A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4399
25.8.22 13:44
@unuděná píše:
A bacha, nepouštěj si dokumenty o tom, jak se dělá třeba tavený sýr nebo margarín. Ani jedno po shlédnutí nepozřu 8)

Tak to zrovna naštěstí nejím, a ani téměř nekupuju, muž si občas dá, ale on je čuně a jí nezdravě :lol: Schválně mu to pustím, už mě s tím tavenakem rozčiluje dlouho :mrgreen:
Já od jisté doby kontroluju syrovou cuketu, jestli není hořká :mrgreen: Pak taky neohrivam ryzi a kuřecí maso se taky snažím spotřebovat hned ten den (kuřeci maso prý po ohřátí mění „strukturu/složení“ a je nezdravé :nevim::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
25.8.22 13:45
@debra.morgan píše:
Můj chlap třeba i táta a kamarádka z VŠ třeba :D pak teta, která nemůže nic z mlika. Jejich jediné zdůvodnění je (kromě té tety), že se to dobře maže oproti kostce másla. Mě to nijak nevadí. Ani mi nevadí máslo z Polska.Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:40

Ať to klidně jí. Ten argument s laktózou chápu asi nejvíc.

Jen pro mě osobně je to snad ta nejhorší věc, co mi můžeš naservírovat, to je celé. Jednou jsem to do sebe z donucení na návštěvě narvala abyhc neurazila a nikdy víc, raději budu jíst suchý chleba. :mrgreen: U mě je to na podobné úrovni jako junior nebo gothaj, prostě to nedám do úst.

• Citovat
  • Upravit
2081
25.8.22 13:48
@Betty MacDonald píše:
Mezi náma skunkama, smetana je smetana. :mrgreen:

Vejce a ja, Betty!😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80139
25.8.22 13:50
@Žirafa 69 píše:
Prasata prý mají až půlhodinový orgasmus. ;) A jsou jediní tvorové spolu s člověkem, kteří se spálí na slunci.

I kůň s bílou hubou nebo bílými punčoškami se může spálit. A taky kůň neumí zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
25.8.22 13:50
@debra.morgan píše:
Můj chlap třeba i táta a kamarádka z VŠ třeba :D pak teta, která nemůže nic z mlika. Jejich jediné zdůvodnění je (kromě té tety), že se to dobře maže oproti kostce másla. Mě to nijak nevadí. Ani mi nevadí máslo z Polska.Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:40
Můj muž taky, že se to dobře maže :roll: Já v mládí občas koupila Ramu s mořskou solí nebo olivovým olejem a to mi celkem chutnalo, když byla tenká vrstva. Ale už dlouho nekupuju a mažeme jen pomazabkovym máslem nebo klasickým.
@unuděná píše:
No ale ona to není úplně blbost, u těch běžných slepičích plemen to odpovídá. Ty bílé slípky jednoduše nemají pigment, který by se do vajec uložil. A tohle jsem vygooglila:

S jakou barvou skořápek bude slípka snášet vejce, poznáte nejlépe dle barvy, která opanovává jejich ušní boltce.

Červené boltce = hnědé vejce
Bílé = bílé
Bílé s perlovými (příp. duhovými) odlesky = modrá vejce.

Aha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80139
25.8.22 13:52

@ulice sýrová cuketa je hořká, když se zkříží s okrasnou dýní. To byla ta otrava myslím loni někde v Anglii. A to je tak hořké, že bys to poznala i uvařené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
25.8.22 13:54
@Parninas píše:
Ať to klidně jí. Ten argument s laktózou chápu asi nejvíc.Jen pro mě osobně je to snad ta nejhorší věc, co mi můžeš naservírovat, to je celé. Jednou jsem to do sebe z donucení na návštěvě narvala abyhc neurazila a nikdy víc, raději budu jíst suchý chleba. :mrgreen: U mě je to na podobné úrovni jako junior nebo gothaj, prostě to nedám do úst.

Já jim hodně zdravě, ale zrovna junior mi chutná mnohem víc než ta nejdražší šunka :oops: :mrgreen: Stejně jako levnej tocenak nebo svlékací parky. Nekupuju, nejím, ale chutná mi to. Místo junioru kupuju vídeňský salám od berger.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
25.8.22 13:54

Heledte, dobrovolne priznavam, ze jsem uplna dylina, ale az manzel mi ukazal, ze kdyz udelam do krabice s pitim (mleko, dzus) nahore diru treba nozem, takze to vubec necaka!??? Tak treba je nekdo podobnej neschopa a pomuze mu to.

Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
25.8.22 13:55
@inkakřivák píše:
@ulice sýrová cuketa je hořká, když se zkříží s okrasnou dýní. To byla ta otrava myslím loni někde v Anglii. A to je tak hořké, že bys to poznala i uvařené.

Aha. Jak tak koukám, tak nevím nic :mrgreen: Cuketu jsem měla hořkou jen jednou a bylo to právě poznat i po uvaření.
Dneska už zkouším hned, u syrové.

Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
25.8.22 13:55

@ulice a ono to pomazankovy je lepší než rama, perla atp, co se týče složení a výroby? Já to mám na stejné úrovni, ještě s tavenakem.

Nejvíc mažu palouček, máslo a pak až perlu, ta s mořskou soli je fajn, pomazankovy máslo a tavenak zas vůbec, ani nevím proč, složení mi neva, ale nejjednodušší je namazat perlou no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.22 13:56
@Anna766 píše:
Rajče je ovoce a meloun je zelenina, ne naopak!!

Ty jo, fakt že jo, mě to nedalo, tak jsem si to googlil. Rajče je podle evropského parlamentu nebo třeba pro soudy v USA ovoce. Tam to řešily soudy už v 19. století, kvůli clu a výsledek byl, že je to ovoce. Stejně tak je rajče ovocem pro botaniky. Pro pěstitele je to zas zelenina, protože podle nich je ovoce plodem víceletých rostlin a rajče, jakože ten keř je jednoletka a pro kuchaře je to taky zelenina, páč to není sladký. No nějak se nemůžou dohodnout asi :mrgreen:. Já teda taky rajče beru jako zeleninu a asi to tak nechám ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42537
25.8.22 13:57
@MadGirlNancy píše:
Vejce a ja, Betty!😍

Bingo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
25.8.22 13:59
@Nenitamduch píše:
Ale že čert vyletěl z elektriky je myšleno, že opravdu čert vyběhl z tramvaje… to uz na me je moc

A vite, co znamena ententyky, dva spaliky?

Ententyk je vykastrovany kacer a kastrace se provadela pomoci dvou spaliku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
25.8.22 14:01
@debra.morgan píše:
@ulice a ono to pomazankovy je lepší než rama, perla atp, co se týče složení a výroby? Já to mám na stejné úrovni, ještě s tavenakem.Nejvíc mažu palouček, máslo a pak až perlu, ta s mořskou soli je fajn, pomazankovy máslo a tavenak zas vůbec, ani nevím proč, složení mi neva, ale nejjednodušší je namazat perlou no :lol:

Hele, jestli je lepší, tak to nemůžu říct jistě :lol: Ale mám z něj lepší pocit, protože obsahuje většinou navíc jen škrob. U těch margarínů mi pocitově vadí různé tuky, ač prý dnes už by měli mít složení, které přímo neškodí, ale zase tolik se o to nezajímám, abych to dokázala říct.
Mě právě nechutná na mazání ani normální máslo (to dávám dětem) ani margarín, na mě je to prostě tuk, mastný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.8.22 14:05

Nevěděla jsem, že červenající bedle jsou prý jedovaté, jím je celý život, jsem zdravá a hodláme v tom pokračovat.
Nevěděla jsem, že hřib kovář je taky jedovatý, když se pořádně tepelně nezpracuje.
Jsem houbař od dětství, houby ráda poznávám a učím se je rozeznávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová