450 dní nespím...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10256
29.1.19 10:23

@pocker Samozřejmě, že nespavost se pak promítá do psychyckého stavu i celkového stavu organismu. Nejlepším řešením by bylo, kdybys měla někoho, kdo by alespoň jednou dvakrát týdně dokáza vstávat za tebe a o dítě se přes noc postarat. Nebo se nauč Da Vinciho spánek - on praktikoval dvacetiminutové spánky. Jsou lidi, kterým to funguje. U mě ne, já jsem insomniak od dětství. To ale asi nebude tvůj případ, u tebe je za tím mateřství a možná až mateřská úzkost. Dítě spí odděleně? Nebo vedle tebe v postýlce? Když bys ho vzala k sobě, nebude klidnější? Nezkusili jste přesunout postýlku jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
29.1.19 10:25

hele já z neděle na pondělí nespala vůbec a pak šla na 12 hodin do práce. Proti tomu bylo 5 let nočního buzení kvůli dětem, jako procházka růžovou zahradou. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
29.1.19 10:26

Ja som poriadne nespala cca 9 rokov, keďže mám 3 deti vždy s 3 ročným rozdielom. Normálne spávam posledný rok a zodpovedne poviem, že kvalita môjho života je odvtedy niekde inde. Som šťastná, že toto obdobie mám konečne za sebou. Popros niekoho, nech ti aspoň raz za čas cez noc pomôže (manžel, mama, svokra…). Ešte teraz si pamätám to zúfalstvo a vyčerpanosť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
29.1.19 10:36

@Marben jj,to je @fragola a tusim,ze jich ma 12 ;)

• Citovat
  • Upravit
33
29.1.19 10:38

Ahoj, tak ja mam doma zavislacka, az kdyz jsrm ho odstavila tak jsme zacali spat celou noc, s tim ze se stejne trochu probere, treba si sedne, ja pohladim polozim a spime dal. Ono ne i dulezite jestli jsi za noc vzhuru nebo ne,ale to jak se citis dalsi den. Me treba nevadi ze se probudim a pak zase usinam, ale nesmi to byt co pul hodiny, proto jdem maleho i odstavila a ted uz je to lepsi.
Kdyz jsem spala prvni noc 4 hodiny v kuse prestavka a pak jeste 3 hodiny mela jsem rano pocit ze ubehnu maraton 😂 😂
Neboj bude lepe :wink: zapoj muze, kup si nevo dobreho, ja miluju cokoladu a dortiky z mistni cukrarny, kdyz mi je trochu ouvej zajdu tam trosku zhresit a hned se nalada zlepsi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
29.1.19 10:39

@pocker moje malá bude mít za 14 dnů 2 roky, celou noc nespala nikdy. Teď jsem v 38tt a vstává tak 5× za noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
29.1.19 10:40

Prvni dcera nespala 2 roky,poprve celou noc asi v 2,5letech,mladsi byla nedonosena,takze tu jsem budila na jidlo sama,dnes jsou ji 4 a obcas vola,ale uz jsou i klidne noci.Ale ja uz neumim spat jako driv,stejne porad clovek je ve strehu.On si clovek zvykne.Kdo to nezazil,nemuze pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
29.1.19 10:45

Dítě mi začlo spát v jednom roce, kdy už jsem byla zombie. Pan pediatr mě uklidnil, že už skutečně vydrží celou noc bez jídla a pití a ať ji nechám. Pár dní bylo peklo- přestože k smrti vyčerpaná, ten pláč jsem nedávala- a najednou klid jak když utne.
Nicméně nutno říct, že teď má devět let a vzbudím se přes zeď pro sebemenším šustnutí. A někdy často i proto, že když jde v noci na wc tak zařve „mamí jdu se vyčůrat!!!“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
29.1.19 10:46

Mám 2 dcery 5 a 3,5 roku. Celou noc jsem prospala od narození první dcery poprvé asi před měsícem. Teď už je to tak 2 za týden bez vstávání, zbytek 1 - 2×. Když se narodila druhá dcera byly noci, kdy jsem vstávala po 30 minutách… Občas jsem na tom byla tak, že se mi zdálo, že kojím a když mě chlap budil, že mimi se dožaduje bašty, já mu tvrdila, že před minutou se dokojila :D Byly dny, kdy jsem byla tak mrtvá, že mi dojìžděl obraz opožděně…
Když už bylo fakt nejhůř, přijela mi máma přes den hlídat a já spala, spala a spala… Jinak mi pomáhalo si říct, že 3 hodiny v celku je super a pokaždé se radovat že života, když se to povedlo;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.1.19 10:47

Nespím celou noc už 9 let. 6 let to nešlo kvůli dětem, teď už to nedokážu.
Ještě kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.19 10:48

znám a soucítím, dcera poprvé spala hezky kolem 2 a půl let, ale i tak ne celou noc, ted má 3r a 1 m skoro a celou noc spala zatím asi 2×, budí se třeba 2× za noc a většinou usne, když ji neco netrápí, ale já mám dodnes problémy se spaním, bud se pořád budim nebo nemohu spát a nebo když už spím , tak stejně mám ráno pocit jako bych nespala, prostě ta unava se vleče..snad ten deficit někdy zmizí..musíš to vydržet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.19 10:49

@iiiv no nevim, tohle jsme zažívala každou chvíli i jako bezdětná a je to pohoda, nespi x let vkuse a uvidíš co to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
29.1.19 10:57

Já jsem celou noc nespala už přes 4 roky. Jednou za půl roku jezdím na relax víkend, čeká mě to teď na konci března a už se nemůžu dočkat :) jinak o víkendech vstává ráno manžel a já před 9 nevylezam z ložnice (normálně kluci vstávají po 6 a několikrát za noc k tomu). Vzhledem k tomu, že jsem těhotná, bude trvat ještě hodně dlouho, než se normálně vyspím. Kofein to jistí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
29.1.19 11:37

Zapojit více chlapa! Můj uměl nakrmit malého už když jsme přišli z porodnice (nekojila jsem). Prostě jsem si lehla do jiné místnosti a nechala je tam. Jen třeba jeden den o víkendu, ale fakt to bodlo. Ten pláč mě samozřejmě vzbudil, ale věděla jsem, že je o malého postaráno a spala jsem dál. Člověk to prostě jednou za čas potřebuje a funguje potom úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
29.1.19 11:43
@astoret píše:
@iiiv no nevim, tohle jsme zažívala každou chvíli i jako bezdětná a je to pohoda, nespi x let vkuse a uvidíš co to je..

vím co to je, proto jsem to psala. Pět let jsem v noci vstávala k dětem. A ten poslední půl rok dokonce po hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí