8 měsíců v práci a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
26.6.12 18:31

@Misulka P
ja na tom byla stejne, akorat jsem dostala uz smlouvu na dobu neurcitou, protoze jsem tam uz nejakou dobu delala brigadne… uz ti to tu zenske psaly, musis mit 270 kalendarnich dni a pocita se to do konce pracovniho pomeru - zamestnavatel s tebou s nejvetsi pravdepodobnosti neprodlouzi pracovni pomer (neni to pro nej zrovna vyhodne, tak proc by to delal)… jinak narok na materskou budes mit - do ochranne lhuty ti to krasne vyjde, porodne je dneska dost limitovano, takze bych rekla, ze narok mit nebudes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9786
26.6.12 18:42

Děkuju :kytka: snad se budem mít hezky :) pořád si říkám, když to zvládly holky se základkou v 17letech, tak proč ne já žejo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.6.12 18:49

@Misulka P urcite to zvladnes, vek v tomhle urcite neni rozhodujici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9786
26.6.12 18:58

Mě je 21 a příteli bude letos 25 :) což je pěkný si myslim… a co ty? máš jen jedno? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.6.12 19:03

@Misulka P jojo, zatim jedno, ale druhe uz mi obcas kope v brisku - dcerku jsem mela ve 26 a ze zkusenosti fakt rikam, ze vek nerozhoduje… nektere jsou suprovymi maminkami v 19, nektere v 35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9786
26.6.12 19:35

Jé tak to je hezký :) a v kolikátým jsi? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
26.6.12 20:23

@Misulka P radím ti, zataj přítele, dělej pro úřady, že jsi matka samoživitelka, jink na porodné 13000,–Kč nebudeš mít nárok, leda že by váš čistý příjem měsíčně nepřesáhl 18504,–Kč o čemž pochybuji když už ted máte společně tolik :palec: budeš tak mít vlastně spousty výhod, a když už můžeš tak ty penízky státu nenechávej. Jestli máš nárok na mateřskou se zeptej na okresní správě sociálního zabezpečení, ještě dokud máš práci, at se pak můžeš rozhodovat o všem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
26.6.12 20:31

@kotrbovic Promiň, ale já být chlap a přijít na mě partnerka s tím, že mě nechce zapsat do rodného listu dítka aby dostala porodné, tak se tedy budu hodně rozmýšlet, jestli s někým takovým chci žít a vychovávat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.6.12 20:36

@kotrbovic To je „vynikající“ nápad. Otec nebude zapsaný v rodném listě (co alimenty v případě rozchodu?), sociálka si může přijít situaci ověřit a klidně se poptá i u sousedů. Ty spousty výhod jsou také hodně přehnané. Plus, v případě alespoň trošku fungujícího svědomí, špatný pocit, že vesele občůrávám stát. To by mi za těch pár šlupek opravdu stálo.

• Citovat
  • Upravit
257
26.6.12 21:21

@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.6.12 21:23

@kotrbovic Jenže pak nemá zakladatelka s jejich příjmy na porodné nárok, u toho je naprosto jedno, jestli bydlí otec s partnerkou, u svých rodičů nebo třeba na Marsu, jeho příjem se počítá tak jako tak.

Příspěvek upraven 26.06.12 v 21:25

• Citovat
  • Upravit
2153
26.6.12 21:24
@kotrbovic píše:
@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme :twisted:

Takže se chystáš podvádět a ještě se tím chlubíš? Mimochodem, ty „penízky“, co nechceš nechávat státu se ve státní pokladně neurodily samy od sebe, ale musel je tam někdo nasypat ze svého platu… Třeba i rodiče, kteří nemají podobně vyčůrané spády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.6.12 21:25

@kotrbovic U vás konkrétně máte zřejmě příjmy tak velmi nízké, že na něj máte nárok i při společném posuzování.

• Citovat
  • Upravit
102087
26.6.12 21:26
@kotrbovic píše:
@j.a.n.i1 a @Naima otec může být uvedený v rodném listě, já ho tam mít také samozřejmě budu, dokoce bude mít malá i jeho příjmení dokud se nevezmeme, ale nebudu uvádět že spolu žijeme :twisted:

A víš že to každému bude jedno :twisted: prostě budete posuzováni jako rodina a je to tak správně, přesně aby to takový jako ty nezneužívaly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
26.6.12 21:29

Pak má ten stát nějak vypadat, když každej přemejšlí, jakym podvodem by tahal prachy :roll: jako chápu, že zrovna rodina neni to co by tu mělo nejak na růžích ustláno, ale než se pak klepat, kdy mi přijde kontrola budu muset peníze vrátit a kdoví co ještě, to by mi za to fakt nestálo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat