Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Simca007 Ahoj,tohle znám, vždycky šílím, když to někdo chytrej řeší a pak se mi to rozleží doma v hlavě a pořád o tom přemýšlím a mám z toho depku. Pak mi moje ségra a mamka řeknou ať to proboha už neřeším, že je úplně normální a prostě bude chodit dýl jako spousta jiných dětí.
Holky, nedělejte si z ostatních hlavu. Mám dvě děti a ani jedno si nezačlo stoupat před rokem. Taky jsem si vyslechla. Pak se začlo řešit, že neříkají říkanky a teď řeší řeč našeho mladšího. Přitom jsem domluvena a logopedkou na tom, že k ní začneme v lednu chodit. Jsem zvědavá, co se bude řešit pak.
Ahoj naše malá se dnes postavila u stolu a to jí je 10.měsíců. ![]()
Tak to my jsme byli v pondělí na kontrole na rehabilitaci a ta co nás má na starosti na mě byla pořádně hnusná. Jako že je malému skoro 11 měsíců a nezvládá základy jako je šikmý sed a z toho pak samozřejmě nemůže lézt a že neví co s ním a prostě že tohle musí dělat. Fakt mě nasr…Prý ho nemám vůbec nechat plazit, že ho mám pořád zvedat a pořád dávat do šikmého sedu, že mu dá ještě 14 dní a pak neví. A co jako? se mám jít zastřelit? já to totiž vůbec už nechci řešit, prostě na něm vidím, že až bude chtít on a bude se na to cítit, tak že poleze, vůbec se mi nelíbí ho nutit, tím mu to možná ještě zprotivím…omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale muselo to ze mě ven.
@Simca007 Už jsem našla novou rehabilitaci, jdeme ve středu. Prý tam na to jdou úplně jinak, žádná vojtovka apod. Spíš cvičení na velkým míči, nebo na overbalu, prostě posilují takhle ruce a bříško a to právě malej potřebuje.
@Simca007 já jsem zvědavá, co a jak..snad to malému pomůže, někdy si už říkám, že on snad nikdy nepoleze…sice to jsem říkala i u plazení a nakonec se plazí. Jenže já jsem ve FB skupince, kde jsou lednové a únorové děti, takže přibližně všechny stejně staré a už dost jich tam chodí..já vím to porovnávání, ale stejně, jsem z toho vždycky smutná..
@verulicek jo jo, věřím a neříkám, že je špatně, že to neřešíš. U nás je to jiný, my už někam začali chodit, sice to byla moje iniciativa, doktorka to neřešila, takže teď nejde jen tak se na to vyprdnout. Kdybych to mohla vrátit, nikam nejdeme, takže to zkusím aspoň tak, že změníme rehabilitaci a tam to malýho snad už nebude tak stresovat a mě nakonec taky a možná to k něčemu bude.
@desire1 držím palce
já směle odhaduju, že mi malá bude do léta s přehledem chodit..když ne, budu to řešit. nikoho se neptám, hranici jsem si stanovila odhadem..myslím ale, že na to má a možná začne obcházet nábytek už v tom roce ![]()
@verulicek malej se na lezení nechystá ani omylem, ale věčně se škrábe na gauč a jde spíš do stoje, takže mám takovej dojem, že lezení chce přeskočit…
@desire1 tak nám se kvapem blíží první narozeniny…na začátku února - a prcek lenochod stále dál plazí…a teď se začal zvedat na ruce, když ho něco opravdu ale opravdu zajímá…jinak nic…
@Simca007 Já hlásím velké pokroky, nová rehabilitace je super, malýmu se to moc líbí a vůbec nebrečí. Od neděle je na čtyřech a péruje, včera poprvé popolezl, chce to teda ještě pořádně doladit, ale po dlouhé době mě to konečně netrápí, první narozeniny se nám taky blíží…A ty se neboj, malá taky začne ![]()
@desire1 gratuluju k pokrokům
u nás akorát pokrok ten, že začala pérovat „na požádání“…myslí si asi, že je to nějaká hra ![]()