Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můj gynekolog si na první prohlídku zve až tak kolem 8.tt, protože dřív tam není nic (nebo nicmoc) vidět. Jednak záleží na přesném určení stáří těhotenství, na kvalitě ultrazvuku a taky na tom, že dokud neuvidíš bijící srdíčko, stejně budeš netrpělivá. A možná i pak, až to srdíčko uvidíš (jako já..
). Přeju hodně štěstí, ať se zítra dozvíš jen samé dobré zprávy a snaž se být hlavně v klidu (i když sama vím, že to moc nejde).
Ahojky, já si myslím, že ty domácí testíky i když již za pár korunek jsou opravdu spolehlivý. U mě to bylo vždy tak tři těhotenství vždy odhalil testík. K dr. jsem šla, vždy 6 tt. a už to bylo vidět tak si myslím, že jsi ještě týden měla vydržet. Ale podle krve se to pozná taky dobře, takže To vydrž do zítřka a nenervuj se. Ahoj a přeji pohodové těhu. ![]()
IRRY,hlavně se nestresuj,já na tom byla stejně na testíku // a na prvním UTZ nic,až na dalším se mimi objevilo…ještě počkej do příštího vyšetření..držím palečky
Irry, přesně, mně doktor řekl, že až najdu na testu //, ať počkám ještě 2 týdny a pak teprve přijdu
Takže klid a moc držím palečky ![]()
Ahoj, taky jsem byla tak těhotná jako ty. Z krve taky zvýšené HCG no jenže jsem měla bolesti, takže měli podezření na mimoděložní, ale nebylo nikde nic vidět, říkali, že jsem 4-5 týden. Pak mě to chytlo tak, že mě odvezli do nemocnice no a tam mi udělali lapadoskopii nebo tak nějak se to jmenuje
, no a nenašli nikde nic a za týden na UZ našli váček. Takže faakt ten týden dva ještě vydrž!!!! Jinak mám už teď moje 6 měsíční mimoděložní těhotenství
doma.....takže držím pěsti aby to bylo co nevidět vidět
přeju pohodové těhotenství!
irry- to bude v porádku, to by musela mit tvoje dr. joo dobrej ultrazvuk, ab neco videla. Moje by se v 4-5 ani neobtezovala to zapinat
je fakt brzo. mne si vzdycky zve nejdříve 6+5, a to jeste jenom proto, že třeba pak nekolik dnu nemuže. Jinak mne zve prvně na utz tak 7+
hezký den
har.
Můj gynekolog taky zdravé pacientky zve až kolem 8tt.
Dřív to nemá cenu..Záleží na kvalitě ultrazvuku,nejde vidět skoro nic..
Nicméně,já jsem šla hned pár dní po vynechání MS a těhotenství poznal.Šla jsem tam brzy,mám proto zdravotní důvody a shodou okolností jsem před otěhotněním s Emičkou měla cystu..
Neboj,věř,že to bude dobré!!
Já mám podobný problém. TT pozitivní asi v 5ti případech, ale čárka vždy hodně slabá. nyní má 14 dní zpoždění menstruace a dle Dr. bych měla být v 5tt. V pondělí mi řekl, že sliznice roste což je dobré znamení, dnes po třech dnech kontrola kvůli špinění a na UTZ nic neviděl a prý to vypadá, že těhu nejsem. Odebral krev na hcg a čekám na výsledky. Už mi z toho jde hlava kolem
navíc mám fyzickz náročnou práci a musela jsem to už oznámit, tak se mi teď nechce vzsvětlovat, že to nevyšlo ![]()
Ahoj,
já jsem na tom byla podobně - ve čtvrtém týdnu ještě nebylo na ultrazvuku nic vidět. A navíc jsem měla i negativní těhotenský test, takže jsem si myslela, že ani nejsem těhotná a jen mi podivně dlouho mešká menstruace. O týden později nejen že vyšel pozitivní těhotenský test (a to tak že se okamžitě oběvila tlustice jak blázen ještě dříve než kontrolní čárka), ale i gestační váček už byl na ultrazvuku krásně vidět.
