A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
25.8.22 19:36
@Michelle_M píše:
Nééééé :D A mně se tam ty minarety tak líbily! Sice to nedávalo dvakrát smysl, ale zase tolik mě to nepřekvapovalo :D

Myslim, ze to tam ma schvalne - tyhle slovni hricky jsou temer v kazdem songu. Za to bych se nestydela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
25.8.22 19:36
@Zeoli píše: Žížala má 5 srdcí.

Prý ne,žížaly žádné srdce vlastně nemají. Jeho funkci zastupuje céva, která vede po celém jejím hřbetu. Ale když je přetržena za tlustým páskem uprostřed těla, přežije. Teď jsem to četla.

@Ja-rekk píše:
To že je meloun zelenina, to vím, ale že je rajče ovoce, to slyším prvně, co se tady člověk nedozví :palec: ;).

I já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
25.8.22 19:38

Rýže nepotřebuje tak zavodněná pole, ale je schopná tyhle podmínky zvládat, narozdíl do případných plevelů. Proto se tak pěstuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
25.8.22 19:44
@KalamityJohn píše:
Stejně tak želatina. Dá se dělat z mořských řas a nebo teda z kostí, kopyt, rohů…

když už jsme u těch kopyt, tak mne překvapilo, že psi milují kopyta. teď jsme strávili týden dovolené na farmě i se štěnětem, zrovna tam byl kovář, takže se kolem válela spousta odřezků z kopyt a štěně se mohlo zbláznit. nejdřív jsem mu to rvala z tlamy, ale pak jsem zagůglila a usoudila, že radši ať žvejká kopyta, než aby se neustále snažilo sežrat kobylince :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
25.8.22 19:47
@MadGirlNancy píše:
Heledte, dobrovolne priznavam, ze jsem uplna dylina, ale az manzel mi ukazal, ze kdyz udelam do krabice s pitim (mleko, dzus) nahore diru treba nozem, takze to vubec necaka!??? Tak treba je nekdo podobnej neschopa a pomuze mu to.Příspěvek upraven 25.08.22 v 13:55

To dělám vždy, ale s ex přítelem jsem se dohadovala - jen ze srandy, když on to dělat nechtěl a já jo, že nemám ráda, když to - když tu díru neudělám, pak při lití (zvl.do kávy) dělá to „blem blem“ ;) a kafe všude kolem hrnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
25.8.22 19:48
@VitaminC píše:
Fakt to chces vedet? :mrgreen: Budes se smat!
Ja az jako dospela zjistila, ze tramvaj se rekne slovensky „električka“ a z toho si odvodila, ze elektrika je vyraz pro tramvaj. Poprve jsem tramvaji jela v sedmnacti a tady na Morave rikame salina. Ale presto jsem si to uz nikdy nespojila s tim certem.
Pamatuju si jasne, kdyz segra rozpocitavala, jak jsem koukala na zasuvku vedle postele a bala se. :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7938
25.8.22 19:50
@sagina píše:
proč ze zásuvky? to by přece vyletěl „z elektřiny“ a ne „z elektriky“ (tramvaje), ne? :think: ale tedy kdysi mě překvapilo, že ententýk je vykastrovaný kačer a že dříve se tento úkon prováděl dvěma špalíky :mrgreen:

Hele tady na Moravě se ale běžně říká eletrika ve smyslu elektřina. Třeba jako „vypni si eletriku, než se budeš hrabat ve vypínači“, nebo „celej barák jsem stavěl sám, ale na eletriku si netroufám“.
A tramvaj je jen a pouze šalina.
Takže ta mě taky čert vyskakoval ze zdi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
25.8.22 19:57
@Žirafa 69 píše:
I já. ;)

Však ano. Ale přečti si to celý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
25.8.22 20:01
@Pitaya1 píše:
Spálit se může i africká krysa obrovská. Navíc tenhle druh se dá vycvičit k hledání výbušnin. Takže když je používají v Kambodži na čištění přírody od munice, tak jim musí mazat ocas a uši opalovací krémem a do terénu vyráží už kolem 4. ráno, aby se co nejvíc vyhnuli sluníčku

Pravda. I třeba mexický naháč (pes) a kočky bez srsti apod, se musí mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
25.8.22 20:04
@lucad77 píše:
A jen sedm krčních obratlů jako my.

Stejně jako my, žirafy :jazyk:,máme stejný počet (všech) obratlů, jako lidé. Jen žirafy je mají poněkud větší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
25.8.22 20:05
@lucad77 píše:
A jen sedm krčních obratlů jako my.

Ehmmm asi ne hele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.22 20:07
@VitaminC píše:
Fakt to chces vedet? :mrgreen: Budes se smat!
Ja az jako dospela zjistila, ze tramvaj se rekne slovensky „električka“ a z toho si odvodila, ze elektrika je vyraz pro tramvaj. Poprve jsem tramvaji jela v sedmnacti a tady na Morave rikame salina. Ale presto jsem si to uz nikdy nespojila s tim certem.
Pamatuju si jasne, kdyz segra rozpocitavala, jak jsem koukala na zasuvku vedle postele a bala se. :mrgreen:

Nic si z toho nedělej, já to vím až ode dneška :mrgreen:. Teď čerstvě bydlím v Brně, tady je tramvaj šalina, to je známý, to se ví všude, v mém rodném kraji je to bombajka, ale nějaká elektrika, to slyším poprvé. Elektrika je pro mě to, co se teď zdražuje a všichni o tom mluví, prostě elektřina, ale já tomu říkám elektrika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39730
25.8.22 20:07
@Magical-eyes píše: Žížala je obratlovec???
Nepleteš to s žirafou??

Vidíš, a já automaticky to brala, že píše o žirafách. Asi ji zmátlo to písmeno „ž“ a bylo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.8.22 20:10
@Matt 02 píše:
Nic si z toho nedělej, já to vím až ode dneška :mrgreen:. Teď čerstvě bydlím v Brně, tady je tramvaj šalina, to je známý, to se ví všude, v mém rodném kraji je to bombajka, ale nějaká elektrika, to slyším poprvé. Elektrika je pro mě to, co se teď zdražuje a všichni o tom mluví, prostě elektřina, ale já tomu říkám elektrika :mrgreen:

Jasne, ze elektrina je elektrika. Odjakziva! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21125
25.8.22 20:10
@sagina píše:
když už jsme u těch kopyt, tak mne překvapilo, že psi milují kopyta. teď jsme strávili týden dovolené na farmě i se štěnětem, zrovna tam byl kovář, takže se kolem válela spousta odřezků z kopyt a štěně se mohlo zbláznit. nejdřív jsem mu to rvala z tlamy, ale pak jsem zagůglila a usoudila, že radši ať žvejká kopyta, než aby se neustále snažilo sežrat kobylince :mrgreen:

Když jsme měli koně a přišel podkovář mu ořiznout kopyta - náš kůň byl bos celej život - tak ty odřezky dával našim psům.

A taky jsem jim dával parohy na žvejkání, to milovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová