9h cesta autem v 31.týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.6.23 18:32

@DandátkoP :hug: díky za sdílení :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
25.6.23 18:35

@broskvová zmrzlina kež by si to zakladatelka vzala k srdci… a taky mnoho dalsich…

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.23 18:46

Neni to o tom, ze by tehotne byly predpos*ane nekam jet a ze by se tam vsem neco stalo.

Ale vzdy je to benefit vs. riziko.
A jestli je to nezbytne.
Zatimco rizik se da napocitat pomerne dost, tak benefit je co - dovolena v cizine? Jako fakt se bez ni clovek rok neobejde? To mi prijde uz jako extra rozezranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16094
25.6.23 19:01

Ahoj,
já bych to v žádném případě neabsolvovala. I když máš nyní bezproblemové těhotenství.
Ano, stát se může vždy cokoliv. Nikdo nevíme.
Ale, pokud by případně došlo k nějaké lehčí autonehodě, miminko to může poškodit nebo může i zemřít a to, úplně zbytečně.
Chci tím říct, že kdyby jsi nebyla těhotná, odnesla by jsi to třeba jen s lehčím či středně těžkým poraněním. Ale ve tvém stavu ohrožuješ své nenarozené dítě na životě.
Je otázkou, zda ti takové riskantní
rozhodnutí stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
25.6.23 19:08

Hlavně si zjisti, jestli tě pojištovna pojistí do zahraničí i na případné problémy s těhotenstvím. Já takhle dlouho v těhotesntví nikam nejezdila, ale problémy v autě jsem také neměla, někomu ale může začít tvrdnout břicho a je nepohodlné sedět tolik hodin v jedné poloze. Je to individuální. Pokud ale budeš mít pojištění a je ti dobře, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4350
25.6.23 19:10

Ahoj :mavam:, zitra zacinam 33tt a dnes jsme se vratili ze Slovenska, cesta zhruba 6 hodin. Kompresni ponozky, pas pro tehotne, hodne vody, zastavky na prochazku a vse ok :). Pojisteni jsem mela od ERV, kdyby cokoliv. Lekar cestu schvalil.. pokud se na to citis, tak jed :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.6.23 19:10
@Karinka323 píše:
Ahojky, plánujeme jet autem na dovolenou. Četla jsem, že se to těhotným nedoporučuje, ale nevím proč? Problémy nemám. Jely by jste? Co za problém může nastat? Díky

Ne. Ve vedru a dlouho ne. Z vlastní pohodlnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 19:25
@Černá Madonna píše:
Ahoj,
já bych to v žádném případě neabsolvovala. I když máš nyní bezproblemové těhotenství.
Ano, stát se může vždy cokoliv. Nikdo nevíme.
Ale, pokud by případně došlo k nějaké lehčí autonehodě, miminko to může poškodit nebo může i zemřít a to, úplně zbytečně.
Chci tím říct, že kdyby jsi nebyla těhotná, odnesla by jsi to třeba jen s lehčím či středně těžkým poraněním. Ale ve tvém stavu ohrožuješ své nenarozené dítě na životě.
Je otázkou, zda ti takové riskantní
rozhodnutí stojí za to.

Nabourat se může i po cestě k doktorovi nebo v MHD. To mi jako argument nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
3025
25.6.23 19:32

Nejela bych. Cestovala jsem těhotná hodně a vším možným. Ale tohle mně přijde už pozdě a daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
25.6.23 19:47

Ve stejné situaci jsem měla minulý rok jet - a nakonec nejela. Syn a manžel jeli sami. Oni měli super bonding, já se skvěle vyspala :pankac:. Taky dobrý. Nějak se mi nechtělo rodit nikde jinde, nebo řešit případné komplikace, než jsem byla domluvená. A stát se může opravdu cokoliv. Ta cesta samotná by mi tolik nevadila.

• Citovat
  • Upravit
16094
25.6.23 20:03
@MamkaDouDou píše:
Nabourat se může i po cestě k doktorovi nebo v MHD. To mi jako argument nepřijde.

To není argument. Je to jen můj názor a má rada.
Ano, psala jsem, že stát se může cokoliv a nikdo to nevíme.
Ale takovouto cestu, která není podle mě nezbytně nijak důležitá, bych zvážila.
Nesrovnávala bych to s nutností jet MHD k lékaři.
Ona je budoucí maminka, je to jen její rozhodnutí.
Ať se zařídí jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
25.6.23 20:44

Já už bych nejela. V těhotenství jsem si jezdila kam me napadlo a týden před dovolenou jsem v 32.týdnu porodila. Do te doby jsem byla úplně v pohodě, vsechno ok.
Kamarádka zas přenášela, atak jela na dovcu ve 40.týdnu. Já si jen tukala na čelo. Člověk neví, co se vsechno muže stát, dokud se mu to neprihodi osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
25.6.23 20:46

No je to tvé rozhodnutí, ale ne, nejela bych.
Ve 24tt jsem začala hodně krvácet. Stát se to v jiné zemi, tak možná se dcera ani nenarodí.
Prostě by mi žádná dovolená za to nestála.
Neteř je narozena ve 28tt, v létě… ještěže sestra neměla potřebu jezdit na dovču…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
25.6.23 20:54

Ja jsme si vzdycky rikala, jaka je v danem miste zdravotni pece, kdyz tam predcasne porodim, dam to a ja dite? Pojisti me nekdo? Kolik me to bude stat mimo pripadne pojisteni (dite v nemocnici, me propusti) a jak nas zvladnu prepravit zpatky…
Ja osobne bych v 31tt nejela. V te dobe se mi delalo v aute po hodine/hodine a pul delalo spatne a uz jsem nevedela, jak si sednout, aby me nebolala zada (a to mi jinak nic nebylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 20:57
@Černá Madonna píše:
To není argument. Je to jen můj názor a má rada.
Ano, psala jsem, že stát se může cokoliv a nikdo to nevíme.
Ale takovouto cestu, která není podle mě nezbytně nijak důležitá, bych zvážila.
Nesrovnávala bych to s nutností jet MHD k lékaři.
Ona je budoucí maminka, je to jen její rozhodnutí.
Ať se zařídí jakkoliv.

Však rizika posoudí sama, jen narážím na to, že délka cesty není úměrná velikosti rizika. Jezdit autem/MHD každý den do práce je z hlediska účasti na nehodě vyšší riziko než jedna dálková cesta po dálnici. “Nutnost a potřeba” jsou samozřejmě velmi subjektivní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky