3leté dítě - opožděný vývoj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
11.6.14 14:21

@Lomikára no u nás mazec, jednak do 4 let se tomu nechává čas, druhak čekačky taky dlouhé (já měla koncem roku fakt štěstí) a za třetí všude plno a neberou. V našem obvodě katastrofa, tak dojíždíme půl hodiny MHD. Ale malý si s paní sedl, spolupracuje, těší se tam, tak jsem ráda. Na kolik vyjde soukromá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
11.6.14 14:27

@andelka83 Záleží, jestli má smlouvu s pojišťovnou - pak nemusí přijít na nic. Jinak asi podle toho, kolik si kdo řekne +- 200,– za sezení? :nevim:
Myslím, že to nechávají do 4 let právě proto, že na mladší stejně nemají kapacity. Jinak je podle mě už rozšířenější názor, že čekat tak dlouho je škoda a mrhání časem. Některé děti se rozmluví rychle, jiné pomaleji a mohou to pak zbytečně dlouho dohánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
11.6.14 14:32

@Lomikára souhlasím. Já jsem si ty žádanky po 3 roce dost vynutila. A jsme ráda že už někam chodíme.
Jaký je vlastně rozdíl mezi soukromou a veřejnou? My chodíme teda na polikliniku, sama jsem si ji vytypovala a chválabohu měla volno. Je to na pojišťovnu, platili jsme jen poprvé 30Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
11.6.14 17:02
@Gerojka píše:
Složitější úkony snad taky zvládne, např. přisune si židli, vyndá lžičku ze skříňky a vezme si pudink. Když řeknu, ať si uklidí hračky, že potom dostane sladký, tak to bez problému udělá (a jak rychle :D ). Poděkuje, zatím nepoprosí, zdraví mávnutím jak kdy.

Neboj, to je v pohodě. Trénujte jemnou motoriku, ta uzce souvisí právě z řečí, třeba navlíkání korálků, napichování zavařeného hrášku na párátko atd. K tomu prosení, já ho naučila to dělat ručičkama, takže jen řeknu a jak se dělá/říka, když něco chceš a on poprosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
11.6.14 17:16

@Gerojka kamasky syn zacal mluvit poradne v 5.letech. Protoze se mu nikdo nevenoval. Pomohla hodne skolka. A to neumel vubec mluvit. Ucitelky to nevzdali a pomohli mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.6.14 18:00
@Melody 4 píše:
Neboj, to je v pohodě. Trénujte jemnou motoriku, ta uzce souvisí právě z řečí, třeba navlíkání korálků, napichování zavařeného hrášku na párátko atd. K tomu prosení, já ho naučila to dělat ručičkama, takže jen řeknu a jak se dělá/říka, když něco chceš a on poprosí.

Vylupování hrášků z lusků doporučuji, teď je k tomu ideální doba. Dítě si po té „namáhavé práci“ ještě na hrášku smlsne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.6.14 19:19
@j-p píše:
@Gerojka kamasky syn zacal mluvit poradne v 5.letech. Protoze se mu nikdo nevenoval. Pomohla hodne skolka. A to neumel vubec mluvit. Ucitelky to nevzdali a pomohli mu.

Tak to není náš případ, my se synovi věnujeme. V 5 letech snad mluvit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí