Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jsem 32 tt,poslední dobou jsem měla tvrdnutí břicha,tak mi dr. napsala magnesium který beru už déle ale teď ve větší dávce.tvrdnutí už nemám tak často ale za to mi strašně rychle klesá bříško,začala jsem učůravat, a jako by bílý výtoky mám,dr říkala že můžu mít předčasný porod,ale já se bojím kdyby náhodou tak aby bylo vše v pořádku.Teď jsem měla taky poslední ultrazvuk a malej je v pořádku ale je moc nízko a má plus mínus 1900g.Tak bych chtěla poradit zda to může přijít takhle brzo nebo ne.
Děkuji všem za odpovědi ![]()
Ahoj. Tak přijít to může bohužel kdykoliv. Já také byla na magnézku, ve 30tt jsem měla kontrakce. Odpočívej, moc se nenamáhej, prostě klidový režim a malej to vydrží. Když se budeš namáhat, může to přijít, když se budeš šetřit, můžeš ho donosit. Já rodila 39+2.
Přijít brzo to může, ale taky nemusí, klidně může být mimčo hodně dole a ty přenášet… hlavně buď v klidu, zbytečný stres tomu nepřidá a 32tt už není tak strašný
a když to vydrží ještě 4 týdny, tak už je to donošené miminko ![]()
Ahoj já pro komplikace porodila 31+3 1430g a 40cm, pokud by jsi měla výrazné komplikace a bylo špatné srdíčko tak by bylo lepší porodit. Akorát by bylo dobré, aby ti napíchali kortikojdy na dozrání plic miminka. Přeji ti, ale aby jsi miminko donosila v pořádku.
Tak já Tě můžu trošku uklidnit. Mě doktor poslal kvůli zkrácenému čípku a naléhající hlavičce ve 32. týdnu už na kontroly do porodnice. Nakone jsem rodila den před termínem. V porodnici vždycky říkali, že mám vydržet do ukončeného 35.týdne a pak prý klidně mužu rodit…jo a že budu mít hezký porod, když je hlavička tak dole…
Faktem je, že mě taky říkali, že to do termínu nevydrží, že je hlavička hodně dole, ale bylo to později, až v 36tt, což už jsem neřešila, brala jsem to jako donošené mimčo, nešetřila se… a nakonec jsem týden přenášela ![]()
Ale je fakt, že kdybych nebyla zrovna ten den v porodnici na monitoru, tak se malý narodí doma jak to pak bylo rychlé…
Ještě dodám, že poslíčky jsem měla šílené. Když jsem začala rodit, tak mi trvalo hodně dlouho, než jsem uvěřila, že to opravdu přišlo. Je pravdou, že do toho 35,týdne jsem se hodně šetřila. Přeju hodně štěstí a donošené miminko.
děkuji všem za odpovědi ale stejně si myslím že půjdu asi dřív tak nějak to cítím a hlavně kdyz jdu pár kroků se psem ven tak se musím na každým kroku zastavit,protže mi buď ztvrdne břicho hodně nebo tlačí.
ale jinak všem děkuji
Doufám, že nevenčíš bernardýna, ale malého pejska. To by také byla zátěž na bříško ![]()
Ahoj, šetři se a nestresuj se, já jsem rodila ve 32. tt, 40 cm, 1750 g, malý je v pohodě. Mně praskla voda, z ničeho nic, hlavička nenaléhala, čípek ok, prostě vše odpovídalo 32.tt, jen rupla voda. To si nevybereš. A tušení, že to přijde dřív jsem teda neměla, spíš naopak, byla jsem zděšená, že přece nemůžu rodit v létě, když mám rodit až na podzim ![]()
A to zastavování se, to jsem měla v druhém těhu, že jsem šla na procházku a musela jsem se opřít o kočár, jak mě začalo bolet břicho, dohukaná z předčasného porodu jsem se bála, že mi někde venku v těch třeskutých mrazech prdne voda a co budu dělat
A rodila jsem v termínu.
Petruška, opravdu bych radila, šetři se, já měla malého taky hodně dole, jezdila jsem k dr. na kontroly každý týden už asi od 26. týdne, a měla jsem problém tam vůbec dojít, jak byl dole. Od 25. týdne už jsem musela jen ležet a rodila jsem 34+6, ale to už bylo celkem v poho. Tak fakt radím, ubrat, ležet pokud možno s nožkama hore, to mi dost pomohlo, Klidně můžeš přenášet, ale taky třeba ne, u každého je to jinak. Drž se, ať vydržíte co nejdéle, každý další den je dobrý ![]()
Ahojky, mě hrozil předčasný od 27tt a přenášela jsem. Dokud ti nerupne voda, nebo nebudeš mít kontrakce, tak buď v klidu. Ber magnézko, dej nohy nahoru a odpočívej ![]()
Ahoj…hele může a nemusí…mě vyhrožovali už měsíc a půl zhruba před termínem že to bude každou chvíli…porodní cesty krásně připravené, otevřená pro prst, bricho dole atd…no a jak to dopadlo? 3 dny jsem přenášela…:-D A to jsem během té doby měla za sebou asi 4 hamiltony a nepomohl ani jeden takže…ten prcek si řekne kdy pude a lékař to neovlivní…:-)