8 měsíců v práci a těhotná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Misulka P
ja na tom byla stejne, akorat jsem dostala uz smlouvu na dobu neurcitou, protoze jsem tam uz nejakou dobu delala brigadne… uz ti to tu zenske psaly, musis mit 270 kalendarnich dni a pocita se to do konce pracovniho pomeru - zamestnavatel s tebou s nejvetsi pravdepodobnosti neprodlouzi pracovni pomer (neni to pro nej zrovna vyhodne, tak proc by to delal)… jinak narok na materskou budes mit - do ochranne lhuty ti to krasne vyjde, porodne je dneska dost limitovano, takze bych rekla, ze narok mit nebudes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju
snad se budem mít hezky
pořád si říkám, když to zvládly holky se základkou v 17letech, tak proč ne já žejo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misulka P urcite to zvladnes, vek v tomhle urcite neni rozhodujici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě je 21 a příteli bude letos 25
což je pěkný si myslim… a co ty? máš jen jedno? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misulka P jojo, zatim jedno, ale druhe uz mi obcas kope v brisku - dcerku jsem mela ve 26 a ze zkusenosti fakt rikam, ze vek nerozhoduje… nektere jsou suprovymi maminkami v 19, nektere v 35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misulka P radím ti, zataj přítele, dělej pro úřady, že jsi matka samoživitelka, jink na porodné 13000,–Kč nebudeš mít nárok, leda že by váš čistý příjem měsíčně nepřesáhl 18504,–Kč o čemž pochybuji když už ted máte společně tolik
budeš tak mít vlastně spousty výhod, a když už můžeš tak ty penízky státu nenechávej. Jestli máš nárok na mateřskou se zeptej na okresní správě sociálního zabezpečení, ještě dokud máš práci, at se pak můžeš rozhodovat o všem lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotrbovic Promiň, ale já být chlap a přijít na mě partnerka s tím, že mě nechce zapsat do rodného listu dítka aby dostala porodné, tak se tedy budu hodně rozmýšlet, jestli s někým takovým chci žít a vychovávat dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotrbovic To je „vynikající“ nápad. Otec nebude zapsaný v rodném listě (co alimenty v případě rozchodu?), sociálka si může přijít situaci ověřit a klidně se poptá i u sousedů. Ty spousty výhod jsou také hodně přehnané. Plus, v případě alespoň trošku fungujícího svědomí, špatný pocit, že vesele občůrávám stát. To by mi za těch pár šlupek opravdu stálo.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotrbovic Jenže pak nemá zakladatelka s jejich příjmy na porodné nárok, u toho je naprosto jedno, jestli bydlí otec s partnerkou, u svých rodičů nebo třeba na Marsu, jeho příjem se počítá tak jako tak.
Příspěvek upraven 26.06.12 v 21:25
- Citovat
- Upravit
@kotrbovic píše:
@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme
Takže se chystáš podvádět a ještě se tím chlubíš? Mimochodem, ty „penízky“, co nechceš nechávat státu se ve státní pokladně neurodily samy od sebe, ale musel je tam někdo nasypat ze svého platu… Třeba i rodiče, kteří nemají podobně vyčůrané spády…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotrbovic U vás konkrétně máte zřejmě příjmy tak velmi nízké, že na něj máte nárok i při společném posuzování.
- Citovat
- Upravit
@kotrbovic píše:
@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme
A víš že to každému bude jedno
prostě budete posuzováni jako rodina a je to tak správně, přesně aby to takový jako ty nezneužívaly!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak má ten stát nějak vypadat, když každej přemejšlí, jakym podvodem by tahal prachy
jako chápu, že zrovna rodina neni to co by tu mělo nejak na růžích ustláno, ale než se pak klepat, kdy mi přijde kontrola budu muset peníze vrátit a kdoví co ještě, to by mi za to fakt nestálo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit