9h cesta autem v 31.týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MamkaDouDou
25.6.23 20:59
@Markéta188 píše:
No je to tvé rozhodnutí, ale ne, nejela bych.
Ve 24tt jsem začala hodně krvácet. Stát se to v jiné zemi, tak možná se dcera ani nenarodí.
Prostě by mi žádná dovolená za to nestála.
Neteř je narozena ve 28tt, v létě… ještěže sestra neměla potřebu jezdit na dovču…

Jakože kromě Čr nikde nemají zdravotnitví?

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
25.6.23 21:13

Ne nejela bych 8o Proc si planujes dovolenou v takto pokrocilem stadiu tehotenstvi…? To neslo zvolit jinou dovolenou, nekde u nas..? To more ti snad neutece…ja pro tohle nemam pochopeni. Je to opravdu nezbytne nutne…? Jako tehotna, bych si umela predstavit jet nekam max 3 hodiny…i to by bylo vic nez dost. Fakt super zodpovedny napad toto.

• Citovat
  • Upravit
53518
25.6.23 21:27
@MamkaDouDou píše:
Však rizika posoudí sama, jen narážím na to, že délka cesty není úměrná velikosti rizika. Jezdit autem/MHD každý den do práce je z hlediska účasti na nehodě vyšší riziko než jedna dálková cesta po dálnici. “Nutnost a potřeba” jsou samozřejmě velmi subjektivní.

A co celková únava a popojíždění v zácpě? Dvacet minut v MHD mi nepřijde takový risk jako odjezd do jiné země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
25.6.23 21:27

A zjišťovala sis, jestli tě nějaká pojišťovna pojistí i na rizika spojená s těhotenstvím/porodem? A jaká je péče v cílové destinaci o předčasně narozené děti? Pěkná dovolená se dá udělat i v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.6.23 21:29
@MamkaDouDou píše:

Mají. Ale císařský řez třeba leze docela do peněz, když to není v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
25.6.23 21:30
@MamkaDouDou píše:

Né všude je dobré a zvládnou zachránit dítě ve 30tt, ale myslela jsem to spíš: stát se to někde na dálnici po cestě …

Příspěvek upraven 25.06.23 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.23 21:31

„Lekar to schvalil“ je totalne alibisticky kec.
To je jako bych chtela od lekare potvrdit, ze si za tyden nekde nezlomim nohu :roll:.

Damy, kdyz jedete, tak si aspon nelzete do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.6.23 21:35
@Karinka323 píše:
Ahojky, plánujeme jet autem na dovolenou. Četla jsem, že se to těhotným nedoporučuje, ale nevím proč? Problémy nemám. Jely by jste? Co za problém může nastat? Díky

může nastat problém ten, že náhle a najednou porodíte, i tzv " z ničeho nic"

a porodíte v cizí zemi, komplikovaně, rizikově a velmi, velmi draze, na rozdíl od čr

může se stát cokoliv, včetně bohužel ne dobrých konců, já osobně bych nejela

/ rodila jsem pokaždé předčasně a překotně, :nevim: / nestojí to za to

na dovolenou pak můžete každý rok, v závěru těhotenství, kdy je na sebe třeba dávat pozor, každý rok určitě nebudete

fakt to za to nestojí

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.6.23 21:39
@Karinka323 píše:
Ahojky, plánujeme jet autem na dovolenou. Četla jsem, že se to těhotným nedoporučuje, ale nevím proč? Problémy nemám. Jely by jste? Co za problém může nastat? Díky

Jezdila jsem do 39 TT na otočku Ostravu jako řidič, což bylo 6 hodiny. Problém jsem fakt neměla :think: záleží, jak se cítíš ty. Já to dávala na 2 zastávky, a to jen proto, že mrne tlačilo na močový měchýř :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 21:57
@Markéta188 píše:
Né všude je dobré a zvládnou zachránit dítě ve 30tt, ale myslela jsem to spíš: stát se to někde na dálnici po cestě …Příspěvek upraven 25.06.23 v 21:33

Tak zakladatelka jede evidentně po EU, tam bych se o péči ani nedostupnost teda nebála. Na dálnici bys volala rychlou v Čr jako v zahraničí. To by člověk jinak pro jistotu musel sedět v čekárně na příjmu. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 22:00
@Lucie_Sx píše:
„Lekar to schvalil“ je totalne alibisticky kec.
To je jako bych chtela od lekare potvrdit, ze si za tyden nekde nezlomim nohu :roll:.Damy, kdyz jedete, tak si aspon nelzete do kapsy.

Lékař pouze konstatuje, že momentálně tam není fyzický problém, který by tomu bránil.

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
25.6.23 22:01
@Russet píše:
Mají. Ale císařský řez třeba leze docela do peněz, když to není v ČR.

Tak základ je mít dobré pojištění.

• Citovat
  • Upravit
3792
25.6.23 22:02

Já bych nejela ani bez těhotenství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
25.6.23 22:03
@Russet píše:
A co celková únava a popojíždění v zácpě? Dvacet minut v MHD mi nepřijde takový risk jako odjezd do jiné země.

Fakt jsem necítila rozdíl mezi tím sedět doma/v autě/ v práci. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16147
25.6.23 22:05
@MamkaDouDou píše:
Tak základ je mít dobré pojištění.

Ten základ, je mít hlavně zdravý rozum. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí