38týden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
23.9.10 10:31

Ahojky Evi,
něco nového od minula? Nějaké příznaky porodu - nic, vše v poho?
Mně v noci strašně bolívá břicho - takové ty menstr.bolesti, au - nebyla jsem na ně zvyklá při antikoncepci :-( Kroutím se a nemůžu najít nějakou polohu,ve které by se mi ulevilo :-? Do poradny jdu až ve středu, tak jsem zvědavá, co se dozvím nového - co značí ty bolesti a jak to vypadá s tím plánováním SC :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
23.9.10 14:36

Ahoj Sabi, taky sem mela včera celej den bolesti ,dost silny ale spiš jako kdyby se mi stahovala deloha strašne me to tlačilo dolu a mela sem pocit na velkou ani sem se nemohla pořadne narovnat jak to bolelo byly to zřejmě posličci protože pravidelnost to nebyla a pak sem stoho dokonce i usla jak me to vyčerpalo.Tak se nam to asi chysta a telo se připravuje i když dneska me zas nic neboli a to sem včera fakt chvilema myslela že se stoho neco rozjede.Ja du na kotrolu zitra tak sem taky zvedava co se dozvim noveho.Ty maš planovanej cisařak nebo co to znači to SC?

• Citovat
  • Upravit
47
24.9.10 08:32

Dobré ráno!
SC značí císař,jj. No zatím ho plán.nemám, ale malá je KP a netočí se už několik měsíců, takže mám obavy, že tak zůstane :-? Bolesti se mi taky střídají po dnech, jeden den jsem KO - tak jako ty v předklonu, ani chodit nemůžu a druhý den dobrý.No a v noci taky tak. Ale najít vhodnou polohu ve které bych vydržela aspoň pár hodin v klidu spát to mi teda nejde, převaluju se každou chvilku a všechno je pořád špatně :roll:
Pisni teda, co u dr. nového, jsem sama zvědavá :kytka:
Tobě už se to krátí, co? Ještě týden? Se máš, já už bych to taky nejraději měla za sebou. A ta nejistota, zda bude SC, nebo nebude a kdy, nebo jestli se rozjede normál porod mě teda sžírá :roll:
U Tebe vše v normálu, holčička je poslušná? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
24.9.10 15:07

Ahojky,tak u doktora to bylo zas na celi dopoledne :zed: na natáčeni všechno v poho cs mam 7 a porodit pry mužu už kdykoli ale to neni nic noviho to mi řikaj celi tehotenstvi.Dneska tam meli docela frmol doktorku pak odvolali k naky operaci takže se pěkne dlouho čekalo a přišlo mi že me docela odbyla.I když tahle doktorka co k ni chodim je takova moc rychla předtim sem chodila k jiny a ta si umela udelat čas a normalne lidsky si popovidat ale tahle moc pospicha.No a ty si už teda v kolikatym?že se už neotoči.Ja ji mam otočenou už od 30tt.Takhle to mela moje sestra taky ho mela špatne otočenyho a hrozil SC nevim teda už kolik byla tydnu ale nakonec se stihnul otočit spravne :potlesk: Ale ke konci už tam nemaj tolik prostoru na to otočeni.Tak uvidiš,přejuti aby ti to dopadlo dobře a ty si mohla porodit normalne :kytka: Ja si pamatuju že u prvniho tehu sem si přala SC jaky sem mela bolesti ale zas pry to neni moc přijemny po tom tak všechno ma svi pro a proti.Ja už jen přemejšlim jaky budu mit ja porod jak bude probihat,celi si to představuju a mam stoho hroznej strach…ale pak se zase uklidnuju že určite když je druhy že bude probihat rychleji.Tak se uvidi no :-?

• Citovat
  • Upravit
47
25.9.10 09:01

Ahoj Evi,
jéje, tak to už Ti to mimi opravdu klepe na dveře :-D No, myslím na Tebe, tak snad to bude vše v poho, rychle a bez bolestí!!! :palec:
Já jsem 35+2tt, tak proto si myslím, že už ta poloha tak zůstane, i když je fakt, že člověk nikdy neví 8-) Ale asi už tam fakt moc místa nemá k dispozici, já mám navíc docela malé bříško, tak asi máme smůlu obě :-? No uvidíme… :think:
Doktorka je taková, jak píšeš, i ta má, málokdy má čas si promluvit, taky mám pocit, že většinou jakoby spěchá a raději neříká nic. A když se na něco zeptám, mám pocit, že nahodí takový otrávený obličej - jako o co mi jde… :roll:
Já taky už přemýšlím o porodu a představuju si, co a jak. Taky začínám mít takový divný pocit - strach.
Navíc, když vůbec nevím, jak to nakonec bude probíhat, ani nevím, na co se mám připravovat :zed:
Ve středu snad budu chytřejší :wink:
zatím pá a hezký víkend! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
25.9.10 16:11

Tak ješte ma chvilku času na to se tam dobře otočit tak uvidiš :palec: Jinak mě štve že mi ji ani nezvažila i když to vubec nebyva přesny ale chtela sem vedet aspon přibližne.Naposledy mi ji važila nekde ve 34tt amela kolem 2200g tak uvidim kolik bude ta naše prdolka mit.Kluk ten byl taky prcek narodil se o 10 dnu dřiv a važil 2700g.Prukazku tu už mam celou popsanou že už mi to nemaj kam psat :-D Ale sem ted už klidna že sem ji donosila do tohodle tydne že je jak se řika dopečena se všim všudy.Na to že me skoro celi tehu nervovali stim jak porodim předčasne a drželi me v nemocnici sem rada že tam mala zustala ..Ale že ty doktoři umej potrapit :cry: Tak uvidiš ve středu jak dopadneš.Tak dej pak určite vedet jinak ti taky přeju pohodove straveny vykend

• Citovat
  • Upravit
47
29.9.10 17:54

Ahojky Evi,
tak se hlásím po kontrole (35+6tt) a vypadá to, že se k předčasnému porodu neschyluje, čípek beze změny a CS 0 (potom nechápu ty bolesti a křeče, co mě nenechají vyspat :-( žeby nervy?? :nevim: ) Poloha KP stále trvá!!! :roll: takže prý uvidíme, jak to bude vypadat příští týden ve St a pokud beze změny, tak mě v Pá pošle s doporučením do porodnice na domluvení se, co a jak dál. Jinak mi ji taky nezvážila, takže nevím, jak nám roste.
A co Ty, jsi stále celá? Něco nového? Nějaký pokrok?? :wink:
Pisni a drž se a opatruj se, a ať neonemocníš z toho hnusného počasí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
29.9.10 18:22

Ahojky,takže CS 0 no ono to nic neznači a hlavne se to muže behem chvilky uplne zmenit.Když ja mela cs10 tak to bych zas musela už davno rodit a sem pořad cela.Ty doktoři to tak odbyvaj ani nam ty prcky nezvažej :-( Takže cisařak se ješte uvidi to ti toho taky moc nepovedeli.A ty bolesti klidne mužeš mit to sou podle me proste posličci,ja mam den kdy je mam a den že zas vubec nic.Me zas když hrozilo porodit dřiv tak sem byla na pasech a ukazovalo to naky kontrakce a ja vubec nic nepocitovala.Ja du zas na kontrolu v patek.Ted už nemužu fakt vubec spat pořad mam naky sny a hlavne stoho jak se to bliži sem nervozni.Čekam to každym dnem hledam naky signali co by mi napovedeli že se neco bliži ale zatim nic,asi to přide nečekane uvidim :think: Jinak nemocna sem byla dost dlouho myslela sem že se toho nezbavim,byly sme vlastne cela rodina nemocna.Kluk se stoho až ted dostal když mu po tejdnu konečne dala antibiotika.No a me už je o mnoho lip akorat se me drži ta ryma :-( bez kapek ani ranu.Tak se držte pa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Evinula
18.10.10 15:13

Ahoj Sebi,co že nepišeš asi už to maš taky za sebou?Ja už to za sebou mam.Byl to hodne rychlej porod malem sem porodila v sanite ale na konec sem to tak nejak stihla ale bez nakych připrav nebo převlikani me vezli na sal a tam už sem začala tlačit,pořad mi nak nedochazelo že už budu konečne rodit a taky sem si pořad počitala kontrakce ale žadna pravidelnost tam nebyla a ja nechtela plašit zbytečne.Najednou se mi bolesti začli strašne rychle stupnovat a ja je mela pořad po třech a dvou min. bylo mi to divny i manželovi že tak rychle se to stupnuje.Ale pak už mi začinalo byt hodne špatne a jen sem zvracela,no ty nejhorši bolesti sem si vytrpěla v sanitce a neni to tam vubec přijemny když senemužeš pohnout.Ale hlavni je že je Nikolka zdrava važila 3140.A u nas mi doktorka tvrdila že tři kg. mit určite nebude že bude malinka tak se moc netrefila.Takže od nejvetšich bolesti sem do hodinky porodila sice šla huř vytlačit to sem myslela že prasknu ale ted už ji mame u sebe a je to naš poklad.Tak doufam že ti ten porod dopadl dobře a určite dej vedet.

• Citovat
  • Upravit
711
18.10.10 17:38

Ahojky holky,nezlobte se,že vám se lezu,ale chtěla jsem se zeptat,co je to to CS? Otevření čípku?
Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
31.10.10 11:33
Evinula píše:
Ahoj Sebi,co že nepišeš asi už to maš taky za sebou?Ja už to za sebou mam.Byl to hodne rychlej porod malem sem porodila v sanite ale na konec sem to tak nejak stihla ale bez nakych připrav nebo převlikani me vezli na sal a tam už sem začala tlačit,pořad mi nak nedochazelo že už budu konečne rodit a taky sem si pořad počitala kontrakce ale žadna pravidelnost tam nebyla a ja nechtela plašit zbytečne.Najednou se mi bolesti začli strašne rychle stupnovat a ja je mela pořad po třech a dvou min. bylo mi to divny i manželovi že tak rychle se to stupnuje.Ale pak už mi začinalo byt hodne špatne a jen sem zvracela,no ty nejhorši bolesti sem si vytrpěla v sanitce a neni to tam vubec přijemny když senemužeš pohnout.Ale hlavni je že je Nikolka zdrava važila 3140.A u nas mi doktorka tvrdila že tři kg. mit určite nebude že bude malinka tak se moc netrefila.Takže od nejvetšich bolesti sem do hodinky porodila sice šla huř vytlačit to sem myslela že prasknu ale ted už ji mame u sebe a je to naš poklad.Tak doufam že ti ten porod dopadl dobře a určite dej vedet.

Ahojky Evííí :-D
Já se odmlčela, bo jsem byla nervózní jak blázen, neměla jsem na žádné rozptylování ani pomyšlení. Čekal mě plán. císař a já se bála, abych do něj vydržela, když Domča přišel na svět o 4 týdny dřív, víš?
Ale už to mám taky za sebou - uffff :dance:
Máme Bereničku a narodila se naštěstí podle plánu, navíc na můj svátek 22.10.2010 :potlesk:
Po porodu měla 48cm a vážila 3295g. Ale měla bobenek 3× omotanou pup. šńůru kolem krčku 8-o - zřejmě proto ta poloha KP - nemohla se tam vůbec hnout, no ještě, že šla ven císařským řezem, Ty jo :-(
Teď už válčíme doma a je nám fajn, myslím, že nás nic netrápí, všechno funguje jak má - i kojení :palec: , tak jsem ráda!!!
Tobě k Nikolce móóóc gratuluji a přeji, ať vám taky všechno klape, jak má !!!!! :hug: :srdce:
pá a zase se ozvi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
31.10.10 11:36
Janca.Zik píše:
Ahojky holky,nezlobte se,že vám se lezu,ale chtěla jsem se zeptat,co je to to CS? Otevření čípku?
Děkuju :-)

Ahoj Jani,
posílám originál info o CS :lol:

Kontrola děložního čípku

Tvar, poloha a další vlastnosti děložního čípku mohou být známkou blížícího se porodu. Zpravidla v každé poradně (ale není to nutné, záleží na lékaři a na tom, zda je vše v pořádku) lékař kontroluje jeho konzistenci, směr, naléhající část, případné zkrácení čípku či rozšíření jeho hrdla.
Cervix skóre

Každá z těchto vlastností se hodnotí podle tabulky, kterou najdete ve své těhotenské průkazce body 0 – 2. Součet těchto bodů se označuje souhrnně jako Cervix skóre a lékař ho po každém vyšetření do vaší průkazky zapíše. Vzhledem k tomu, že se posuzuje pět vlastností, můžete si snadno spočítat, že cervix skóre se pohybuje mezi 0 a 10. Zatím co 0 znamená čípek nepřipravený k porodu, 10 naprosto znamená připravený – ovšem nemusí to nutně znamenat, že už rodíte, jen se to dá očekávat velmi brzo.

Pokud je vše v pořádku, budete tam mít hodně dlouho pouze nulu – teprve, jak se blíží porod, začne se toto číslo zvětšovat. V každém týdnu těhotenství je dána určitá kritická hranice, kterou by cervix skóre nemělo překročit. I tyto hodnoty najdete ve své těhotenské průkazce. Pokud si něčím nejste v tomto ohledu jistá (například máte dvojku, a hranice je 2, ale doktorka Vám k tomu nic neřekne, tak se nebojte zeptat … nebo i když se najednou číslo z nuly změní na jedničku, tak se můžete zeptat - máte právo vědět, co se změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
31.10.10 13:27

Tak to ti taky moc gratuluju .Hlavne že všechno dobře dopadlo ty naše zlatička za ty nervi stoji.Taky ted valčime jak se da Nikolka pěkne přibira s kojenim zatim problemi nemam ale to se taky muže kdykoli zmenit u kluka sem kojila tři mesice a pak z ničeho nic sem stratila mliko, i když ted mam pry mlika pro dve deti.Horši to je ze spanim nak nam ta mala nechce spinkat a ani moc přez den jen v kočarku když du na prochazku takže sem docela zničena ale snad se to srovna ješte nemame ani šest nedel tak se uvidi.Zitra du z malou k doktorce tak sem zvedava jak mala přibrala.Tak se pak taky ozvi jak přibirate a jak valčite.Mej te se moc hezky. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
47
31.10.10 19:47

Já taky zatím s kojením problém nemám, i když jsem se z počátku bála, bo po císaři se to rozjíždí pomaleji. A zatím je to dobrý.
Já Dominika taky plně kojila jen 4,5 měsíce, pak už mi to taky sláblo a další měsíc jsem ho kojila jen na noc a byl konec. Tak uvidíme, jak to bude teď.

My taky jdeme zítra k doktorce, poprvé po propuštění z porodnice, tak jsem taky zvědavá, jak na tom malá bude, kolik nám přibrala :-)

Jinak zničená jsem taky - jednak ta jizva - to je děs, bolí mě, mám to kolem dokola oteklé jak hrom, tak i ten otok je nepříjemný :-( Skřípla jsem si asi nějaký nerv na levé straně krku, tak taktak pohnu hlavou doleva, jak mě to táhne.
No a se spaním to taky není žádná sláva. Včera to sice už jakž takž šlo (pospala jsem asi tak 5 hodin), ale nechci to zakřiknout. Malá krásně spinká přes celý den - to ji vůbec nemusíme nutit, zívá a zívá, a v noci jakoby si to vybírala - ozývá se co hodinu, cucá ručičku a jen u prsa se uspokojí, a pořád tak dokola - cca od 22.00h. do 3.00h. do rána :roll: A já nestíhám vyrábět mlíčko - docela nervy. A když už usne a je klid, tak začne chrápat manžel a je po spaní :evil: jsem na nervy :zed:

Kolem toho jednoho měsíce by se to mělo srovnat - říkala sestřička, to už by prcci měli pomalu vnímat, kdy je den a kdy noc. Tak snad to klapne :-D

Dobrá Evi, tak zítra po kontrolách… :dance:
pá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
1.11.10 14:31

Ahojky,tak mala už ma 3700 tak nam pekne přibira.Dnešni noc sem se i docela vyspala ale sem stejne naka zlamana pořad me bolej zada asi stoho kojeni.Jinak taky doufam že se to po mesici zlepši to spani.Mě takhle špatne spala tyden byla sem stoho taky vyřizena a manžela toho sem rači odstehovala do obivaku taky strašne chrape.Jinak me se mlička tvoři dost že mi to spiš nestiha vypit proto sem taky musela odsavat takže sem jen kojila ahned zas odsavala no hruza ale ted už to je lepši.Po tom cisaři to boli asi dlouho ta jizva co?A byla si v porodnici dyl než normalne?Ja zas byla šita rostrhali se mi ty stary jizvi ale docela rychle se mi to zahojilo nebylo to tak velky šiti jak u prvniho.Tak se uvidi co nas bude čekat dneska večer jestli se vyspime nebo ne,to mala jak večer usne hned mažu taky do postele ani nic v telce nedokoukam a rychle spat abych mohla druhej den fungovat ono spat přez den to taky pořad nejde když mame jeste druhy dite a prace se vždycky taky naka najde.Tak zatim a pisni ja du z Nikčou na prochazku dokat tam je docela pekny počasi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100