Ach ty peníze :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
323
27.4.12 09:11
@Mucha píše: :dance: já ho asi nedonutím no co nadělám ale peníze mu na to dávat nebudu :twisted: :mavam:

tak urcite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.4.12 09:13

ale s tim benzinem je to za trest,me to privede asi brzo do hrobu :D uz aby sla cena dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
27.4.12 09:51
@Jura007 píše:
Co zkusit pohledat levnější tarif na telefon a levnější připojení k internetu? Ještě mě napadá jedna věc - zahrádka. V mém bývalém bydlišti byla možnost mít v nájmu zahrádku o velikosti 200 metrů čtverečních za čtyři stovky na rok. No a tam se dá vypěstovat něco zeleniny, rybízu, malin a jahod..... :palec: Samé jednoduché věci, na to nemusíš být zemědělec. (Já třeba si sazenice rybízu, malin a vinné révy vyrábím sám.)Příspěvek upraven 26.04.12 v 20:39

Jak vyrábíš ty sazenice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 10:09
@Weruunkaa píše:
ale s tim benzinem je to za trest,me to privede asi brzo do hrobu :D uz aby sla cena dolu.

jo benzín je šílený já řidíčák zatím nemám ale chtěla bych si ho tak za dva roky dělat, jinak bydlíme kousek od města takže chodím pěšky je tu klid ale zároven je to kousek od ruchu města až na ten kopec :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
27.4.12 10:21

@hany83 : rybíz, víno - šlahoun / větývka / je přihrne hlínou - ona sama překoření, vyryješ a přesadíš kam je třeba, já je nechávám do zakořenění na mateřské rostlině, když jsem dala jen prut, tak většinou uschnul :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.4.12 10:30
@Mucha píše:
jo benzín je šílený já řidíčák zatím nemám ale chtěla bych si ho tak za dva roky dělat, jinak bydlíme kousek od města takže chodím pěšky je tu klid ale zároven je to kousek od ruchu města až na ten kopec :D :zed:
@Mucha píše:
jo benzín je šílený já řidíčák zatím nemám ale chtěla bych si ho tak za dva roky dělat, jinak bydlíme kousek od města takže chodím pěšky je tu klid ale zároven je to kousek od ruchu města až na ten kopec :D :zed:

taky chodim peso,ale jet nekam kdyz chceme,tak to je furt benzin tam a benzin tam.ja tez nemam ridicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 11:04
@Weruunkaa píše:
taky chodim peso,ale jet nekam kdyz chceme,tak to je furt benzin tam a benzin tam.ja tez nemam ridicak.

no to jo na větší nákůp nebo k rodíčům, výlety a benzím jen lítá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
27.4.12 11:11

Ahoj já mám rodičák 3800,– měsíčně..celá manželova výplata padne na půjčky,nájem atd :zed: takže nám zůstává na jídlo atd jen těch 3800,– měsíčně..jo občas z jeho výplata zůstane třeba 600 kč ale to vrazím do plen a drogerie a zase je vše fuč :| máme jen jedno 2-leté dítě a už se máme co ohánět..ale dle mého názoru se to dá!! mám 130 kč na den..jo vařím třeba na dva dny..manžel je hrozný nenažranec..denně spořádá hromady rohlíků..k tomu salámy..malý spořádá denně minimálně 3 jogurty..ale vlezeme se :mrgreen: nevím jak,ale chodím po obchodě a všechno si počítám a sčítám a zatím se držíme :mrgreen:

Jako ale v září mám rodit a jdu na 2-letou mateřskou..protože už by mi z toho časem asi šiblo..ono se to dá nějaký čas vydržet,ale dlouho ne..takže určitě můžeš ušetřit..max ty 2000-3000,– měsíčně..ale já mít ty penízky tak se na to vyprdnu a radši se pořádně najím a spokojím se i s ušetřenou tisícovkou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 11:23
@Nikimu píše:
Ahoj já mám rodičák 3800,– měsíčně..celá manželova výplata padne na půjčky,nájem atd :zed: takže nám zůstává na jídlo atd jen těch 3800,– měsíčně..jo občas z jeho výplata zůstane třeba 600 kč ale to vrazím do plen a drogerie a zase je vše fuč :| máme jen jedno 2-leté dítě a už se máme co ohánět..ale dle mého názoru se to dá!! mám 130 kč na den..jo vařím třeba na dva dny..manžel je hrozný nenažranec..denně spořádá hromady rohlíků..k tomu salámy..malý spořádá denně minimálně 3 jogurty..ale vlezeme se :mrgreen: nevím jak,ale chodím po obchodě a všechno si počítám a sčítám a zatím se držíme :mrgreen:Jako ale v září mám rodit a jdu na 2-letou mateřskou..protože už by mi z toho časem asi šiblo..ono se to dá nějaký čas vydržet,ale dlouho ne..takže určitě můžeš ušetřit..max ty 2000-3000,– měsíčně..ale já mít ty penízky tak se na to vyprdnu a radši se pořádně najím a spokojím se i s ušetřenou tisícovkou :palec:

Tak to jsi mě potěšila že to jde v pohodě myslím že jídla už bylo dost potřebujem trochu zútulnit bydlení je to byt po tchyni a já si tu příjdu už skoro třičtvrtě roku jak na návštěve i když tu nějáké svoje věci máme koupelka se za chvilku rozloží atd. takže chceme splatit půjčky ať se nedostanem ještě víc do :cert: takže koukám po netu a píšu receptíky a sbírám rady :) na konci roku bych taky chtěla otěhotnět :lol: takže pak bysme se teprve musely uskromnit takže ať jsme bez půjček :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
27.4.12 11:26

Jako jak říkám jde to ale dá to zabrat :palec: takže držím palečky at to zvládnete..třeba si ze začátku zkus odložit nějaké peníze bokem ať víš že na ně nesmíš šahat a v rukách ti zůstane řekněmě 5.000,– no a ty víš,že to ti musí vyjít na ten měsíc..a ono to jde :hug: takže hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
27.4.12 11:31
@Nikimu píše:
Jako jak říkám jde to ale dá to zabrat :palec: takže držím palečky at to zvládnete..třeba si ze začátku zkus odložit nějaké peníze bokem ať víš že na ně nesmíš šahat a v rukách ti zůstane řekněmě 5.000,– no a ty víš,že to ti musí vyjít na ten měsíc..a ono to jde :hug: takže hodně štěstí ;)
:potlesk: díky moc za radu i za podporu začínám po výplaťě ted už to nějak dokopem :zed: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
27.4.12 15:59
@Jura007 píše:
Já jsem psal o svém bývalém bydlišti - v Brně jsem teprve čtyři roky. Toto je 50 km od Brna. No a jinak jsem slyšel, že jsou nějaké volné zahrádky na obecních pozemcích v Adamově, 20 km od Brna - čtyři zastávky vlakem z Hlavního nádraží.

díky moc

• Citovat
  • Upravit
18305
27.4.12 19:01
@hany83 píše:
Jak vyrábíš ty sazenice?

Jednoduše. Ustřihnu na jaře prut s pěti pupenama, vršek a spodek ještě trochu zastřihnu a spodek rozstřihnu v délce asi jeden centimetr (podélně). Z toho místa vyrazí kořeny. Prostřední tři pupeny vylomím a vršek natřu přípravkem s názvem „stromkový balzám“. No a píchnu do vyryté jámy tak, aby vršek prutu byl asi dva centimetry pod úrovní terénu. Lehce přimáčknu, hodím lopatu zahradnického substrátu, naliju kýbl vody, hodím druhou lopatu zahradnického substrátu a zasypu zeminou. Navrch naliju druhý kýbl vody. A je zasazeno… (Místo substrátu je možné hodit hrst kombinovaného hnojiva - NPK, Cererit nebo Lefert…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.4.12 19:05
@eviliska píše:
@hany83 : rybíz, víno - šlahoun / větývka / je přihrne hlínou - ona sama překoření, vyryješ a přesadíš kam je třeba, já je nechávám do zakořenění na mateřské rostlině, když jsem dala jen prut, tak většinou uschnul :,(

Tomuto postupu se říká „hřížení“. Pohřížit se dá prakticky všechno, ale většinou se mně to ujme spíš ve formě odstřižku. Hřížím akorát ostružiník a malinoostružiník.
Jinak u zapěstování odstřižků to chce nepřestat se zaléváním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.4.12 20:02

presne tak,vylety neco stoji.Ale kdyz jdeme k rodicum,babicce,tak to jdeme jak jezisci :D co nam vse zabali,na druhou stranku jsem rada.Tak nemusim delat tak velke nakupy.Zahradka je urco fajn.A je to nejake odreagovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat