8 měsíců v práci a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
26.6.12 21:45

@Elke mohly jsme se s přítelem vzít už dávno, ale proč si nechat ujít porodné? copak ty by si ho nechtěla? Já si myslím, že pro lidi co nejsou bohatý a žijou od výplaty k výplatě, jako většina z nás, je to dost peněz, který se prostě pro miminko hoděj :) tak proč si je nechat ujít :nevim: přiznávám že je to podvod, který ani nemusí vyjít, ale já za ty peníze nechci jet na dovolenou, chci aby se moje dítě mělo dobře, jako každá matka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.6.12 21:48

@kotrbovic Čteš co ti tady píšeme? U porodného je úplně jedno, jestli přiznáš, že s tebou partner žije nebo ne. Pokud ho uvedeš do RL, tak se bude posuzovat i jeho příjem.

• Citovat
  • Upravit
12651
26.6.12 21:49

@kotrbovic A tobě fakt není jasné, že pokud otce uvedeš do RL, tak se jeho plat počítat bude, ať bydlí kdekoliv? Holky ti to tu už psaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
26.6.12 21:51

@kotrbovic Ano, chtěla bych porodné a na věci pro miminko by se mi hodilo. Každopádně na něj vzhledem k příjmům nárok nemám a nehodlám se to snažit občůrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
26.6.12 22:02

Jasan chápu to. V tom případě vám děkuji za rady :kytka: @Elke věř, že na sebe nejsem hrdá, a rozhodně se nechlubím tím, že bych měla občůrávat stát. Jen přemýšlím, jak pro to malé udělat maximum, tak asi vymýšlím různé věci, jestli mě nechápeš, nevadí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
26.6.12 22:04

@kotrbovic to asi skoro každá matka… na druhou stranu, většina z nich v zákonných mezích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
2.7.12 18:10
@Misulka P píše:
No zatím jsem to ani neřekla v práci, ale určitě to nebude problém ;) je to těžká práce a moje doktorka je známá, která by mi nedoporučila jinak :)

Informace o nároku na PPM a rodičák ti tu už shrnulo dost lidí. Já bych se jenom strašně ráda zeptala, proč chceš jít na nemocenskou, pokud k tomu nemáš zdravotní důvod? Já prostě nechápu, co k tomuhle kroku maminky vede, vždyť nemocenská znamená dost velký propad příjmu zrovna v době, kdy je potřeba postupně nakoupit veškerou výbavu pro miminko, omezení vycházek, komplikace třeba s dovolenou nebo návštěvami rodiny, když bydlí dál… Fakt nechápu. Neber to prosím jako rýpání, je to každého věc, jak si to zařídí, ale já tomu prostě nerozumím. Ptám se opravdu ze zvědavosti.
Pokud jde o to, že máš práci, kterou jako těhotná dělat nesmíš nebo nezvládneš, existuje pro zaměstnavatele ze zákona povinnost tě převést na vhodnější práci, případný nižší plat by ti v tom případě dorovnala sociálka. Řeší se to tu ve spoustě diskusí a já prostě nechápu, proč chce někdo rovnou na nemocenskou, kde bude mít půlku peněz oproti platu, a ani nezkusí jiné možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat