Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Simca007 tak mu zkus dát pod bříško malý částečně vyfouknutý overball a pohybovat s ním. To nám řekli na rehabilitaci, že můžeme dělat.
Můžu se zeptat vás, co tu píšete, že vaše dítě sedí, ale ještě neleze, z jaké polohy si vlastně sedá? Z lehu?
Moje máti by ti řekla: ta nelezla vůbec.
Já válela sudy a jaká jsem šikovná holka.
Postavila jsem se přesně ve 12.měsících na den. Moje dítě (o tři měsíce mladší) leží na břiše, rotuje kolem své osy a to jako tak napůl a to jest vše. Taky mám nervy, když děti v jejím věku sedí apod.
Klídek, každej má svý tempo.
Pokud má potvrzení z neuro, že je vše v poho, tak je vše v poho.
@fotze malá taky dřív seděla než lezla. Z bříška se přetočila na polobok a z toho se posadila. Ale pár dní nato se naučila na čtyři. Lezla o měsíc později než seděla.
@Pincenza já vím, já vím…že to chce čas…když on je to takový lenoch…bráška už se těší, až s ním něco bude a on si dává načas…ale na svět se dral o měsíc dřív…:/
Ahoj maminky dceři bude 9.měsicu a nechce lést jen se plazí a přitahuje se pravou rukou a pravou nohou, nesedí nám. Chodím sní na cvičení ale stejnak nic nového.
Dobrý večer..přidávám se, moje malá taky ještě neleze a to jí 9.měsíců už bylo
Nejdřív mi to bylo hodně líto, když jsem viděla ostatní děti co už umí..jenže každé dítko je jiné a já jsem se třeba jako malá taky neplazila a pak jsem si v roce sedla a pak už to šlo všecko samo..chápu, že vás to trápí ale chce to jenom čas a půjde to
Nebojte..věčně taky ležet nebudou a pak jak začnou lézt tak budeme ještě rády vzpomínat jaké to bylo fajn, když jsme za nimi nemuseli všude cupitat ![]()
Tak náš malej taky stále neleze. Snaží se, ale zatím spíš válí sudy nebo dělá blbosti
Teď mi kamarádka říkala, že její malá má 10 měsíců a už chodí kolem nábytku. Já prý ani nelezla, ze sedu jsem si rovnou stoupla a šlapala takže se z toho nijak nehroutím, že malej neleze a jiný děti jo
Třeba se taky rovnou postaví
![]()
Mě je to líto příbuzní od přítele mě říkají že je to naše vina že neleze že prý až bude velká tak nám to bude vyčítat mě je z toho na nic. Když vidím jiné dítě stejného věku jak leze nebo sedí tak je mě do breku když naše malá to neumí.
Tak malýmu je 9,5 měsíce. Zhruba před měsícem jsme začali cvičit jeden cvik z Vojtovy metody. Plazí se asi 14 dní, jinak taky nic. Teď jsme byli na kontrole, cvik máme pořád ten stejný, přidala nám jen na motivaci, že třeba při hraní ho mám dát na čtyři a z toho do sedu nebo položit na stehno aby měl ruce i nohy na zemi. Jenže u toho taky řve, takže řve 4krát denně u cvičení a ještě navíc tohle. Jsem z toho už na prášky a zralá se na všechno to cvičení vykašlat…Taky mi přijde líto, když stejně staré děti už téměř chodí. Vím, že nemám srovnávat, ale to jde těžko…
Vím jak je to těžké, když tohle říkají příbuzní..mě to taky občas řeknou, ale oni ví, že s malou cvičím takže si můžou říkat co chtějí
Pro mě je důležité, že je malá zdravá a i když u cvičení taky občas pláče tak jí to docela jde..taky jsme byli z toho na začátku smutní, že se nechtěla moc hýbat jenže to není vaše chyba, některé děti jsou takové a potřebujou jenom trošku dopomoct..nebudte smutné holky ![]()
Ahoj všem lenochům
tak ten náš pokročil tak, že se plazí…ale to je tak všechno…bude mu teď 11 měsíců…no…prostě mu to tak vyhovuje…snad se jednou dočkáme ![]()
Přidávám se do klubu lenochů, náš bude mít za 12 dní 11měsíců a taky pokročil na to že se plazí, sice to plazení má už teda dost vymakaný
ale nic víc nedělá a nevypadá, že se na něco chystá.
@desire1 Ahoj, tak to jsem ráda, že jsme na tom stejně. Dneska jsem byla dotázána kamarádkou, zda je to normální…uf! Co na to říct!!!??? ![]()