9h cesta autem v 31.týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
25.6.23 22:05
@MamkaDouDou píše:
Tak základ je mít dobré pojištění.

a kde ho vezme?

v tomto týdnu jí nikdo nepojistí

pojištují do 24 nebo do 26. týdne, později ani heverem

a ano, jestli je ochotna cálovat statisíce, a smířit se s tím, že to může dopadnout různě, tak ano

ale pochybuji

Vždy záleží na podmínkách konkrétní pojišťovny, obvykle ale pojišťovny proplácejí zdravotní úkony spojené s těhotenstvím do 26. týdne těhotenství. Potom jakékoliv případné komplikace spojené s těhotenstvím (porod, předčasný porod, interrupce, sterilizace atd.) nejsou pojišťovnou hrazeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 22:08
@Černá Madonna píše:
Ten základ, je mít hlavně zdravý rozum. ;)

Zdravý rozum má každý člověk, který není mentálně retardovaný. ;)

• Citovat
  • Upravit
53518
25.6.23 22:10
@MamkaDouDou píše:
Tak základ je mít dobré pojištění.

Tak péči by měla mít i po předložení evropského průkazu. A za výkony, které domorodci neplatí, prý neplatí ani našinec. Moc bych na to nespoléhala. Ale pokud má na účtu dost peněz, bát se nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
25.6.23 22:14
@Russet píše:
Tak péči by měla mít i po předložení evropského průkazu. A za výkony, které domorodci neplatí, prý neplatí ani našinec. Moc bych na to nespoléhala. Ale pokud má na účtu dost peněz, bát se nemusí.

No znama ma dceru v Recku a bezna pece v porodnici je pry dost otresna. Celkově se v nemocnicich spoliha na to, ze se staraji pribizni. Takze na vsechny porody si ta dcera platila soukromou kliniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 22:15
@Borrealis píše:
a kde ho vezme?

v tomto týdnu jí nikdo nepojistí

pojištují do 24 nebo do 26. týdne, později ani heverem

a ano, jestli je ochotna cálovat statisíce, a smířit se s tím, že to může dopadnout různě, tak ano

ale pochybuji

Vždy záleží na podmínkách konkrétní pojišťovny, obvykle ale pojišťovny proplácejí zdravotní úkony spojené s těhotenstvím do 26. týdne těhotenství. Potom jakékoliv případné komplikace spojené s těhotenstvím (porod, předčasný porod, interrupce, sterilizace atd.) nejsou pojišťovnou hrazeny.

Já jsem měla krytý porod. Jela jsem v 28. TT Záleží na pojišťovně. A dopadnout to může hrozně i v české nemocnici. Po moji zkušenosti bych snad radši rodila v té Itálii.

• Citovat
  • Upravit
53518
25.6.23 22:16
@MamkaDouDou píše:
Já jsem měla krytý porod. Jela jsem v 28. TT Záleží na pojišťovně. A dopadnout to může hrozně i v české nemocnici. Po moji zkušenosti bych snad radši rodila v té Itálii.

Ale zakladatelka chce vyjet v 31. To je diametrální rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 22:19
@Russet píše:

To nevím. Já si sjednala cestovní pojištění pro těhotné, kdy byl krytý porod a převoz, víc jsem neřešila. Možná bych i tak něco doplácela, ale to bylo přijatelné riziko.

• Citovat
  • Upravit
16134
25.6.23 22:19
@MamkaDouDou píše:
Zdravý rozum má každý člověk, který není mentálně retardovaný. ;)

Tím bych si zase nebyla tak úplně jistá.
Bohužel, mentální retardace není omluvou těch, kteří jí netrpí, ale nejsou samy schopni zvážit a domyslet následky svých činnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6012
25.6.23 22:20
@MamkaDouDou píše:
Tak zakladatelka jede evidentně po EU, tam bych se o péči ani nedostupnost teda nebála. Na dálnici bys volala rychlou v Čr jako v zahraničí. To by člověk jinak pro jistotu musel sedět v čekárně na příjmu. :lol: :lol:

Zakladatelka ať si jede třeba do Asie…
Já se nepřišla hádat, ale napsala jsem svůj pohled na věc.
Ptá se, jestli by jsme jely. Já napsala proč ne a důvod.
TOŤ VŠE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 22:23
@Russet píše:
Ale zakladatelka chce vyjet v 31. To je diametrální rozdíl.

Jako fyzicky? Pro mě to teda rozdíl nebyl pocitově ani trochu. Jestli to je rozdíl pro pojištění nevím, ale věřím, že nějaké najde.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 22:25
@Markéta188 píše:
Zakladatelka ať si jede třeba do Asie…
Já se nepřišla hádat, ale napsala jsem svůj pohled na věc.
Ptá se, jestli by jsme jely. Já napsala proč ne a důvod.
TOŤ VŠE

Já se přeci nehádám. Vedeme diskuzi nebo ne? Plně respektuji tvůj názor, i když s ním nesouhlasím.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 22:27
@Černá Madonna píše:
Tím bych si zase nebyla tak úplně jistá.
Bohužel, mentální retardace není omluvou těch, kteří jí netrpí, ale nejsou samy schopni zvážit a domyslet následky svých činnů.

Ale prosimttě, taková vyprázdněná mantra o ničem. Prostě řekni, že mě považuješ za hloupou, protože mám na něco jiný názor. Není třeba té omáčky k tomu. Je to internet, nezhroutím se z toho. :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
25.6.23 22:28
@MamkaDouDou píše:
Jako fyzicky? Pro mě to teda rozdíl nebyl pocitově ani trochu. Jestli to je rozdíl pro pojištění nevím, ale věřím, že nějaké najde.
Že se většinou pojišťuje do 30 týdne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
25.6.23 22:30

Tak dobrý, porod ap. je hrazen. Ale je hrazen v celkové výši nebo jenom do takové výši jako v ČR? Ono to ty země v EU tohle nemají stejně. A pak, porod ještě člověk dá, i císaře, to ještě takové pálky nejsou - vesměs všude několik tisíc Eur. Ale co když dítě skončí v inkubátoře třeba na měsíc s nějakými speciálnímy úkony? Tohle pak stojí šíleně moc - pojišťují pojišťovny taky tohle? Ptám se z čiré zvědavosti. Protože jestli ne, tak to je pak další hypotéka na 30 let…

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 22:31
@Russet píše: Že se většinou pojišťuje do 30 týdne.

No to už si zakladatelka pak musí zjistit, jelikož spousta žen jezdí do zahraničí pracovně, tak věřím, že někde to půjde. Bez cestovního pojištění to je samozřejmě větší riziko, ale jak sama píšeš ošetřit jí v EU neodmítnou, jen jí ta dovolená přijde na dost peněz.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky