Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer všem,
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost se šperky z 9ti karátového zlata?
Velmi mě na internetu zaujal medailonek s řetízkem - dohromady cca za 4400kč. Oproti tomu 14cti karátové zlato - pouze medailon - 4600…
Ve zlatě se vůbec nevyznám, ani nechci šperk, který bych pak nějak zpeněžila nebo tak, ale spíš mi jde o to, zda to 9ti karátové zlato nevypadá jako nějaká bižu třeba? (nic proti bižu - sama mám doma několik moc hezkých kousků, ale spíš jde o to, abych neměla bižu za 4400
)
Díky za každý postřeh ![]()
@jjustlike Za 9-ti karátové zlato bych rozhodně tolik nedala…
Ja mam bile devitikaratove (retizek a privesek) a vypada normalne
Ale dala jsem za to v prepoctu par korun (cca stovku, jestli si dobre pamatuji
)
Mám prsten a vypadá úplně normálně. Tady se snad méně než 14 kt neprodává, je ze zahraničí.
Ani se to pak nedá prodat. Já mám zásnubní prstýnek 13kt s briliantem od ex snoubence cizince a chtěla jsem to prodat a nejde to. Prý se s tím u nás nesmí ani obchodovat, tak dcera dostane třeba k 15 narozeninám hezký prstýnek.
Já bych do toho nešla, buď normální zlato nebo bižuterii, tohle je tak napůl…
Tak si to spočti, třeba u vydřiduchů v Tunisku v hotelu, žádné smlouvání, to nesnáším,
chtějí za gram 9karátového 9 EUR, je to dotažené odtud, jako třeba Turecko a podobně, tady se neprodává. Zdálo se mi červenější, i když to bylo žluté zlato.
Po čase trochu jakoby zajde, ty peníze bych za devítku nedala. Manžel měl z toho cihličku, jako přívěšek na řetízek a jak se občas potil, udělaly se v ní dírky a nakonec zčernala.
Dobrý den, vůbec tomu nerozumíte 9 karátové zlato je furt zlato! Jen má míň karátů a rozhodně se nebavíme o pár stovek