A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13507
25.8.22 08:49

Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.

Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co ;)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
25.8.22 08:51
@debra.morgan píše:
Mě teď dostalo jak se vydělává tofiffe z obalu. Vždycky to jde špatně vyloupnout, ale ono se má jen zmáčknout ten obal dvěma prsty naproti sobě a bonbon vyskočí z obalu sám 8)

To znam, ja jsem se teprve pred nedavnem dozvedela, ze slehacka v kartonku se striskou se otevira tak, ze rozlepis ty boky, zvednes a rohy tahnes je od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
25.8.22 08:53
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co ;)…

Pár let zpět, když jsem o téhle informaci ještě neslyšela, jsem si myslela, že mi tchýně naschvál kritizuje mé vaření, když mi tvrdila, že tam je mýdlo. A ona za to přitom nemohla. :oops: :lol:

Já koriandr miluju. Nejlepší bylinka. :dance:

• Citovat
  • Upravit
43519
25.8.22 08:54
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co ;)…

To já taky… Nesnáším koriandr, chutná jak hnusný mýdlo na praní 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
25.8.22 08:57
@Magical-eyes píše:

Já taky cítím mýdlo :lol: Až doteď jsem si myslela, že to tak chutnat má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
25.8.22 09:13
@Kvestorka píše:
Já taky cítím mýdlo :lol: Až doteď jsem si myslela, že to tak chutnat má :lol:

Já taky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.8.22 09:15

Je to už dýl, ale překvapila mě informace, že trojbarevná kočka je vždy holka. Samci nikdy nemají kombinaci tří barev.
Jinak na škole mě překvapila spousta informací, postupně si povzpominam a něco přidám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
25.8.22 09:16

Včera jsem četla, že genetický kód lidského těla je tvořen přibližně 23 000 geny. Kukuřice má 32 000 genů, rýže 50 000 genů a dafnie 31 000 genů. To mě hodně překvapilo.

Dneska mě překvapilo, že kandidátka na britskou premiérku by v klidu použila jaderné tlačítko. 8o

Příspěvek upraven 25.08.22 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
25.8.22 09:18
@Liška32 píše: Že kočky prý spolu nekomunikují mňoukáním, jen s lidmi :nevim:

Já mám čtyři kočky a všechny mňoukají jenom na mě. Jedna u toho má takový vyčítavý tón. :P

Předchozí dva kocouři se taky domlouvali. Když je přijela veterinářka očkovat, tak jsme vždycky dělali poradu, koho vezmeme jako prvního, aby nám ten druhý někam nezmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43519
25.8.22 09:20

@Magical-eyes Musím říct, že tento námět na diskuzi je opravdu geniální :palec: :palec: :palec: a slibuji, že když se něco novýho dozvím, hned to sem hodím. Teda kromě drbů od sousedky, i když jsou někdy hodně překvapivé a konspirační. Ale vždycky je to pitomost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21937
25.8.22 09:27
@ella234 píše:
Jelito, kopyto, platíto- je špatně. Správně je to: Je-li to kopyto, platíto😀 😀 To jsem taky nemohla rozdýchat

Jojo, z toho jsem byla taky rozcarovana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21937
25.8.22 09:30

Me nedavno prekvapilo, ze asparagus, co se dava jako prizdoba do vazanych kytek, je chrest 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.8.22 09:33
@Eemii píše:
Me nedavno prekvapilo, ze asparagus, co se dava jako prizdoba do vazanych kytek, je chrest 8o
:mrgreen: :mrgreen:
A víš, co je bobkový list? Vavřín :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13507
25.8.22 09:36
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen:
A víš, co je bobkový list? Vavřín :mavam:

A babské ucho je šalvěj přeslenitá ;) Šalvěj mám preventivně ve špajzu proti molům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.8.22 09:37

Tak třeba mě překvapilo, že dolík na bradě, nebo na tvářích by měl mít aspoň jeden z rodičů, aby ho mělo i dítě. Stejně tak delší druhý prst na noze, pokud tohle má dítě a nemá to ani jeden z rodičů, je otec „nejistý“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová