Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lilithlilith A proč tě zbytečně budí s tím, že jde na záchod?
Od té doby, co jsem před skoro 4 lety přestala kojit syna v noci, spím skoro každou noc v kuse. Když byly děti malé, tak k ní vstával i jejich otec, nejsem svobodná matka, abych to musela celé „odřít“ sama.
@iiiv píše:
vím co to je, proto jsem to psala. Pět let jsem v noci vstávala k dětem. A ten poslední půl rok dokonce po hodině.
V pohode, ja to mam jinak, klidne jednou za cas nespat a rovnou do prace nez nespat rok, dcera se budila co hodinu skoro cely rok, sesypala jsem se, nevyspat se jednu noc a skoro rok je rozdil, tak tp vnimam ja, x dni po sobe fungovat a nemit naspano par hodin rozkouskovane, byly noci, kdy jsem nespala vubec, protoze nez jsem usla uz byla vzhuru. V praci pri skole jsem pracovala na baru, takze nicni smena a na prednasky, potom v praci jsem delala jeden festival, pres den prace, vecer na party kvuli sponzorum a k ranu na chvilku do postele, cely tyden, ba jsem ko, ale co prislo s deckem, na to jsem pripravena nebyla
deti s tim spanim umi zatopit..
Chlap v noci hlídat nebude, prý nemá prso a neví jak by ten řev uklidnil..chodí do práce narozdíl ode mne a musí se vyspat, aby to dal v práci. Malej spí se mnou na gauči v obýváku, ale stejně pláče a nespí, stejně tak, jako když spal sám v postýlce ![]()
@pocker píše:
Chlap v noci hlídat nebude, prý nemá prso a neví jak by ten řev uklidnil..chodí do práce narozdíl ode mne a musí se vyspat, aby to dal v práci. Malej spí se mnou na gauči v obýváku, ale stejně pláče a nespí, stejně tak, jako když spal sám v postýlce
To je argument jak kráv.a.
Určitě chodí do práce 7 dní v týdnu. Chtěl dítě, má ho, tak se musí také starat. Pokud má víkendy volné, může snad pohlídat třeba v sobotu.15 měsíční dítě už nepotřebuje prso 5× za noc. Ať zkusí děcko povozit v kočárku - to většinou zabere.
@pocker cca ve 14 měsících vzal manžel dceru a odjel s ní na víkend k rodičům, abych měla klid
… Dcera byla tou dobou kojena.. Jemu spala celou noc, protože věděla, že z něj nicnedostane.. Spokojenost na obou stranach ![]()
@Marben píše:
Dokonce jsem tu viděla paní co má 11? dětí.
Umíte si predstavit ten mazec???
nemusela si jich tolik pořizovat. ![]()
@Burj Chalifa píše:
nemusela si jich tolik pořizovat.
A ona si tady snad v diskuzi stěžuje? Vždyť tu ani nediskutuje. ![]()
@Wani píše:
@lilithlilith A proč tě zbytečně budí s tím, že jde na záchod?Od té doby, co jsem před skoro 4 lety přestala kojit syna v noci, spím skoro každou noc v kuse. Když byly děti malé, tak k ní vstával i jejich otec, nejsem svobodná matka, abych to musela celé „odřít“ sama.
Nevím
každopádně je to mnohem lepší než vstávat šestnáctkrát, když ji rostly zuby ![]()
Já jsem si vstávání odedřela sama, myslela jsem si že je to v pořádku. Až později jsem slyšela od kolegyň nebo kamarádek, že jsou i chlapi co s nočním vstáváním pomůžou. A to můj ex-srá.č ještě pro jistotu chrápal nahlas, abych nemohla mezi jednotlivým krmením zabrat. Práci měl nenáročnou, v půl třetí byl doma…
@lilithlilith píše:
Nevímkaždopádně je to mnohem lepší než vstávat šestnáctkrát, když ji rostly zuby
Já jsem si vstávání odedřela sama, myslela jsem si že je to v pořádku. Až později jsem slyšela od kolegyň nebo kamarádek, že jsou i chlapi co s nočním vstáváním pomůžou. A to můj ex-srá.č ještě pro jistotu chrápal nahlas, abych nemohla mezi jednotlivým krmením zabrat. Práci měl nenáročnou, v půl třetí byl doma…
No tak nejlepší by bylo, kdyby ti to nehlásila.
Tak já ani nebyla na klasické rodičovské doma, takže to ani jinak nešlo. Nevím, zda jde chrápání nahlas nějak regulovat (kromě operace a asi zhubnistí
), tak to asi nedělal naschvál) ![]()
@Wani píše:
No tak nejlepší by bylo, kdyby ti to nehlásila.
Počkej už vlastně vím
ona jednou za čas v noci prostě vstane a je úplně zmatená, třeba jde a začne si čistit zuby…nebo minule si obouvala boty..ráno o tom neví, ale mě to vždycky trochu vylekalo. Tak prý mi hlásí když jde na wc, abych věděla, že zase není „náměsíčná“ ![]()
@Wani píše:
A ona si tady snad v diskuzi stěžuje? Vždyť tu ani nediskutuje.
Netvrdím, ze si paní stěžuje! Jen, ze pokud má tolik děti, určitě nespala déle než par měsíců a také musí fungovat- takže to všechny zvládneme
Ježíš fakt mě některé komentáře dostávají…
@Burj Chalifa píše:
nemusela si jich tolik pořizovat.
@Marben Nevím, co se čílíš, můj komentář nebyl vůbec směřován na tebe.
@Wani píše:
@Marben Nevím, co se čílíš, můj komentář nebyl vůbec směřován na tebe.
Můj zase nebyl na tebe
![]()