Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jfuddudfuxj píše:
Fakt mam strach…ja nevim jestli je nejaka miznost kdyz jsem byla prvne na te gynde toho 22.3 a rikal ze vidi jen vacek a rika jste v 5.tydnu a 3 tydny od poceti,ze bych byla z toho ledna o 3 tydny dal tak bych musela mit aspon srdicko.dyt za 3 tydny se toho stane strasne moc.a pak me jeste nedodava klidu ze pry se neda moc urcit kdy doslo k oplodneni treba v 10-dennim rozdilem sexu.znama spala s chlapem 14 dnu pred manzelem a az po porodu zjistila ze je to milencem…ja jsem rakova krava:(((a jitulinku jak jsi to myslela s tim ze by musela mit sakra vydrz?jako proc?i kdyby to toho 10.2 nebyla menstruace ale spineni tak by mi na gyndw museli rict to tehotenstvi prece od lednove menstruace,ne?a hlavne co si matne ctbavuju tak mi v uniru fakt nic nejak nebylo,to az tak od konce mesice,tsk to asi bych rsky neci pozorovala vzhkedem k tomu ze ted nejsem schopna mic fungovat hak mi neni dobre
určitě by to počítali od lednové menstruace, pokud bys počala s milencem a těhotenství by tak muselo být určitě i „starší“. že jim to velikostně nesedí by už na utz určo viděli ![]()
ahoj, dneska jsem byla dr., aby mi potvrdila těhotenství, ale ona na ultrazvuku sice něco vidí, ale prej je to menší než by mělo být. Jsem na rozpacích a nevím jak to bude dál. nechci aby to skončilo špatně. Ale dle těhu testů bych měla být druhá čárka sílí. Testuji ob den. Myslíte, že tím mohu kontrolovat jestli je všechno v pořádku?
Buď naprosto v klidu! Doktoři berou těhotenství dle poslední ms, ale klidně jsi mohla mít ovulaci mnohem déle, takže to klidně může být menší. To ještě vůbec nic neznamená! Jestli ti čárka na testu sílí, tak je to opravdu dobré znamení ![]()
Doporučuji ale už dál netestovat, abys z toho nebyla zbytečně ve stresu. Určitě půjdeš na další utz, kde už se potom stoprocentně ukáže víc.
Neboj, vše bude v pořádku, hlavně buď v klidu, to je ted pro tebe ( i to malinké) to nejdůležitější!!!
Držím moc palečky ![]()
@luci88 já vím, ale je to strašně těžké před 8 měsíci jsem spontálně potratila a týden na to dr. přišla ještě na to že k tomu všemu mimoděložně těhotná takže teď mám obavy i když asi zbytečné. Ale jsou tady. Je teda fakt, že teď mám dobrý pocit oproti minule to jsem věděla od začátku, že něco není v pořádku. Zítra jdu na krev a příští čtvrtek na ultrazvuk dr. říkala že vývoj v tomhle stádiu je rychlý tak snad uvidí všechno co má.
@vaanilla naše obě děti byly o 10 dní menší, než by odpovídalo výpočtu podle MS. Prostě jen mám delší cyklus a ovulaci trochu déle. Doktor taky zpočátku tak divně něco naznačoval, ale jediný důležitý je, aby si ten rozdíl mimi stále udržovalo stejný
.
Chápu, že máš strach kvůli předchozímu potratu, ale zbytečně se nestresuj
. Mé první těhotenství taky nedopadlo, ale teď máme 2 krásné zdravé dětičky ![]()
Chápu tvoje obavy. Já jsem před Vánoci taky musela na revizi (podezření na mimoděložní) a předtím také jeden spontánní potrat-i když to se najisto nepotvrdilo, tak já jsem to cítila.
Máš pravdu, já jsem taky od začátku cítila, že „něco“ není v pořádku.
Ale věř tomu, že teď vše v pořádku bude!!!Musíš tomu opravdu věřit a když budeš myslet pozitivně, tak se ty pozitivní myšlenky přenesou i na tvé miminko a vše bude dobré ![]()
Držím moc palečky, určitě dej vědět, jak jsi dopadla ![]()
ahoj ahoj taky se pridam k odpovedi
ja jsem nyni v 15tt a tehotenstvi mam cca skoro o tyden mladsi dle PM ptz jsem mela pozdeji ovulaci. takze kdyz DR u Tebe videla na UTZ co videla priste urcite pujde videt vice
me se otehotnet podarilo po potrati cca po trech letech takze Tve obavy chapu…ale jak rika Luci
nestresuj se testovanim, nema to smysl a pak ten stres pusobi i na to malicke ktere se pomalicku ale jiste klube
takze i ja drzim palecky a hlavne…mysli pozitivne
![]()
S tim pozitivnim myslenim jsi me nejak predbehla
jak se Ti dari ![]()
Ahojky!!!Jsem moc ráda, že se tobě i miminku daří ![]()
Já se mám dobře-mám tedy už po třetí ms od revize, ale nechci to nijak hrotit. Prostě tomu opět necháváme volný průběh a uvidíme, jak se zadaří ![]()
Tedy, příští týden jsem objednaná k doktorce cca v půlce cyklu, abychom zjistily,jestli u mě dochází k ovulaci.Tak doufám,že bude vše v pořádku ![]()
A jak snášíš těhotenství? Už se dostavily nějaké specifické chutě? A co bříško, už je to vidět?
A co Ty,citis se dobre?
Moc Ti preji aby vam to vyslo je to to nejkrasnejsi co vas muze potkat
ja jsem taky mela problem s ovulaci cca pul roku u me k ovulaci nedochazelo ale lekama mi byla vyvolavana a pekne se to srovnalo. Prikladam Ti foto briska dr mi rekl ze moc papam jde to na me videt opravdu hodne
a taky o sobe maly dava uz vedet … pred 5 min jsem zrovna videla tu krasnou boulicku,mrska sebou pekne
jinak to snasim uz dobre
zadne nevolnosti..huraaaaa
jinak bastim vse na co prijdu i v brzke ranni hodiny ![]()
Krááááááásné bříško
Je moc dobře, že si to tak krásně užíváš a je ti fajn
Na doktora nedej, on to mimčo nenosí
Prostě si to užívej a dávej mrňouskovi jen to nejlepší a když máš prostě chuť, no tak má chuť i mimísek, tak to by bylo, abyste si spolu nedali do nosu ![]()
JInak já se cítím celkem fajn-fyzicky už naprosto, jen ta psychika je občas horší..Občas to na mě tak nějak padne a mám zvraty nálad..ale věřím tomu,že to přejde a bude zase dobře ![]()
JInak ještě co se týče té ovulace. Tak já jsem si minulý měsíc zkoušela cca od 13.dne dělat ovulační testy. Dělala jsem je asi až do 21. dne, ale bohužel nikdy jsem ho neměla pozitivní. Jen jeden den tam byla hodně viditelná druhá čárka, ale rozhodně nebyla tak silná, jako ta kontrolní. To prý znamená,že ovulace vůbec neproběhla.
Tak jsem to volala doktorce a ona mi řekla,že by bylo fajn ted po ms přijít asi tak 11.-14 den od ms. BOhužel mi to teď vychází naprosto blbě akorát na víkend a pak jak je to volno,kdy tam doktorka není
Budu tedy muset přijít až 15.den od ms. Snad to ještě bude mít nějaký smysl. Je tedy pravda,že jsem měla delší cykly (běžně 33.-38.den), ale teď jsem to dostala už 27.den,což je u mě neobvyklé…
No,tak uvidím, jak to všechno dopadne. Ale já pořád věřím tomu,že dobře ![]()
To si pis ze si dame do nosu
nuti me jist veci ktere bych jen tak nejedla ![]()
S tou psychikou to znam…ja na tom tenkrat byla hodne spatne ale i presto clovek musi myslet pozitivne
a ja verim ze kazda z nas ktera zazije tyhle neprijemne veci se toho drobecka nakonec docka
ja sice cekala moc dlouho ale o to vice si toho prcka vazim
joooo a dle dr by to mel byt chlapecek pokud jeho UTZ nekeca ![]()
No ta ovulace je dost zradna
ja jsem taky jednu dobu vyuzivala ovu testy ale moc jim neverim…u me nakonec zjistil ze mam ovulaci 5dni pred tim nez ma prijit menstruace. A u me ty cykly byli desne a to 38den bylo pravidlo nekdy to bylo i pozdeji…proto mi dr navrhnul chodit na UTZ kazdy mesic a on mi spocita presne plodne dny…rekla jsem ze ne ze to necham klasickemu prubehu…no a sama vidis ze kdyz jsem se rozhodla ze to zkusim po 3 letech tak to vyslo hned
clovek uz ztraci hlavu tim ze nad vsim stale premysli a pak staci udelat malicko a je to
Ja tomu hcg totiz vubec nerozumim.koukala jsem to tech tabulek a tam se to nejak prolina,tak jsem z toho jelen:(