Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nelly 66 no v HK porodnici prej pití si má vzít doprovod a maminka dostane plněj džbán toho jejich lahodného čaje
a vložky teda neberu ty dávaj a hlavně foťááák
holky já jak jsem z toho doktora vynervovaná tak cejtím každý lupnutí v břiše
jo a oblečení pro prcka neberu já se těším na tu nemocniční košilku
mám nafocený mimča všech kamarádek v té košilce a už se těším až v tom bude i ten náš drobeček
tašku s oblečením pak vezme přítel až pro nás pojede, a ještě musím koupit autosedačku
nemáme ke kočáru a tu potřebujem jinak neodjedem
a bačkory to už jsme tady psaly že ![]()
@natyber píše:
Jo a taky jsem si sbalila jelení lůj neb bez něj nedám ani ránu a zítra si koupím nějakej obyč kartáček na zuby protože já bych ho stopro zapomněla![]()
taky mám cestovní v cestovní taštice, páč si ho jinak vždy zapomenu a bez balzámu na rty no to bych taky nemohla existovat a kor po porodu, to jsem měla táááák seschlý rty fuj
@natyber píše:
Jooo a já si ještě na tajňačku beru dudlík, ale to nesměj sestry vědět jinak budou vyšilovat[/citace
prosimtě nám ho v porodnici šouply sestry samy![]()
![]()
já prvorodička ještě blbá nezkušená jsem se řídila přiblblýma radama z časopisů typu Maminka a pod. „chytrých“ médií, takže jako jsem žila v tom, že do 6 m ho dítě mít nemůže a setričky asi druhý den po porodu lup ho, že má hodně sací reflex a potřebuje dudat, tak jestli chcem dudlík
![]()
![]()
ještě ho máme napamátku schovaný takovou tu kytičku klasickou
a teď už mám svůj koupený a připravený
@natyber jinak kojící podprdu mám jen jednu, poprvé jsem si s ní tak nějak vystačila, byla teda pěkně mastná, ale zase když se přemáchla, tak byla za 10-15 min suchá na topení, takže když bude nouze tak pořídím další ale doufám, že neee
a ještě ji teda nenosím ![]()
toaleťák záleží jestli maj hajzlíky na chodbě či na pokoji, u nás jsou k pokoji, takže si toaleťák nosil každej vlastní, ale zas když u vás dávaj i ty vložky… ikdyž já bych si asi i tak vzala jedny vlastní, přeci jen budeš nahánět furt sestry, ať ti daj novou
![]()
jo a já mám ještě čaj pro kojící matky, ten nám hned po porodu sestřičky vařily a doporučovaly místo toho jejich nemocničního, to si pamatuju, že manžel běžel shánět
![]()
@natyber doktorka mi říkala že váha miminka takto může poskočit. Můj drobeček za 7 dní o 410gramů. jinak čáru na bříšku mám taky. Čipek zkracenej, musíme více odpočívat.
jsem zvědavá kolik pribere teď, na další utz jdu za 2 týdny. ale řeknu ti ze z takového pozorování bych byla hodně vystresovaná ![]()
Holky a taky už se vám zdává o porodu nebo kojení? Já mívám tak živé sny..
jo a co kočárek, máte doma nebo raději podle pověry u někoho?
@Nelly 66 a nemá ta porodnice na stránkách seznam věci co si má maminka vzít s sebou?
@Ajuschak u nás právě sestry šílej že se jim dudlík nedává ale já mu ho šoupnu hned jak začne békat
jinak v porodce v HK si bereš sama vložky kolik potřebuješ je tam velká skříň a tam maj i ručníky pižama taky můžeš kolik chceš a holky všechny co znám si ještě nabraly (nakradly
)vložky domů
já mám podprdy dvě a jak se mi zvětšila prsa tak jsem je začla nosit protože ty kostice mě strašně vadily
jinak záchody jsou taky na pokoji ale snad tam chodí nějaká úklidová četa a doplňuje
no to poznám až se nebudu mít čím utřít ![]()
@Mamango píše:
Holky a taky už se vám zdává o porodu nebo kojení? Já mívám tak živé sny..
jo a co kočárek, máte doma nebo raději podle pověry u někoho?
už jsme to tu řešily
já ho mám právě doma - v pokoji pro babičku a návštěvy, ale jsem hrozně pověrčivá
jenže nevím kam s ním, nechce s emi ho dávat k někomu do sklepa nebo garáže a nikdo v okolí nemá doma místo
Nelly psala, že ho má taky pod jednou střechou ale nahoře u rodičů myslím, že Nelly?
@Mamango no jo tak to nám povyrostli skoro stejně
no lepší než aby nerostli
jinak mě se občas zdaj divný sny né o porodu ale o tom že mi třeba vyteklo z břicha a bylo hrozně hezký
no ale dneska jsem zvědavá jak budu spát už aby bylo zítra to budu v pohodě mě to vždycky tak rozhodí a pak přemýšlím a sleduju se ale zejtra to bude ok ![]()
Ahoj holky, no my máme kočárek už docela dlouho, sice v baráku, ale ne v bytě (vlastní a čisťoučkej sklep). jinak vše ostatní si už trůní doma v ložnici
už se teda docela těším, máme to za pár ![]()
Já mám kočárek u tchýně vedle ve vchodě
ale jsou to jen pověry i když zrovna na tohle jsem taky pověrčivá
no ale zase už mám složenou postýlku tak ono to je asi jedno ![]()
@natyber píše:
Já mám kočárek u tchýně vedle ve vchoděale jsou to jen pověry i když zrovna na tohle jsem taky pověrčivá
no ale zase už mám složenou postýlku tak ono to je asi jedno
tak tu já mám FURT ještě složenou
my máme tu velkou, co se z ní pak dá rzložit postýlka cca do 6 let, ale když jsem znova otěhotněla tak jsme pomalu dceru přesunuly do velké a malá čeká na nového nájemníčka ![]()
@Janna9 píše:
Ahoj holky, no my máme kočárek už docela dlouho, sice v baráku, ale ne v bytě (vlastní a čisťoučkej sklep). jinak vše ostatní si už trůní doma v ložniciuž se teda docela těším, máme to za pár
ty jsi tu nová? vítáme tě
kdy máš termín?
Já si právě taky myslím..z rozumovýho hlediska si člověk říká, že je přece úplně jedno, kdy se jaká věc pořídí a jestli je nebo není v bytě..no jo, jenže člověka pak navrtá malej červík pochybností co když na tom něco bude a kdesi cosi a pak se přidá pár kamarádek, který to od tebe berou jako nejhorší zločin, že si člověk nakonec řekne, proč to riskovat..
a jak se znám, až v porodnici mě napadne ještě milion věcí, který určitě nemáme, tak se tatínek asi stejně ještě hezky prožene ![]()