AD a přibírání na váze?

Anonymní
19.9.24 20:46

AD a přibírání na váze?

Ahoj všem,
začala bych tím, že již měsíc beru mirzaten pouze na noc 15 mg, jiné léky ne. Co mě ale trápí je zvýšená chuť k jídlu. No snědla bych vše, co mi pod ruku přijde. Někdy mi přijde, že má chutě jenom hlava (např. po obědě vím, že jsem se faaakt najedla, ale hlava by si pořád něco ještě dala) :mrgreen: Ne, teď vážněji, za ten měsíc jsem přibrala cca 4 kg, přijde mi to dost na to, že ještě další měsíc léky budu brát. Je pravda, že teď jsem nebyla tak fyzicky aktivní, spíš jsem polehávala. Ráda bych rady těch, kteří s tím mají zkušenosti a co vám pomohlo na ty chutě? Plánuji teď začít běhat, abych zase měla svoji váhu, hubnu snadno, hlavně když mám nějaké stresy, to zase skoro nejím, ale teď jak mám ty léky, tak je to pravý opak. Děkuji za rady! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.9.24 04:39

Ahoj,
Ja beru v podstatě to stejné, je tam stejná účinná látka, akorát v nižší dávce, beru také měsíc přesně. No předtím jsem hubla a teď se mi rozjelo opět chuť jíst normálně, zřejmě jsem taky nějaký to kilo nabrala zpět, ale vždycky jsem jedla ne více, ale tak chutě jsem měla předtím než jsem začala mít problémy s psychikou. Teď jak se to srovnalo, tak mám taky docela chutě a sním větší porce než před 3 měsíci. U tohohle antidepresiva s tím musíš počítat od 15 mg výš máš větší chuť k jídlu a přibírá se na váze. Je dobře že máš pohyb. Ja v práci taky obvykle 15 000 kroků cca + odpoledne něco nachodím venku, takže +- 20 000 denně, o víkendu méně. Pohyb je důležitý.

Jak přemoci chutě, to je těžký, musíš se zkrátka hlídat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.24 04:48

Já jsem ještě přemýšlela, že zkusim kalorický tabulky, lze tam nastavit a ono ti to spočítá samo, dříve jsem takhle hubla, když jsem měla 85 kg, 2 roky zpět. Zkus si hlídat kalorie a samozřejmě zkus vynechat cukr a sladké nebo příliš tučné. Před 3 měsíci jsem měla 75 kg, pak po AD 64 kg a nyní asi 66,67 kg. Mám 175 cm. Takže ideální se držet :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová