Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ally30 na syna hodne platila veta- kde jsi?,kde jsi muj hodny chlapecku. Tady rve nejaky cizi kluk a s nim na hriste nepujdu. Syn okamzite otocil a hlasil, ze je tady a ze je hodny kluk- vydrzelo mu to doted
Jinak jednou, mel asi 2 roky, se mi vzteknul v obchode kvuli lizatku-mel zu u kosiku kindervajco. No co, rval, odesla jsem ke kase, zaplatila a odesla a on tam zustal rvat mezi regaly. samo, ze jsem pred kasou cekala, az se vzlykajici dostavi.Pak zu to nikdy neudelal. Na hristi tez jednou scena, kvuli bagru, rizla jsem ho pres zadel, no tu se deti bit nesmi, a hned se na me hnala matka, ze syna tyram, a ze me uda. tak jsem dovlekla vzteklinu k ni at mi ho vychova a pak vrati..a sla jsem pryc. matka cumela jak puk, syn taky a pak si to zu nedovolil. A ja sve deti hodne mazlim, hodne davam lasku, dost i povolim, ale co je pres hranice, to muzou do me jak do dubu a prd velebnosti ![]()
@svycarka To se mi libi
vsichni okolo jsou vzdycky chytry, ale jak dojde na lamani chleba kde nic tu nic. To nekdy taky zkusim, az se mi to stane. ![]()
@vtipna tak ja mam s takovyma matinkama ala vychova nevychovou bohate zkusenosti..dnes zu jen povytahnu oboci a zacnu na syna mluvit cestinou. To jsem se minule nasmala…nas mel tenktate asi 3 je pravda trochu vetsi nez vrstevnici a zacal ze srandy honit kluka na kole, no a matinka za mnou prisla, at si zklidnim na zivote ohrozujiciho syna. Jako musim uznat, ze v te chvili mi dosel ostrovtip. Nicmeme jsem rekla- trilety synku, neohrozuj na zivote toho 10.-leteho chlapce ![]()
@Anonymní píše:
@Ally30 buď ráda, že oře jenom s tebou. Náš poklad opravdu oře se všemi a to je někdy na budku. Dneska od rána xy záchvatů vzteku. Od 15:00 do 17:00 ječel nonstop a měl k tomu vždy super důvody. Nic si nevyřval, vše jsem vysvětlila a nechala ječet.
Psycholožka mi na to řekla, že má komplikovanou povahu, bude to s ním složité a ještě si s ním užijeme, což mě tedy nepotěšilo. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Anonymní 8:54
Jo, tak nejak bych shrnula nejstarsi dceru - ma komplikovanou povahu a bylo, je a bude to s ni slozite
.
@svycarka ![]()
Něco podobného jsem udělala takové hodne babičce co při scéně přišla k dceri a říká ji, jak jsem ošklivá maminka
,jak rychle se paní omlouvala ![]()
Zakladatelko, já jsem většinou syna nechala na místě a začal si hrát na mobilu nebo když byl starší, zacalanjsem ho natáčet, že to pošlu tátovi ať vidí co je za poklad a to sice málem prasknul vzteky ale rychle ho ro přešlo
Když byl někde kde ho našli nechat odtáhla jsem na bezpečné místo, třeba do auta a pockala
Přes p.del dostal jen když třeba zkusil do mě nebo si něčeho kopnout
@svycarka to se mi jednou stalo, že se kluk vztekal, jakž takž se mi ho povedlo srovnat a najednou přišla paní, chytla ho za ruku, že je zlá paní a zlobivé kluky si odvádí s sebou. Takový záchvat mi dlouho nepředvedl. Paní čuměla jak puk.
U staršího pomáhalo přesvědčovat, že málo ječí. Koukal na mě, jestli to myslím vážně a přešlo ho to.
@Hobitka píše:
Jo, tak nejak bych shrnula nejstarsi dceru - ma komplikovanou povahu a bylo, je a bude to s ni slozite.
U syna bude nějaký problém, což tušíme, ale psycholožka pobavila
Zatím dg. nehledáme, protože je čas, ale uvidíme, co se vyvrbí časem.