Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ještě nahodím téma, než přijedu domů…velikost břicha po císaři.....????Jsem v šoku!!!
Jaké máte zkušenosti?
No o bolesti ani nemluvím…
Napište chytrá moudra, je nás tady více adeptů na návrat......
Jo a prdíky už také řešíme v plné parádě..... ![]()
Tak se zatím mějte.Jdu si chvíli lehnout, než bude budíček… ![]()
Jani, tak odsavacku a stimulovat prsa aspon tak. Hodne pij a dej si i kojo caj. A hlavne bud v pohode, ono to pujde, neboj ![]()
Mne Maryho vozily docela malo a zadny dokrm jsme nemeli. Laktace se rozbehla asi treti den.
U prvniho CS nam uz dokrmem vyhrozovali a pak se rozjela v noci na ctvrty den.
A to vas uz zitra pusti dom jo?
Ja to horko tezko ukecala paty den a musela jsem slibit, ze doma budu vegetit a dusovala jsem se, ze mam kolem furu lidi, co mi budou pomahat ![]()
Ohledne velikosti bricha Ti toho moc nanapisu..Normos porod jsem nezazila, tak nemam s cim porovnat ![]()
dusicka.. píše:
Jani, tak odsavacku a stimulovat prsa aspon tak. Hodne pij a dej si i kojo caj. A hlavne bud v pohode, ono to pujde, neboj
Mne Maryho vozily docela malo a zadny dokrm jsme nemeli. Laktace se rozbehla asi treti den.
U prvniho CS nam uz dokrmem vyhrozovali a pak se rozjela v noci na ctvrty den.
A to vas uz zitra pusti dom jo?Ja to horko tezko ukecala paty den a musela jsem slibit, ze doma budu vegetit a dusovala jsem se, ze mam kolem furu lidi, co mi budou pomahat
Ahojky,
tak jsme doma od včerejška, jen trochu nestíhám…je to docela zase náročné…fyzicky i psychicky.....prostě klasické šestinedělí jak má vypadat.
Dnes mi přijde laktační poradkyně - tak jsem zvědavá zda mi pomůže.Tady ta diskuze už by se měla přesunout někam k narozeným…viď???
Nevíte jak TIF?
Čauky těhulky,tak začínáme 38tt,už se nám to krátí,jak jste na tom?Můžete se ještě hýbat a co hlenová zátka,už vám někomu odešla?Mě ještě ne vždycky mě dole tak hrozně dloubne,že už si myslím že je to ono a pořád nic ![]()
Ahojky,začinam taky 38tt a zatim se nic moc nedeje,jen včera mě trošku pobolivalo břicho jako při menzes.Chtela sem se zeptat jestli ta hlenova zatka musi odejit každymu?Mě u prvniho tehu nic takoviho neodešlo nebo aspon o tom nevim,třeba si toho človek nemusi ani všimnout je to taky možny?Ani žadny posličky nemam to u prvniho sem mela tak 3tydny před porodem a hodne silny tak nevim pokaždy to je asi jiny.
Ahoj Evi,
jj, je to možný. Já mám taky po prvním dítku, teď čekám druhé - jsem ve 34.tt a můžu Ti říct, že mi tehdy taky neodešla. Mám dojem, že až když jsem hopsala na míči v porodce. A to mi praskla doma voda. Takže vlastně dřív než zátka
A taky je pravda, že Ti může odejít a ty si toho ani nevšimneš! Může být zabarvena dorůžova, ale taky úplně čirá a vypadat jako běžný těhu výtok, takže ani nevíš. ![]()
Poslíčci jsou taky různí, ty já taky neměla, přišly až porodní bolesti při rozeběhlém porodu - docela jsem měla v tomhle pohodičku
takže buď v klidu i Ty! ![]()
Bude to v pohodě, uvidíš, hlavně, ať je Ti fajn a jste zdraví!!! ![]()
ahojky,tak to sem rada že to ma nekdo podobne mě taky praskla plodova voda doma a to byla aspon na chvili uleva ale opravdu jen na malou chvili.Pak se to teprv pořadne rozjelo a bylo to zatracene dlouhy.Tak doufam a sem zvedava jak bude probihat druhy porod a jestli bude aspon rychlejši.Taky ti přeju pohodovej a rychlej porod ![]()
Ahoj Evi,
taky Ti přeju rychlý a pohodový porod!
Ty už to máš za pár, tak doufám, že se pak pochlubíš, co a jak
Co vlastně čekáte? Mě už to začíná lézt na mozek, začínám být nervózní, číhám na každý náznak - děs. Zrovna včera jsem se půl dne plazila téměř v předklonu - měla jsem intenzivně tak tvrdé břicho, že jsem se nemohla hnout - uff. Chodila jsem po bytě, seděla, ležela, kroutila se a nic nepomáhalo - ufff. Teď ráno zatím klid, tak to hned klepu, tak snad…
Co Ty, jak ten konec probíhá u Tebe? Jde to? zatím pá ![]()
ahoj Sabi,taky mi včera tvrdlo pořad břicho a nak divne me tam chvilema picha.Ja zas chodim v předklonu protože me šilene boli v křiži a to je nejhorši když vstanu pak se nemužu narovnat a chodim jak naka babička
Jinak čekame holčičku tak sme moc radi chtela sem všechno kupovat v ružovi a tak se zadařilo,takže vecičky po synovi mužu tak akorat rozdat všechno to je v modry barve.A co čekate vy?A kolik je tvimu prvnimu ditku?
Jéje, tak to máme úplně stejné
Já mám prvního taky kluka (v listopadu mu bude 8 let) a teď čekáme růžovou panenku
To mi povídej s těma věcma… tolik zachráněných pěkných věcí
Naštěstí kočárek a vše okolo mám po Domčovi v neutrální barvě, takže v poho pooužitelné i pro holču. Růžové oblečení a nějaké drobnosti jsme holt museli přikoupit, ať se cítí jako slečna ![]()
To ja pitoma kupovala tenkrat všechno jen v modrym a žadny neutral a hodne věciček je jak novi.Ale zas syn se narodil v kvetnu takže bych ty vecičky až tak nevyužila když holka budu řijnova,teda jestli do ty doby vydržim.Takže taky to čekaš po tolika letech a je to lepši aspon nam ty kluci trochu pomužou a mi bude mit čas si to stema našema holkama uživat jako u prvniho ditka.Přeci jenom už sou ty kluci samostatnejši a maj svoje zaliby tak si myslim že je to lepši.
Snad jo, snad máš pravdu s tím pomáháním
I když Domča je nevyzpytatelný
Jsem zvědavá, jak se k tomu postaví až bude mimčo doma, do teď byl jen ON… Ten Tvůj klučík má kolik roků?
No já tehdy nevěděla co to bude, vnitřně jsem tušila a přála si chlapečka, tak jsem kupovala ty velké a drahé věci v neutrální barvě-radši a oblečení mám taky ve většině krásně světle modré.
Ale víš co, Domča byl kluk, v modrém a jen proto, že měl delší vlasy s lokýnkama, tak mu stejně hodně lidí říkalo „pěkná holčička“
Si nevybereš. Teď to zas bude holčička sem tam v modrém a bude to kluk?? ![]()
Tak je pravda že jsou zvikli že se všechno toči jen kolem nich všechno jim podstrkavame pod nos tak sou prvni no…ale ja si myslim že aspon v tomhle veku nebude Samuel žarlit a že se moc teši no uvidim jak to bude musime si vždycky na ne najit čas a venovat se jen jim.Jinak Samuelovi bylo v kvetnu šest.