neutrální příspěvky. Vždycky říkám, že mě děti vycucávají, ale současně mě i dobíjí. Jsem schopná přežít kde co, ale co mě ničí, to jsou nemoci dětí. Takové neštovice v 9 dětech před necelými dvěma lety, byly celkem nářez. Naštěstí mám tu vlastnost, že se z toho relativně brzo oklepu a jede se zase dál.

@Lilinka 89 S mužem jsme rádi, že máme chvilku pro sebe večer, když odpadnou děti. Teď to prostě jinak nejde. Pokud někam vyrazíme, mám „ouvazky“ s sebou. Nebereme to tak, že by nám děti překážely, naopak to bereme tak, že časem budou mít děti svoje vlastní zájmy a po nás ani nevzdechnou, tak to bereme pozitivně :) Jo, z legrace říkám, že pokud mě chce muž někam vzít samotnou, bere mě za 1-2 roky do porodnice :mrgreen:
Babičky nevedeme, jsme na děti sami. Přeprava - 2 auta ;)

Příspěvek upraven 30.01.17 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.1.17 21:14

.

Příspěvek upraven 30.01.17 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837