Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ja-rekk píše:
U těch tříbarevných nebo želvovinových koček je to pravda. Toto zbarvení se váže na pohlaví. Může se narodit kocour, ale je to velmi ojedinělé a jedná se o mutaci genu a kocour je neplodný. Ale je to opravdu abnormalita, která se stává velmi zřídka. Co se zrzavých koček týká, to už pravda není. Rezavých kocourů je rozhodně více než koček, ale ani rezavá kočka není nic neobvyklého. Je to proto, že pokud má jeden z rodičů rezavou barvu a je jedno, v jakém množství, zda jde o kočku celorezavou, bílorezavou, v případě holek o želvovinovou, májovou atd. a druhý z rodičů ne, tak se vždy narodí pouze rezaví kocouři. Ze spojení černý kocour a želvovinová kočka se nikdy nenarodí rezavá kočičí holka Zatím co pokud je matka například želva(rezavo černé zbarvení) a otec zrzek, mohou být ve vrhu i zrzavé holky.
Je to tak, máme rezavou holku a její matka (i otec) je též zrzička (její matka byla želvinka a otec zrzek). Ta naše se spojila s černým kocourem a měla 4 koťata - 1 rezavého kocoura a 3 želvovinové kočičky.
@Magical-eyes píše:
Ahoj všem,
diskuzi zakládám, protože se ráda dovídám nové věci.
Je něco, co vás dneska zaujalo nebo překvapilo?
Já jsem se dneska třeba dozvěděla, že hlíva ústřičná může ( velice vzácně) spustit chorobu, která může končit i smrtí.
Tak to mě překvapilo a přišlo mi to zajímavé.
Co máte vy? Už se těším
Díky všem
Dík. Teď už hlivu nikdy nekoupím ![]()
@ulice píše:
Dík. Teď už hlivu nikdy nekoupím
A bacha, nepouštěj si dokumenty o tom, jak se dělá třeba tavený sýr nebo margarín. Ani jedno po shlédnutí nepozřu ![]()
@Anna766 píše:
Rajče je ovoce a meloun je zelenina, ne naopak!!
To že je meloun zelenina, to vím, ale že je rajče ovoce, to slyším prvně, co se tady člověk nedozví
.
@unuděná píše:
A bacha, nepouštěj si dokumenty o tom, jak se dělá třeba tavený sýr nebo margarín. Ani jedno po shlédnutí nepozřu
Tyjo, já to do dnes nejedla, protože mi to přijde jako celkem hnus (taveňák ne tolik co margarín, ale pořád to nepreferuju). To si musím zagooglit, to mě zajímá. ![]()
Když vidím v obchodech ty kilovky Perly tak jen valím oči. Nechápu kdo to jí.
@robínek píše:
Zdá se, že zabíjí všechno: cuketa, hlíva, rýže, voda, kuře s mlíkem
@Nina_aniN píše:
Ze lisky s oblibou curaji na boruvky v lese, proto by se lesni plody nemeli jist neumyte nebo bez tepelne upravy, hrozi nejaka silena nemoc myslim jater.
Parazit. Zrovna nedávno o tom byla reportáž. Zjistíš, že ho máš třeba až po 15 letech
My jedli borůvky bez umytí celé dětství ![]()
@fenny píše:
Je to tak, máme rezavou holku a její matka (i otec) je též zrzička (její matka byla želvinka a otec zrzek). Ta naše se spojila s černým kocourem a měla 4 koťata - 1 rezavého kocoura a 3 želvovinové kočičky.
Tak to už by chtělo snad i namalovat schéma… ![]()
@Svetluska55 píše:
Mně tchán x let tvrdí, že barva vejce se řídí barvou peří slepice..a až teď jsem zjistila, že je to další z jeho vtipů, městská holka, no..
Barva vejce je ovlivněna typem plemene, vajíčka můžou být nejen bílá, ale i hnědá, zelená či modrá.
To jsou věci:)
@Parninas píše:
Tyjo, já to do dnes nejedla, protože mi to přijde jako celkem hnus (taveňák ne tolik co margarín, ale pořád to nepreferuju). To si musím zagooglit, to mě zajímá.Když vidím v obchodech ty kilovky Perly tak jen valím oči. Nechápu kdo to jí.
Můj chlap třeba i táta a kamarádka z VŠ třeba
pak teta, která nemůže nic z mlika. Jejich jediné zdůvodnění je (kromě té tety), že se to dobře maže oproti kostce másla. Mě to nijak nevadí. Ani mi nevadí máslo z Polska.
Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:40
@ulice píše:![]()
tchán je dobrej
No ale ona to není úplně blbost, u těch běžných slepičích plemen to odpovídá. Ty bílé slípky jednoduše nemají pigment, který by se do vajec uložil. A tohle jsem vygooglila:
S jakou barvou skořápek bude slípka snášet vejce, poznáte nejlépe dle barvy, která opanovává jejich ušní boltce.
Červené boltce = hnědé vejce
Bílé = bílé
Bílé s perlovými (příp. duhovými) odlesky = modrá vejce.
Ty cookies mě štvou, teď tu na mě kouká z reklamy banda slepic
![]()
@Lenka_Hal píše:
Pro me bylo nedavno prekvapenim, co jsem se dozvedela na jedne farme. Ze muzou vzit sperma k inseminaci a vytridit to tak, ze bude obsahovat jen spermie krav, zadne bycky. Si to predstavuju jako takovou centrifuguTo jsem teda vubec netusila. ze je to mozne.
Myslím, že se to dělá i u lidí, když mají rodiče onemocnění vázaná na pohlaví. Je to i dost kontroverzní téma při IVF - pohlaví na přání. Nesmí se to, ale kdo ví, jakou to má hodnotu…
@unuděná píše:
No ale ona to není úplně blbost, u těch běžných slepičích plemen to odpovídá. Ty bílé slípky jednoduše nemají pigment, který by se do vajec uložil. A tohle jsem vygooglila:S jakou barvou skořápek bude slípka snášet vejce, poznáte nejlépe dle barvy, která opanovává jejich ušní boltce.
Červené boltce = hnědé vejce
Bílé = bílé
Bílé s perlovými (příp. duhovými) odlesky = modrá vejce.
Slepice má uši
???
V životě jsem neviděla slepičí s náušnicí…
Ale jo teď jsem koukala a fakt je má ![]()
Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:44