A zase hypotéka - jde to bez ručitele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3270
15.7.14 08:41
@neila píše:
@Simdan a co jina banka?? Nenabidla by lepsi reseni? My teda nemame rucitele vubec, po pravde ani neznam nikoho, kdo by mel k hypotece, kdyz se zajistuje nemovitosti...nevim: mozna to bude ale opravdu prijmem, nebo hodnotou te nemovitosti :nevim: nappsda me jedine sehnat k dozajisteni dalsi nemovist (garaz, pozemek, zahrada…) - nemate moznost treba v rodine?? Po urcite dobe (splaceni nejake castky) se to z ruceni vyjme :think:

my máme… :zed: :zed: musíme neb chlap pracuje jako OSVČ a daní paušálem. Tudíž dle jejich tabulek je rizikový a ručeitel musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.7.14 08:55

@jitkabokule fakt jo?? 8o a u koho to mate? Manzel (tehdy snoubenec) byl v case, kdy se brala hypoteka taky pausalista (OSVC) a nic takoveho po nem nechteli :think: pritom hypoteka docela vysoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.7.14 09:50

@Petrala tak dnes to mas celkem jedno, jestli platis 10k za pronajaty byt nebo splacis hyposku. jenze za tech pár let splácení si řeknes, jo, mam byt, ktery mohou zdedit me deti a nemusim nikomu platit najem. Taky mame hypoteku, jeste 9 let budem platit, ve 40 si myslim ze zivot nekonci:) a vím, že deti nebudou mit holý zadek az my „stari“ umrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.7.14 10:23

@MarieOVMUC Jenže pro lidi s nízkými příjmy je hypotéka hazard. U placení hypotečního úvěru se nejdříve splácejí úroky a až po dlouhé době se teprve začne splácet jistina. Dejme tomu, že při úvěru 600 000 bude za dvacet let splaceno 900 000 i s úroky. Jenže po 5 letech zjistím, že z nějakého důvodu nemohu hypotéku splácet, po pěti letech splacení dlužím bance nějakých 550 000. Mám dluh, cena bytu může klesnout, nebo mohou nastat problémy s prodejem… Proto banka v tomto případě vyžaduje ručitele, po kterém by dlužnou částku vymáhala. Nedivím se, že couvl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
15.7.14 10:45

podnájem

Ptáte se jestli to utáhneme? tak bydlíme v podnájmu a platíme 8500kč, vyhazujeme peníze oknem, proto chceme něco koupit, aby jsme(když už vyhazujeme tolik peněz)platili aspoň do svého, na dobu určitou mám do listopadu a pak už na neurčito, propustit mě nemůžou, protože nemají lidi a šéfka mě řekla, že na neurčito už dostanu, jenže nám teď v září končí podnájem a proto jsme do září chtěli koupit ten byt, takže budeme asi muset počkat do konce listopadu, a pak to řešit, jenže jde tady o to, že se budeme muset přestěhovat na dva měsíce do jiného podnájmu a kde???nikdo nechce podnájemníky na tak krátkou dobu. Hypotéka se vyřizuje u Modré pyramidy, ručitele potřebujeme, kvůli mě, protože nemám na neurčito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.7.14 11:47

@blecha72 já jsem o ruciteli nic nepsala, ja rekla jenom to, ze je vyhodnejsi si pujcit na byt a platit za nej nez platit najem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.7.14 11:52
@MarieOVMUC píše:
@blecha72 já jsem o ruciteli nic nepsala, ja rekla jenom to, ze je vyhodnejsi si pujcit na byt a platit za nej nez platit najem:)

A já znovu opakuji, že jak pro koho. Lidé s nízkými nebo nejistými příjmy hypotékou hodně riskují. Výhodnější je pro ně nájem, v případě např. ztráty zaměstnání mohou v nájemním bytě získat sociální dávky. Když k podobné situaci dojde během placení hypotéky, nikdo jim na splátky nedá.
Opravdu neplatí, že je lepší bydlení zatížené hypotékou než bydlení v nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
15.7.14 13:38

Já se naprosto přikláním k názoru že lepší hypo. než li podnájem…My bydlíme po podnájmem už skoro 10 let. Prošli jsme několik bytů a všude jsme platili okolo 9-10 000 a k čemu to je :?: Kdyby jsme měli hypo tak víme že je to naše a že dětičky po nás jednou budou něco mít, takhle víme že nemáme nic a tudíž dětičky po nás toho asi moc nezdědí. Teď jsou navíc ty nájmy strašně předražený, tak že radši platit svoje než cizí bydlení. Vemte si jenom ty poplatky co jdou do fondu oprav, někde to jsou třeba 4000 za měsíc, to už je půlka hypotéky. A získat dávky na bydlení tak to je taky celkem problém, majitelé bytů dávají strašně neradi trvalé pobyty, tak že nakonec to stejně nájemník musí každý měsíc nějak slepit aby mohl bydlet…A v bance to taky pak není takový problém, vždyť už jde i sjednat pojištění při ztrátě zaměstnání atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.7.14 13:47

@nimi Ano, opět opakuji. Záleží na příjmech. Ty u zakladatelky nejsou vysoké, navíc se smlouvou na dobu určitou. I banka, u níž žádají o úvěr, je vyhodnotila jako rizikové.

Ještě podotknu, že za 25 let placení hypotečního úvěru do nemovitosti nacpete další statisíce. A když dům konečně splatíte, máte čtvrtstoletí starý dům, který vyžaduje další náklady na rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.7.14 15:45
@nimi píše:
Já se naprosto přikláním k názoru že lepší hypo. než li podnájem…My bydlíme po podnájmem už skoro 10 let. Prošli jsme několik bytů a všude jsme platili okolo 9-10 000 a k čemu to je :?: Kdyby jsme měli hypo tak víme že je to naše a že dětičky po nás jednou budou něco mít, takhle víme že nemáme nic a tudíž dětičky po nás toho asi moc nezdědí. Teď jsou navíc ty nájmy strašně předražený, tak že radši platit svoje než cizí bydlení. Vemte si jenom ty poplatky co jdou do fondu oprav, někde to jsou třeba 4000 za měsíc, to už je půlka hypotéky. A získat dávky na bydlení tak to je taky celkem problém, majitelé bytů dávají strašně neradi trvalé pobyty, tak že nakonec to stejně nájemník musí každý měsíc nějak slepit aby mohl bydlet…A v bance to taky pak není takový problém, vždyť už jde i sjednat pojištění při ztrátě zaměstnání atd…

Fond oprav platíme taky ;).To ma každý barak jinak.Ale my i prestoze bydlime v novostavbe mame fond oprav. ;).Takze spatny priklad…A cetla jsis nekdy podminyk pro sjednani pojisteni při ztrate zamestnani? ;) tak rekni at ti ho ukážou. ;) :mrgreen: :lol: Velice vyhodne pojisteni. :potlesk: :mrgreen: ale pro banku.

Příspěvek upraven 15.07.14 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.7.14 15:46
@kattkka píše:
Fond oprav platíme taky ;).To ma každý barak jinak.Ale my i prestoze bydlime v novostavbe mame fond oprav. ;).Takze spatny priklad…

Myslíte kromě hypotéky, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.7.14 15:47
@blecha72 píše:
Myslíte kromě hypotéky, že.

Jasne platíme hypotéku, fond oprav a inkaso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
15.7.14 18:53

@kattkka
Já jsem jenom řekla že lepší platit svoje bydlení, vím že to jednou bude moje a pak mích dětí a mluvíte o nějakých výhodách :?: Platím podnájem a co z toho, měsíčně se zbavuju 11000 a nikdy z toho nic mít nebudu a moje děti taky ne, mám platit předražený nájem a nebo předraženou hypotéhu :?:Fond oprav má každý, to je snad logické, někde to jsou 2000,někde 3000 a někde 4000,ale pro nájemníka co se třeba za rok či dva bude stěhovat, to jsou vyhozené peníze, to může raději přihodit k vlastnímu bydlení :mrgreen:Tak že sorry, ale jako špatný příklad mi to nepřijde…Většina lidí radši bude platit vlastní byt či domek, je to pouze otázka toho, jestli splňujete dostatečnou bonitu a nebo ne a tenhle požadavek občas taky ztrácí logiku, protože když mám např. platit 10000 za nájem tak mohu platit i 10000 za hypo. :mavam: Protože bydlet musím…A nevýhodné podmínky při ztrátě zaměstnání :?: :?: :?: Máte spoustu bank, kde můžete zvolit lepší možnost, výhodné to sice nebude, ale to není ani placení předražených nájmů :pocitac: Výhodné není vůbec nic, tak že je asi lepší sedět v bytečku s předraženým nájmem a říkat si, co po mě asi děti zdědí, že by předražený nájem :?: ;)A nebo čekat co mi spadne do klína a říkat tohle nechci, protože je to nevýhodné :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.7.14 19:05

@nimi Znovu. U nájemního bydlení můžete odkládat bokem peníze, které jinak investujete do nemovitosti při placení hypotéky. U nájmu je 10000 nájem plus inkaso, u hypotéky 10000 hypotéka plus inkaso plus další výdaje na údržbu nemovitosti, která vám možná, než mohou děti dědit, spadne na hlavu. Zkusili jsme si nájemní bydlení i platbu hypotéky. Než jsme se pustili do stavby, přemýšleli jsme stejně jako vy, ale realita je jiná. Nezbývá, než se do podobného dobrodružství pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.7.14 22:20

@nimi No popravde jsem samo pro hypeteku. Ale nam na hypotece odchazi 11600 plus5inkaso to je uz nejakych 17000plus3000manzel musi autem do prace ma to daleko. Takze jsme tady na 20000mesicne za nejakych 60m. Jsme kousek za Brnem. Primo v Brne se za podnajem 60m muzem dostat na nejakych 10000se vsim vsudy(kamaradka plati 10 za 90m)plus v Brne by manzel jezdil vlakem takze pouze za 1000kc mesicne. Hm to je pekny rozdil takze ne vzdy je to opravdu super jak vypada…Takze pri tehle poctech je na tom clovek lip v podnajmu a za 20let si to bydleni muze poridit ze sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel