Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.
Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co
…
@debra.morgan píše:
Mě teď dostalo jak se vydělává tofiffe z obalu. Vždycky to jde špatně vyloupnout, ale ono se má jen zmáčknout ten obal dvěma prsty naproti sobě a bonbon vyskočí z obalu sám
To znam, ja jsem se teprve pred nedavnem dozvedela, ze slehacka v kartonku se striskou se otevira tak, ze rozlepis ty boky, zvednes a rohy tahnes je od sebe.
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co…
Pár let zpět, když jsem o téhle informaci ještě neslyšela, jsem si myslela, že mi tchýně naschvál kritizuje mé vaření, když mi tvrdila, že tam je mýdlo. A ona za to přitom nemohla.
![]()
Já koriandr miluju. Nejlepší bylinka. ![]()
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co…
To já taky… Nesnáším koriandr, chutná jak hnusný mýdlo na praní ![]()
@Magical-eyes píše:
Já taky cítím mýdlo
Až doteď jsem si myslela, že to tak chutnat má ![]()
@Kvestorka píše:
Já taky cítím mýdloAž doteď jsem si myslela, že to tak chutnat má
Já taky
![]()
Je to už dýl, ale překvapila mě informace, že trojbarevná kočka je vždy holka. Samci nikdy nemají kombinaci tří barev.
Jinak na škole mě překvapila spousta informací, postupně si povzpominam a něco přidám.
Včera jsem četla, že genetický kód lidského těla je tvořen přibližně 23 000 geny. Kukuřice má 32 000 genů, rýže 50 000 genů a dafnie 31 000 genů. To mě hodně překvapilo.
Dneska mě překvapilo, že kandidátka na britskou premiérku by v klidu použila jaderné tlačítko. ![]()
Příspěvek upraven 25.08.22 v 09:18
@Liška32 píše: Že kočky prý spolu nekomunikují mňoukáním, jen s lidmi
Já mám čtyři kočky a všechny mňoukají jenom na mě. Jedna u toho má takový vyčítavý tón. ![]()
Předchozí dva kocouři se taky domlouvali. Když je přijela veterinářka očkovat, tak jsme vždycky dělali poradu, koho vezmeme jako prvního, aby nám ten druhý někam nezmizel.
@Magical-eyes Musím říct, že tento námět na diskuzi je opravdu geniální
a slibuji, že když se něco novýho dozvím, hned to sem hodím. Teda kromě drbů od sousedky, i když jsou někdy hodně překvapivé a konspirační. Ale vždycky je to pitomost ![]()
@ella234 píše:
Jelito, kopyto, platíto- je špatně. Správně je to: Je-li to kopyto, platíto😀 😀 To jsem taky nemohla rozdýchat
Jojo, z toho jsem byla taky rozcarovana ![]()
Me nedavno prekvapilo, ze asparagus, co se dava jako prizdoba do vazanych kytek, je chrest ![]()
@Eemii píše:
Me nedavno prekvapilo, ze asparagus, co se dava jako prizdoba do vazanych kytek, je chrest
@unuděná píše:![]()
A víš, co je bobkový list? Vavřín
A babské ucho je šalvěj přeslenitá
Šalvěj mám preventivně ve špajzu proti molům…
Tak třeba mě překvapilo, že dolík na bradě, nebo na tvářích by měl mít aspoň jeden z rodičů, aby ho mělo i dítě. Stejně tak delší druhý prst na noze, pokud tohle má dítě a nemá to ani jeden z rodičů, je otec „nejistý“. ![]()