Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
A bacha, nepouštěj si dokumenty o tom, jak se dělá třeba tavený sýr nebo margarín. Ani jedno po shlédnutí nepozřu
Tak to zrovna naštěstí nejím, a ani téměř nekupuju, muž si občas dá, ale on je čuně a jí nezdravě
Schválně mu to pustím, už mě s tím tavenakem rozčiluje dlouho ![]()
Já od jisté doby kontroluju syrovou cuketu, jestli není hořká
Pak taky neohrivam ryzi a kuřecí maso se taky snažím spotřebovat hned ten den (kuřeci maso prý po ohřátí mění „strukturu/složení“ a je nezdravé
) ![]()
@debra.morgan píše:
Můj chlap třeba i táta a kamarádka z VŠ třebapak teta, která nemůže nic z mlika. Jejich jediné zdůvodnění je (kromě té tety), že se to dobře maže oproti kostce másla. Mě to nijak nevadí. Ani mi nevadí máslo z Polska.Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:40
Ať to klidně jí. Ten argument s laktózou chápu asi nejvíc.
Jen pro mě osobně je to snad ta nejhorší věc, co mi můžeš naservírovat, to je celé. Jednou jsem to do sebe z donucení na návštěvě narvala abyhc neurazila a nikdy víc, raději budu jíst suchý chleba.
U mě je to na podobné úrovni jako junior nebo gothaj, prostě to nedám do úst.
@Betty MacDonald píše:
Mezi náma skunkama, smetana je smetana.
Vejce a ja, Betty!😍
@Žirafa 69 píše:
Prasata prý mají až půlhodinový orgasmus.A jsou jediní tvorové spolu s člověkem, kteří se spálí na slunci.
I kůň s bílou hubou nebo bílými punčoškami se může spálit. A taky kůň neumí zvracet.
@debra.morgan píše:Můj muž taky, že se to dobře maže
Můj chlap třeba i táta a kamarádka z VŠ třebapak teta, která nemůže nic z mlika. Jejich jediné zdůvodnění je (kromě té tety), že se to dobře maže oproti kostce másla. Mě to nijak nevadí. Ani mi nevadí máslo z Polska.Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:40
@unuděná píše:
No ale ona to není úplně blbost, u těch běžných slepičích plemen to odpovídá. Ty bílé slípky jednoduše nemají pigment, který by se do vajec uložil. A tohle jsem vygooglila:S jakou barvou skořápek bude slípka snášet vejce, poznáte nejlépe dle barvy, která opanovává jejich ušní boltce.
Červené boltce = hnědé vejce
Bílé = bílé
Bílé s perlovými (příp. duhovými) odlesky = modrá vejce.
Aha ![]()
@ulice sýrová cuketa je hořká, když se zkříží s okrasnou dýní. To byla ta otrava myslím loni někde v Anglii. A to je tak hořké, že bys to poznala i uvařené.
@Parninas píše:
Ať to klidně jí. Ten argument s laktózou chápu asi nejvíc.Jen pro mě osobně je to snad ta nejhorší věc, co mi můžeš naservírovat, to je celé. Jednou jsem to do sebe z donucení na návštěvě narvala abyhc neurazila a nikdy víc, raději budu jíst suchý chleba.U mě je to na podobné úrovni jako junior nebo gothaj, prostě to nedám do úst.
Já jim hodně zdravě, ale zrovna junior mi chutná mnohem víc než ta nejdražší šunka
Stejně jako levnej tocenak nebo svlékací parky. Nekupuju, nejím, ale chutná mi to. Místo junioru kupuju vídeňský salám od berger.
Heledte, dobrovolne priznavam, ze jsem uplna dylina, ale az manzel mi ukazal, ze kdyz udelam do krabice s pitim (mleko, dzus) nahore diru treba nozem, takze to vubec necaka!??? Tak treba je nekdo podobnej neschopa a pomuze mu to.
Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:55
@inkakřivák píše:
@ulice sýrová cuketa je hořká, když se zkříží s okrasnou dýní. To byla ta otrava myslím loni někde v Anglii. A to je tak hořké, že bys to poznala i uvařené.
Aha. Jak tak koukám, tak nevím nic
Cuketu jsem měla hořkou jen jednou a bylo to právě poznat i po uvaření.
Dneska už zkouším hned, u syrové.
Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:56
@ulice a ono to pomazankovy je lepší než rama, perla atp, co se týče složení a výroby? Já to mám na stejné úrovni, ještě s tavenakem.
Nejvíc mažu palouček, máslo a pak až perlu, ta s mořskou soli je fajn, pomazankovy máslo a tavenak zas vůbec, ani nevím proč, složení mi neva, ale nejjednodušší je namazat perlou no ![]()
@Anna766 píše:
Rajče je ovoce a meloun je zelenina, ne naopak!!
Ty jo, fakt že jo, mě to nedalo, tak jsem si to googlil. Rajče je podle evropského parlamentu nebo třeba pro soudy v USA ovoce. Tam to řešily soudy už v 19. století, kvůli clu a výsledek byl, že je to ovoce. Stejně tak je rajče ovocem pro botaniky. Pro pěstitele je to zas zelenina, protože podle nich je ovoce plodem víceletých rostlin a rajče, jakože ten keř je jednoletka a pro kuchaře je to taky zelenina, páč to není sladký. No nějak se nemůžou dohodnout asi
. Já teda taky rajče beru jako zeleninu a asi to tak nechám
.
@Nenitamduch píše:
Ale že čert vyletěl z elektriky je myšleno, že opravdu čert vyběhl z tramvaje… to uz na me je moc
A vite, co znamena ententyky, dva spaliky?
Ententyk je vykastrovany kacer a kastrace se provadela pomoci dvou spaliku ![]()
@debra.morgan píše:
@ulice a ono to pomazankovy je lepší než rama, perla atp, co se týče složení a výroby? Já to mám na stejné úrovni, ještě s tavenakem.Nejvíc mažu palouček, máslo a pak až perlu, ta s mořskou soli je fajn, pomazankovy máslo a tavenak zas vůbec, ani nevím proč, složení mi neva, ale nejjednodušší je namazat perlou no
Hele, jestli je lepší, tak to nemůžu říct jistě
Ale mám z něj lepší pocit, protože obsahuje většinou navíc jen škrob. U těch margarínů mi pocitově vadí různé tuky, ač prý dnes už by měli mít složení, které přímo neškodí, ale zase tolik se o to nezajímám, abych to dokázala říct.
Mě právě nechutná na mazání ani normální máslo (to dávám dětem) ani margarín, na mě je to prostě tuk, mastný ![]()
Nevěděla jsem, že červenající bedle jsou prý jedovaté, jím je celý život, jsem zdravá a hodláme v tom pokračovat.
Nevěděla jsem, že hřib kovář je taky jedovatý, když se pořádně tepelně nezpracuje.
Jsem houbař od dětství, houby ráda poznávám a učím se je rozeznávat.