Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne nejela bych
Proc si planujes dovolenou v takto pokrocilem stadiu tehotenstvi…? To neslo zvolit jinou dovolenou, nekde u nas..? To more ti snad neutece…ja pro tohle nemam pochopeni. Je to opravdu nezbytne nutne…? Jako tehotna, bych si umela predstavit jet nekam max 3 hodiny…i to by bylo vic nez dost. Fakt super zodpovedny napad toto.
@MamkaDouDou píše:
Však rizika posoudí sama, jen narážím na to, že délka cesty není úměrná velikosti rizika. Jezdit autem/MHD každý den do práce je z hlediska účasti na nehodě vyšší riziko než jedna dálková cesta po dálnici. “Nutnost a potřeba” jsou samozřejmě velmi subjektivní.
A co celková únava a popojíždění v zácpě? Dvacet minut v MHD mi nepřijde takový risk jako odjezd do jiné země.
A zjišťovala sis, jestli tě nějaká pojišťovna pojistí i na rizika spojená s těhotenstvím/porodem? A jaká je péče v cílové destinaci o předčasně narozené děti? Pěkná dovolená se dá udělat i v ČR.
@MamkaDouDou píše:
Jakože kromě Čr nikde nemají zdravotnitví?
Mají. Ale císařský řez třeba leze docela do peněz, když to není v ČR.
@MamkaDouDou píše:
Né všude je dobré a zvládnou zachránit dítě ve 30tt, ale myslela jsem to spíš: stát se to někde na dálnici po cestě …
Příspěvek upraven 25.06.23 v 21:33
„Lekar to schvalil“ je totalne alibisticky kec.
To je jako bych chtela od lekare potvrdit, ze si za tyden nekde nezlomim nohu
.
Damy, kdyz jedete, tak si aspon nelzete do kapsy.
@Karinka323 píše:
Ahojky, plánujeme jet autem na dovolenou. Četla jsem, že se to těhotným nedoporučuje, ale nevím proč? Problémy nemám. Jely by jste? Co za problém může nastat? Díky
může nastat problém ten, že náhle a najednou porodíte, i tzv " z ničeho nic"
a porodíte v cizí zemi, komplikovaně, rizikově a velmi, velmi draze, na rozdíl od čr
může se stát cokoliv, včetně bohužel ne dobrých konců, já osobně bych nejela
/ rodila jsem pokaždé předčasně a překotně,
/ nestojí to za to
na dovolenou pak můžete každý rok, v závěru těhotenství, kdy je na sebe třeba dávat pozor, každý rok určitě nebudete
fakt to za to nestojí
@Karinka323 píše:
Ahojky, plánujeme jet autem na dovolenou. Četla jsem, že se to těhotným nedoporučuje, ale nevím proč? Problémy nemám. Jely by jste? Co za problém může nastat? Díky
Jezdila jsem do 39 TT na otočku Ostravu jako řidič, což bylo 6 hodiny. Problém jsem fakt neměla
záleží, jak se cítíš ty. Já to dávala na 2 zastávky, a to jen proto, že mrne tlačilo na močový měchýř
![]()
@Markéta188 píše:
Né všude je dobré a zvládnou zachránit dítě ve 30tt, ale myslela jsem to spíš: stát se to někde na dálnici po cestě …Příspěvek upraven 25.06.23 v 21:33
Tak zakladatelka jede evidentně po EU, tam bych se o péči ani nedostupnost teda nebála. Na dálnici bys volala rychlou v Čr jako v zahraničí. To by člověk jinak pro jistotu musel sedět v čekárně na příjmu.
![]()
@Lucie_Sx píše:
„Lekar to schvalil“ je totalne alibisticky kec.
To je jako bych chtela od lekare potvrdit, ze si za tyden nekde nezlomim nohu.Damy, kdyz jedete, tak si aspon nelzete do kapsy.
Lékař pouze konstatuje, že momentálně tam není fyzický problém, který by tomu bránil.
@Russet píše:
Mají. Ale císařský řez třeba leze docela do peněz, když to není v ČR.
Tak základ je mít dobré pojištění.
@Russet píše:
A co celková únava a popojíždění v zácpě? Dvacet minut v MHD mi nepřijde takový risk jako odjezd do jiné země.
Fakt jsem necítila rozdíl mezi tím sedět doma/v autě/ v práci. ![]()
@MamkaDouDou píše:
Tak základ je mít dobré pojištění.
Ten základ, je mít hlavně zdravý rozum. ![]()