Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BohunkaP jenže tihle většinou pálí do vlastních řad, kdežto teroristé rádi do cizích…
@geilens píše:
Stát se ti to může kdekoliv, takže tyto obavy mi nepříjdou na místě.
Jestli tě zastřelí islamista v Tunisu na hotelu, nebo magor v Brodě na obědě v restauraci… nevybereš si
to jo, jen v tom Tunisu je jaksi větší pravděpodobnost, že je tam zvýšená koncentrace ozbrojených magorů s vymytým islámským mozkem. Navíc jsou to lidi, co jdou odhodlaně na smrt s tím, že čím víc lidí zabijí, tím budou slavnější.
@BohunkaP Ale tam šlo o útok pomateného jedince, ne o terorismus. To se takhle přece nedá srovnávat…
@geilens píše:
Teď asi dostanu sodu, ale nehrorší na tom je, že kvůli pár magorům to s prominutím odse*rou všichni muslimové (asi jako kdybysme kvůli Hitlerovi vyhladili Němce)
přesně… mám stejný názor. Znám dost muslimů a ani jeden nestřílí/neznásilňuje/nemučí lidi
naopak odsuzují ty, co tohle dělají. ![]()
@Krrysa píše:
@BohunkaP jenže tihle většinou pálí do vlastních řad, kdežto teroristé rádi do cizích…
Ale houby - třeba tomu pilotovi bylo zcela jistě fuk, koho v tom letadle má, stejně tak tomu v Brodě bylo jedno, jestli tam náhodou nesedí někdo jiného vyznání. Zabíjeli bez rozdílu.
@kate02 píše:
Mě by zaímalo, jaký zprávy a noviny čteš ty?![]()
**Mně totiž připadá, že český média z toho celýho dělají nafouknutou bublinu… A v lidech zbytečně vyvolávají strach…
To, co se dělo po válce u nás radši nekomentuju… Jen to ukazuje, že každej národ je možný zfanatizovat tak, aby se choval jak…Stát se může cokoliv, ale omezovat kvůli tomu život?
**
@MarieOVMUC píše:
ctes zpravy?
taky hodně záleží, kde je čteš. Protože třeba Nova, Plesk, NOvinky… to nejsou zprávy, ale kraviny.
Abhych odpověděla - do Tunisu, Egypta bych osobně neletěla. Ale to ani bez útoků. Do Turecka klidně ![]()
@atominnka píše:
taky hodně záleží, kde je čteš. Protože třeba Nova, Plesk, NOvinky… to nejsou zprávy, ale kraviny.
@BohunkaP kdyby mu šlo o cizince, taky by šel střílet někam do hotelu a ne do místní hospody… a ten pilot je jiná kapitola… tomu šlo primárně asi o svou vlasmní smrt. stejně jako ten breivik třeba, taky šel primárně po vlastních lidech, neodlětěl do egypta povraždit araby… nešlo mu cizí, a le o svoje.. a to jeej ten rozdíl..
@Krrysa píše:
@BohunkaP kdyby mu šlo o cizince, taky by šel střílet někam do hotelu a ne do místní hospody… a ten pilot je jiná kapitola… tomu šlo primárně asi o svou vlasmní smrt. stejně jako ten breivik třeba, taky šel primárně po vlastních lidech, neodlětěl do egypta povraždit araby… nešlo mu cizí, a le o svoje.. a to jeej ten rozdíl..
ono je to ve finále stejně šumák ![]()
@atominnka ve spojitosti s migrantamam dovolenejma to úplně jedno není…
My letíme do Maroka, obavy mám, ale člověk není v bezpečí ani ve vlastním domě!
@Krrysa ale jo. 5ekla bych, že máš stejnou šanci na to, že tě sejme terorista, pomatenec nebo zmagořenej pilot. ![]()
@atominnka píše:
@Krrysa ale jo. 5ekla bych, že máš stejnou šanci na to, že tě sejme terorista, pomatenec nebo zmagořenej pilot.
Ale ne na jednom místě. Na vesnici je větší šance na pomatence, někde mezi Prahou/Brnem a letoviskem je větší šance na pilota a v muslimských zemích asi bude na prvním místě terorista. Můžeme si vybírat. ![]()
Abych pravdu řekla, tak bych si letos moře odpustila. Kdo je v klidu tak klidně nech jede.. Viděla jsem fotky známé, co se vrátila z Řecka a říkala, že se báli vyjít do ulic, kolik tam bylo- nějaký tmavých, uprhclící, mix všeho najednou..samozřejmě to nebyli jako místní, ale ošuntělí nějací.. Měla i fotky z u pláže postávaly velké hloučky..
Bohužel člověk neví, co je kdo..
Každý to vnímá jinak, ale do Tuniska, Egypta a jiných bych nejela