Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mám občas takový průjem, že třeba i dvakrát za den nestihnu doběhnout
A taky občas den, kdy se snažím, tlačím a ono to prostě nejde a nejde…
To asi k těhulkování patří, no. ![]()
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Co je to obcas?u me to je ted poslednich 14 takove nepravidelne a v tehu jsem na to nikdy netrpela
Proste obcas cca od 34tt tak jednou za 7-10 dni. Ale to se neda pausalizovat muze to byt cisteni a taky nemusi
do tveho organismu nikdo z nas nevidi.
Peknou nedeli vsem, pridavam se do diskuze s jinym dotazem - jsem taky 35tt, a doted ani naznak po posliccich nebo tvrdnuti bricha… Stalo se vam to taky? Podle procitani diskuzi si uz prijdu skoro nenormalni…
Vlastne ani nevim, jakej je mezi tvrdnutim a poslickama rozdil? ![]()
@amy80 no jak to vidim ja (prvorodicka),tak je normalni je mit i nemit.Neda se z toho nic vypozorovat a kazda to ma jinak a pak i porod.Asi je lepsi se moc nepozorovat, ale me se to moc nedari, jsem nervozni, jak se blizi termin:) tvrdnuti bricha znam asi od 20tt a neni bolestive, jen neprijemne mi ztvrdne bricho a od 38tt mam obcas ms bolesti a ty povazuju za poslicky. ![]()
@Martina84 taky jsem to tak mela. Bricho proste ztuhne i na osahani a poslicci jsou takove jako krece nebo bolest.
@amy80 v prvním těhu jsem neměla žádné tvrdnutí ani poslíčky a najednou až porod, teď jsem asi ve 35.Tt, od začátku mi tvrdne břicho, měla jsem různé tlaky v podbřišku a teď, kdy by to mělo začít najednou nic ![]()
A ten průjem bude záležet i na poloze mimča. I když před prvním porodem jsem byla dokonale vyčištěná-naštěstí, neb klistýr jsem nestihla ![]()
Tak hodně štěstí všem!
Ja jsem 34+4 a prujem s bublanim ve strevech mam na stridacku uz priblizne 14 dni. Pricitam to spatnemu zazivani, k porodu se u me zatim neschyluje.
Takže takový jakoby menstruační bolesti v dolní části břicha jsou poslíčci? Je to celkem nepříjemný. Dneska jsem 35+3. Záda totálně v háji, mám tam cosi asi zablokovaný a každej krok je očistec. Ale spí se mi zatím dobře, jen mimino občas protestuje, když si víc přilehnu břicho
(normálně spim na břiše, teď v takový jakoby stabilizovaný poloze)
@barbuchablond rekla bych, ze jo, ale samozrejme zalezi, jak moc jsou silne. Zada mam zablokovane taky uz tri tydny, ale vcera mi to nejakym zazrakem samo povolilo a mohla jsem normalne chodit. Za chvili vstavam a jsem zvedava na dnesek ![]()
@blumen píše:
@barbuchablond rekla bych, ze jo, ale samozrejme zalezi, jak moc jsou silne. Zada mam zablokovane taky uz tri tydny, ale vcera mi to nejakym zazrakem samo povolilo a mohla jsem normalne chodit. Za chvili vstavam a jsem zvedava na dnesek
tyjo, zazračné odblokování teda fest závidím
. Tak hlavně, ať to vydrží. Já už jsem z toho nešťastná, jsem nastoupila na mateřskou, doma nevím co budu dělat a do toho nemůžu pořádně chodit. ![]()
@barbuchablond nevydrzelo mi to dlouho, jen dopoledne, uz to mam zpatky, ale nastesti v mensi sile…
Ahoj, jak jste na tom s únavou ve 35 tt? Já spím v noci hrozně blbě a přes den jsem totálně ospalá. Dovedu dceru do školky, nakoupím, uvařím a spím. A nejradši bych spala celý den. Když déle chodím nebo stojím, dělá se mi na omdlení. Po ránu a při delším stání je mi zle od žaludku. Tlak mám dobrý, akorát mám anemii, tak beru železo. Je to normální? Hlavně ty slabosti a pocity na omdlení. Mám pocit že jsem zpět v 1. trimestru.
*poslednich 14 dni