Ahojky, opravdu Ti taky vycházel negativní test do 4. týdnu? Tak já mám podobný problém. Jsem asi tak 26 dní po ovulaci, kdy jsem měla pocit, že došlo k oplodnění. Samozřejmě mám všechny těhotenské příznaky-citlivá prsa (hrozně), bolesti v podbřišku, zvýšenou teplotu atd..Včera jsem byla u doktorky,ale na UTZ neviděla prý ani gestační váček,jen mám prý hodně překrvenou sliznici. Prý se tam může za čtyři,pět dní váček ještě utvořit.Jenže test z moči mi u ní vyšel negativní.Doma jsem si ho potom jen tak pro srandu udělala (Best2-citlivost 20) a vyšla mi tam po 10min slabá čárka!!Ale je dobře vidět.Tak jsem si test pro jistotu schovala,ale manželovi jsem nic neřekla.Myslíš,že i přesto bych přeci jen mohla být těhotná? Jen upozornuji,že menstruaci mám šíleně nepravidelnou (jednou po 26,pak po 40),takže podle toho usuzovat nemůžu.Předem děkuju za odpověd,krásný den ![]()
irry píše:
Ahoj holky,tak jsem dnes byla u doktorky na kontrole.mam byt ve 4-5 tydnu tehotenstvi.a zase pres ultrazvuk nic nevidela:( ani prej vacek..:( tak jsem sla na krev a zitra mam zavolat…snad bude vsechno v poradku.nebo jak ste to meli vy? taky bylo neco videt treba az dyl?dekuju za odpovedi.
Ahojky Lepepr, určitě se snaž být v klidu a nijak se nestresuj! Váček se určitě může ještě objevit-ve 4. nebo 5. týdnu skutečně nemusí být vůbec nic vidět! Když to tak bylo u mě ( i když já jsem nevěděla, v jakém týdnu bych mohla být), tak mi doktorka řekla, že se počká týden a pak se mrkne znovu. A to už by pak samozřejmě něco být vidět mělo. Jinak testíky mně vycházely pozitivní, ale pak začala čárka slábnout..
Na to ale nemysli!!Vše může být ještě naprosto normální,každé tělo je jiné, tak mysli pozitivně a bude to dobré. Držím moc palečky!!! ![]()
ahojky.holky.tak.tomu.by.jste.asi.nikdy.nevěřily.co.se.mi.stalo.byla.jsem.na.gyndě.včera.na.testu.je.slabá.čárka.tak.jsem.si.zašla.na.gyndu.doktor.mi.dal.domů.obrázky.UT.tak.jsem.šla.domů.jelikož.mame.planovane..ivfa.chteli.bychom.v.nema.dal.pokracovat.doma.koukam.na.ten.obrazek.a.vidm.hlavu.nohy.žebra.tak.si.říkám.se.mi.to.snad.jen.zdá.nebo.jsem.už.úplně.tak.pitomá?tak.jsem.zašla.k.jinýmu.doktorovi.se.na.to.zeptata.vysledek.holky?mam.tam.hlavu.ale.ne.jednu.ale.dvě.to.mi.teda.řekněte.jaktože.to.ten.dotor.neviděl.to.je.první.věca.druhá.věc.je.že.se.mají.jako.docela.čile.k.světu.jsem.už.totiž.skoro.dvacátý.týden.jo.a.jestě.jsem.chtěla.podotknout.že.jsem.celých.5-měsíců.menstruovala.sice.vždy.jeden.nebo.dva.dny.ale.menstruovala.to.je.teda.mazec.což?.)
Lepepr, tak jak jsi dopadla na utz? Držím moc pelčky, prošla jsem si tím samým, takže vím, jaký je to pocit nejistoty. Doufám, že vše dopadlo dobře ![]()
Ahoj holky,tak jsem dnes byla u doktorky na kontrole.mam byt ve 4-5 tydnu tehotenstvi.a zase pres ultrazvuk nic nevidela:( ani prej vacek..:( tak jsem sla na krev a zitra mam zavolat…snad bude vsechno v poradku.nebo jak ste to meli vy? taky bylo neco videt treba az dyl?dekuju za odpovedi.