A to jste věděli??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1730
25.8.22 09:37
@Magical-eyes píše:
Až 10-15 % obyvatel cítí při pojídání koriandru zvláštní pachuť, nejčastěji je připodobňovaná k chuti mýdla. Důvody jsou přitom ryze genetické. Vědci odkazují na gen s označením OR6A2. Tento gen kóduje receptor, jenž získává vůni aldehydových chemikálií.Potvrzuju. Mně koriandr vždy evokuje jarovou vodu… vždycky mi ho zapomenou opláchnout, či co ;)

Ja kdysi mela v mexicke restauraci pocit, jak kdyby mi to jidlo udelali na panvi s nejakou chemikalii nebo mycim prostredkem. Tak ze by koriandr? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
25.8.22 09:40
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen:
A víš, co je bobkový list? Vavřín :mavam:

Joo, to vim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21354
25.8.22 09:41

Nezmizela tady stranka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.8.22 09:41
@Big boss píše:
Tak třeba mě překvapilo, že dolík na bradě, nebo na tvářích by měl mít aspoň jeden z rodičů, aby ho mělo i dítě. Stejně tak delší druhý prst na noze, pokud tohle má dítě a nemá to ani jeden z rodičů, je otec „nejistý“. :lol:

Tak to u nás neplatí, syn má ďolíčky na tvářích, my rodiče ne, ale fakt je náš :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.8.22 09:43
@malákráličice píše:
Nezmizela tady stranka?

Na chvilku to zablblo, ale u mě už dobrý :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
25.8.22 09:44

Překvapilo mě, že schopnost udělat si ruličku z jazyka má jen někdo a taky se to nějak přenáší z jednoho na druhého (to už jsem zapomněla, jak se to přenese). U nás to umí moje máma a můj syn, já s dcerou to nedokážeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
25.8.22 10:07
@Magical-eyes píše:
A babské ucho je šalvěj přeslenitá ;) Šalvěj mám preventivně ve špajzu proti molům…

A dobromysl je oregano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
25.8.22 10:24
@Adelineee píše:
To znam, ja jsem se teprve pred nedavnem dozvedela, ze slehacka v kartonku se striskou se otevira tak, ze rozlepis ty boky, zvednes a rohy tahnes je od sebe.

To by mě zajímalo, jak jsi slehačku otvírála do tohoto prozreni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
25.8.22 10:25
@K2 8611 píše:
Překvapilo mě, že schopnost udělat si ruličku z jazyka má jen někdo a taky se to nějak přenáší z jednoho na druhého (to už jsem zapomněla, jak se to přenese). U nás to umí moje máma a můj syn, já s dcerou to nedokážeme.

U nas to umí máma a ségra, ja s tátou ne. :D a teď manžel. Uvidíme co podědil syn :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
25.8.22 10:32

Víte o tom že před pár dny mělo premiéru pokračování hry o trůny? Já to zjistila včera!

jmenuje se to Rod Draka a je to koncipováno do doby cca 170 let před narozením dračí princezny Daenerys z Hry o Trůny.

• Citovat
  • Upravit
4043
25.8.22 10:44
@Nenitamduch píše:
Ale nejvíce vypatlana kravka jsem byla kdyz jsem si uvedomila, ze kravy nedavaji mleko nonstop, ale jen po porodu :mrgreen: nikdy sem nad tim nepřemýšlela a myslela si, ze kazda krava dava mleko

Mně zase dost pozdě docvaklo, proč se podvraťákovi říká podvraťák. Vlastně až ve chvíli, kdy jsem jednoho viděla v akci… :mrgreen:
Prostě dítě z města, no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.8.22 10:44

Mně tchán x let tvrdí, že barva vejce se řídí barvou peří slepice..a až teď jsem zjistila, že je to další z jeho vtipů, městská holka, no..
Barva vejce je ovlivněna typem plemene, vajíčka můžou být nejen bílá, ale i hnědá, zelená či modrá.
To jsou věci:)

• Citovat
  • Upravit
703
25.8.22 10:45
@Big boss píše:
Je to už dýl, ale překvapila mě informace, že trojbarevná kočka je vždy holka. Samci nikdy nemají kombinaci tří barev.
Jinak na škole mě překvapila spousta informací, postupně si povzpominam a něco přidám.

Ano, tak to mě nedávno překvapilo také. Kočičí kluk prý prostě být tříbarevný nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
25.8.22 10:47
@ludmilaadamkova píše:
Víte o tom že před pár dny mělo premiéru pokračování hry o trůny? Já to zjistila včera!jmenuje se to Rod Draka a je to koncipováno do doby cca 170 let před narozením dračí princezny Daenerys z Hry o Trůny.

Jojo, zkoukla jsem na HBO první díl, vypadá to zajímavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21054
25.8.22 10:56

V čerstvě umletým kafi můžete cítit zápach skunka. Je na to chemický zdůvodnění, který pokaždý zapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová