Ach ty peníze :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
243
26.4.12 21:31

já mrazím skoro všechno, jenom teda přílohy ne, ty jsou potom ble…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
26.4.12 21:31
@Jura007 píše:
S tím setím zeleniny - do konce května je to v pohodě..... Hrášek jsme jednou dokonce seli 20. června… :mrgreen:

díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
26.4.12 21:33
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
26.4.12 21:33
@weruu píše:
já mrazím skoro všechno, jenom teda přílohy ne, ty jsou potom ble…
:) :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.4.12 21:36

Ještě je super vysadit cuketu. Tu taky v klidu stihneš.

Jinak i když šetříme, tak to hovězí si dopřejeme. Stačí ho menší kousek a sobě a chlapovi ho někdy v omáčce doplním vařeným vajíčkem.

Jinak ještě kupovat rýži a luštěniny jenom ve velkých baleních - ne varné sáčky.

Levných, dobrých a rychlých buchet je hodně.

• Citovat
  • Upravit
18305
26.4.12 21:39

Mucha: ještě takový drobný dodatek - nečekej, že si na té zahrádce nějak extra „jakoby vyděláte“. Když jsem spočítal cenu výpěstků v obchodě a podělil jsem to počtem strávených hodin s motykou v ruce, tak mně vyšlo, že „pracuju“ za míň jak 10 korun na hodinu..... takže je to spíš takové nouzové přilepšení, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
26.4.12 21:50

@Jura007 : to tak nejde počítat, domácí je holt domácí a na druhou stranu, když je člověk doma tak co, válet se u televze, nebo udělat něco pro sebe???

Já si poryju a zasadím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.4.12 21:54

Urči si částku, kterou chceš ušetřit a odečti si ji od těch 7tis. co máš na jídlo a drogerii.
Chceš ušetřit 3000, tak ti zbývají 4tis. Vyděl si ty 4 tis. počtem dní v měsíci a vyjde ti kolik můžeš utratit za den(počítám je to cca 130kč).
Já osobně mám limit 50Kč/den na jednoho člena domácnosti(takže zatím 250kč/den) a dá se to. Ale končím většinou po tom měsíci kolem 100-200 v mínusu. Ovšem jsou v tom pouze standartní nákupy jídla a drogerie (třeba lékárnu, benzín, jakýkoli výdaj navíc jako např. školu v přírodě už do toho nepočítám). Asi bych mohla náklady ještě snížit, ale jsem líná přemýšlet jestli můžu dětem koupit tyhle nebo támhlety jogurty a zase za každou cenu šetřit a stresovat se zda můžu koupit jen obyčejnou perlu nebo třeba i nějaký gervais sýr je podle mě v dlouhodobějším hledisku na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
26.4.12 21:56

@doriang : jsem to přepočítala podle teba a taky mi vychází 50,. na den :mrgreen: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
26.4.12 22:14

ahoj,a neuvazovala si o tom,koupit manzelovi elektronicky doutnik?nez aby kupoval krabicky?Pritelovi jsem to koupila,samozdrejme je to ze startu investice,ale muzu rict,ze kouri jen ten doutnik.Usetrit se da vzdy na vsem.A na plinkach take,sou v obchody kde maj slevove kose(kaufland) obal je natrzen ale v poradku vse. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
26.4.12 22:22

my chodime napriklad darovat jedou tydne plazmu a dobre to plati.zeptej se na to! financne nam to pomaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
26.4.12 22:30

Ahoj :mavam: My to máme finančně naprosto stejně. Z přítelovy výplaty zaplatíme inkaso a dluhy a rodičák mi zbývá na nás. Také chceme šetřit a dát si do kopy byt, ale jak už tu padlo, nemyslím, že by jsme ušetřili víc než 1-2tis. Navíc co se týče jídla, tak jsme se rozhodli brát obědy z jídelny, což nás vyjde určitě daleko levněji než když vařím…zahrádka mi přijde také jako dobrý nápad a už bych se chtěla po ní shánět, jen nevím nevím jak tady u nás v maloměstě :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 07:18

:) děkuji všem za rady něco si z toho určitě vezmu malého určitě omezovat nebudu a koupím mu i nějákou tu sladkost nebo tak spíš ušetřit na nás tak manžel má el.cigaretu sice levnější verzi a myslíte že to kouří ani náhodou vydržělo mu to ani ne 5 dní :( :roll: musí chtít sám já ho do toho nutit nemůžu má dvě práce tak si i to pivo večer na ale kupuje v akci ted je v kaufu 65,– 10 lahví a když mu to vydrží 14 dní tak se to ztratí v těch vykouřených cigaretách :poblion: tak ze začátku to asi moc nepůjde ale už přibližně vím kolik toho sežerem takže se to dá i propočítat podle letáků ne? třeba mají v akci mlíko nebo mouku takže nakoupím víc ale ne zase moc a pak se podívat jakou kde mají slevu, obchodů je u nás dost lidl, tesco, albert ale vyhrává kaufland tak mi to přijde nejlevnějíš a ještě někdy lidl jinak albert ten je zabitý v tomhle :roll: … zelenina pěstovaná doma je určitě něco jiného jak ta v obchodě ale je s tím víc práce, já se doma nějak neválím jsme většinou s malým někde venku ještě když je tak krásně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.4.12 08:15

ja taky srovnavam kde co maji.V kaufu je ta vyhoda,ze k veceru zeleninu slevnuji na minimum,jak ktere zbozi.Tak to je parada.Reknu ti,pritel mel i el.cigaretu,ale to nestalo za nic.Ten doutnik je o dost silnejsi.Zalezi,jaky je kurak.Jestli ma krabku na 1den,spocti za tyden ci mesic.Ale jak pises musi chtit on sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 08:32
@Weruunkaa píše:
ja taky srovnavam kde co maji.V kaufu je ta vyhoda,ze k veceru zeleninu slevnuji na minimum,jak ktere zbozi.Tak to je parada.Reknu ti,pritel mel i el.cigaretu,ale to nestalo za nic.Ten doutnik je o dost silnejsi.Zalezi,jaky je kurak.Jestli ma krabku na 1den,spocti za tyden ci mesic.Ale jak pises musi chtit on sam.
:dance: já ho asi nedonutím no co nadělám ale peníze mu na to dávat nebudu :twisted: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat