A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
703
25.8.22 14:15
@Sarulínasara píše:
A kočičí holka zase prý není nikdy celá rezavá.

Je, a znám osobně (u Norské lesní), ale je to u kočky - holky hodně vzácné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.8.22 14:16
@MadGirlNancy píše:
Jo a jeste jsem se pomerne nedavno docetla, ze bile kocky s modryma ocima jsou vzdycky hluche. I kdyz se to majitelum nezda, protoze reaguji, zjistilo se, ze “poslouchaji” polstarky nohou.

Ještě je tam jedna věc, když se narodí s pár černými chlupy na hlavě mezi ušima, mají dostatek pigmentua gen hluchoty není. Ty chloupky zbelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
25.8.22 14:21
@Nanna30 píše:
A vite, co znamena ententyky, dva spaliky?Ententyk je vykastrovany kacer a kastrace se provadela pomoci dvou spaliku :mrgreen:
Říkadlo:
Ptačí kastrát, kastrační náčiní, nadpřirozená bytost a tramvaj??? No chudák děti :mrgreen:… ještě že to mají jen po té zvukové stránce a ne významové :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
25.8.22 14:21
@Magical-eyes píše:
Myslím, že se to dělá i u lidí, když mají rodiče onemocnění vázaná na pohlaví. Je to i dost kontroverzní téma při IVF - pohlaví na přání. Nesmí se to, ale kdo ví, jakou to má hodnotu…

No co jsem kdysi cetla, tak testuji pohlavi az u embrii. Ale tady se teda nechytam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
25.8.22 14:24

Drevokocúr opravdu NENÍ slovensky veverka. To si jako legraci vymysleli Češi. Slovensky veverka je veverička nebo veverica.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
25.8.22 14:28
@Big boss píše:
Tak třeba mě překvapilo, že dolík na bradě, nebo na tvářích by měl mít aspoň jeden z rodičů, aby ho mělo i dítě. Stejně tak delší druhý prst na noze, pokud tohle má dítě a nemá to ani jeden z rodičů, je otec „nejistý“. :lol:

Hele nesouhlasím. Dcerka je fakt mého již exmuže (to prostě vím :mrgreen: ) a dolík nemáme ani jeden, ale naše dcera jo. Ale vzhledem k tomu že exmuže sestra dolíčky má, je on jen nositel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.8.22 14:30
@Martule123 píše:
Já jsem dnes slyšela, že když namočíte činčilu, že může umřít. Přijde mi to jako Gremlin :D ani nevím jestli je to pravda :D

Křeček taky umře, když ho vykoupeš.
Vyzkoušeno mnou a mojí sestrou před cca 30ti lety :oops: 8)
Potvrzeno přečteným článkem před rokem :lol:

Jinak krásná diskuse, jdu si počíst :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21121
25.8.22 14:36
@unuděná píše:
No ale ona to není úplně blbost, u těch běžných slepičích plemen to odpovídá. Ty bílé slípky jednoduše nemají pigment, který by se do vajec uložil. A tohle jsem vygooglila:

S jakou barvou skořápek bude slípka snášet vejce, poznáte nejlépe dle barvy, která opanovává jejich ušní boltce.

Červené boltce = hnědé vejce
Bílé = bílé
Bílé s perlovými (příp. duhovými) odlesky = modrá vejce.

Modrý vejce jsou od peruánek třeba.

Ale hnědý vejce v obchodě jsou ty co už jsou uvařený natvrdo :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
25.8.22 14:37
@Anna766 píše:
Drevokocúr opravdu NENÍ slovensky veverka. To si jako legraci vymysleli Češi. Slovensky veverka je veverička nebo veverica.

Jasně, stejně jako terénkoza není kamzík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.8.22 14:44
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co ;)

To je fakt. Já to třeba nemám, ale manžel jo. Ma pocit, že jí mýdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
25.8.22 14:44
@Venett píše:
Jasně, stejně jako terénkoza není kamzík :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
25.8.22 14:45

Všichni modroocí mají jednoho společného předka - jedná se o jednu konkrétní genetickou mutaci vzniklou teprve před několika tisíci lety. Prý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
25.8.22 14:47
@Betty MacDonald píše:
Mě nedávno šokovalo to s tou rýží. Čučela jsem na to jak tele na nový vrata. Rýži ohříváme často, nikdy se nám nic nestalo.

já se to dozvěděla před pár dny tady na emimi. Pak sem si o tom něco hledala, a ono to ani tak není o tom ohřívání, jako o skladování po uvaření. Že se to musí rychle zchladit (po uvaření ideálně propláchnout a uložit do ledničky, pokud se nejí okamžitě), jinak se na tom ta bakterie může rozmnožit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
25.8.22 14:47

V jedné vesnici v Aljašce byl 20 let starostou kocour 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11858
25.8.22 14:49
@Moringa píše:
Mně zase dost pozdě docvaklo, proč se podvraťákovi říká podvraťák. Vlastně až ve chvíli, kdy jsem jednoho viděla v akci… :mrgreen:
Prostě dítě z města, no… :mrgreen:

Díky za prozření! 8o :lol: Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová