Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lana25 píše:
Klidně pohledám i jak jsi sama slintala nad Rivotrilem s kterým si mě vedle napadala
@PHS007 Proc ti to zmenila? Ja jedu k dnes, tak jsem taky zvedava
ale me je dobre no…teda lepe…uplne dobre mi bude az budu spat bez leku na spani tim jsem si jista… ![]()
@vodolejka píše:![]()
ja ho nikdy nemela a nevzala. Mam doma Neurol a ten jsem kratce testovala na spani. Ty jsi pripad, fakt
no tak hlavně, že ty jsi normální
a chceš je? ty screeny?
nebo je mám dat do cipra diskuze?
@Lana25 píše:
no tak hlavně, že ty jsi normální![]()
a chceš je? ty screeny?
nebo je mám dat do cipra diskuze?
Nechci Ty screeny a dej si je kam chceš, ale jako zveřejňovat vykopírované screeny ze skupiny, to je tedy síla
. To je na banána holka. Já si to nechám vykopčit adminy a dám to tam sama, pokud bude zájem.
A zase, já netvrdím, že jsem normální
to tvrdí jen blázen
ale nedopuju se aspoň denně rivotrilem a už vůbec ho nedoporučuju dál.
A tady pro ostatní, aby byly v obraze. Lékař mi napsal escitalopram a zvolil Cipralex, že s ním má nejlepší zkušenost u pacientů. Je to původní preparát a následně pak navazovaly generika Elicea, Escitalopram…Jde jen o to, jako u ostatních léčiv, že ty léky obsahují stejnou účinnou látku a jen se případně liší v těch přídatných nepodstatných. Já to v soukromé skupině nazvala tak, že Cipralex je „origoš“ - myšleno původní preparát, na kterém byly dělány studie, než tehdá byl lék schválen k používání. Navazující léky se nazývají generika a nejsou nijak podřadná!!! Stává se ale, že někdy, když v lékárně nemají zásoby daného léku navrhnou vám variantu a pokud např. pacient užívá Cipralex, tak Elicea atd. atd. mu sedět nemusí, ale funguje to samozřejmě i naopak, že pokud máte Eliceu a dají vám tam Cipralex, tak zas vám nemusí sednout to. O nic víc nejde. Jen tady paní Lana má bohužel se mnou osobní problém a tak mne neustále napadá
A hlavně všude píše, nechoďte na diskuse a hlavně nikde nic nečtěte ani příbalák a sama je všude a ještě kybicuje ![]()
Případně si ještě založí diskusi viz „Má cenu se zkusit živit výrobou náramků?“ a když ji tam někdo nepochválí a napíše svůj názor, tak tu diskusi dá preventivně smazat ![]()
@vodolejka píše:
Nechci Ty screeny a dej si je kam chceš, ale jako zveřejňovat vykopírované screeny ze skupiny, to je tedy síla![]()
. To je na banána holka. Já si to nechám vykopčit adminy a dám to tam sama, pokud bude zájem.
A zase, já netvrdím, že jsem normálníto tvrdí jen blázen
ale nedopuju se aspoň denně rivotrilem a už vůbec ho nedoporučuju dál.
Ja nic nikam dávat nebudu, narozdíl od tebe vím, že to je proti předpisům
A nevím kdo do sebe pral 2 neuroly na spaní a řešil jakej benzák je nejmenší svinstvo a teď tady ze mě zrovna ty budeš dělat feťàka?
máš dost. Denně se tím nedopuju to za prvý a za druhý na něm není nic špatnýho, když se píše i dětem, narozdíl od neurolu
Tak nechapu a co si tu hraješ, léčíš se s psychikou stejně jako já
trochu soudnosti by ti neškodilo, od aminů si nech nakopírovat co chceš ![]()
Zde ještě viz Wikipedia, kdyby Lanu slovo generikum rozrušilo:
Generika(generické léky, generické lékové ekvivalenty) jsou ekvivalenty originálních léčivých přípravků, které mohou přijít na trh po vypršení jejich patentové ochrany.
Generické léky se na trhu objevují buď jako značkové, s vlastní ochrannou známkou, nebo neznačkové, používající zjednodušený název příslušné účinné látky. Staly se součástí zdravotních systémů ve většině států a výrazně přispívají k omezení nákladů na léky a k lepší kvalitě zdravotní péče.
Při vývoji a registraci generických ekvivalentů se nejčastěji využívá principu zásadní podobnosti (essential similarity) s originálním lékem. Zásadní podobnost je založena na třech předpokladech:
Kvalitativní a kvantitativní shoda v účinné substanci. Shoda v účinné substanci znamená, že v generickém ekvivalentu musí být účinná substance identické chemické struktury, identických fyzikálně chemických parametrů a v čistotě definované mezinárodními směrnicemi. Substance musí vyhovovat stabilitním testům a musí být vyráběna podle zásad Správné výrobní praxe. Při vývoji účinné substance velmi často dochází k optimalizaci syntetického procesu a ke vzniku vlastních procesních patentů.
Stejná léková forma. Shoda v lékové formě znamená nejen shodu ve způsobu podávání (např. orální, injekční atd.) ale zejména v parametrech ovlivňujících biologickou dostupnost přípravku, jako je např. disoluční profil, rozpadavost, acidoresistence, řízené uvolňování účinné látky atd. Také v této oblasti přicházejí firmy vyrábějící generické ekvivalenty s řadou inovací a patentovaných postupů.
Bioekvivalence. Z terapeutického hlediska je velmi důležité doložení bioekvivalence, což je shoda v časovém průběhu krevních hladin originálního léku a generického ekvivalentu. Bioekvivalenční studie rovněž probíhá podle přesně definovaných a mezinárodně platných pravidel.
Z hlediska konečného uživatele je důležité, že doložením zásadní podobnosti je potvrzena terapeutická ekvivalentnost a vzájemná zaměnitelnost originálního léku a příslušného generického ekvivalentu. Kvalita, bezpečnost a účinnost generického ekvivalentu se posuzuje v registračním řízení, které v ČR již řadu let probíhá podle pravidel EU. Vydáním registračního výměru je potvrzeno, že lék vyhovuje všem přísným a mezinárodně platným předpisům.
Příspěvek upraven 24.10.19 v 08:36
@vodolejka píše:
A tady pro ostatní, aby byly v obraze. Lékař mi napsal escitalopram a zvolil Cipralex, že s ním má nejlepší zkušenost u pacientů. Je to původní preparát a následně pak navazovaly generika Elicea, Escitalopram…Jde jen o to, jako u ostatních léčiv, že ty léky obsahují stejnou účinnou látku a jen se případně liší v těch přídatných nepodstatných. Já to v soukromé skupině nazvala tak, že Cipralex je „origoš“ - myšleno původní preparát, na kterém byly dělány studie, než tehdá byl lék schválen k používání. Navazující léky se nazývají generika a nejsou nijak podřadná!!! Stává se ale, že někdy, když v lékárně nemají zásoby daného léku navrhnou vám variantu a pokud např. pacient užívá Cipralex, tak Elicea atd. atd. mu sedět nemusí, ale funguje to samozřejmě i naopak, že pokud máte Eliceu a dají vám tam Cipralex, tak zas vám nemusí sednout to. O nic víc nejde. Jen tady paní Lana má bohužel se mnou osobní problém a tak mne neustále napadáA hlavně všude píše, nechoďte na diskuse a hlavně nikde nic nečtěte ani příbalák a sama je všude a ještě kybicuje
Promiň ale ty jsi fakt kráva ![]()
@vodolejka píše:
Případně si ještě založí diskusi viz „Má cenu se zkusit živit výrobou náramků?“ a když ji tam někdo nepochválí a napíše svůj názor, tak tu diskusi dá preventivně smazat
A? Tak jsem ji nechala smazat, no a co? ![]()
@vodolejka Kopírovat umí každej, stejně je nejdůležitější jak to sedne konkrétnímu člověku
Což asi ty nechápeš a máš potřebu se srá. t všude. Neříkalas nahodou, že chceš žít skutečnej život a nebýt tolik on line? ![]()
@Lana25 píše:
Ja nic nikam dávat nebudu, narozdíl od tebe vím, že to je proti předpisůmA nevím kdo do sebe pral 2 neuroly na spaní a řešil jakej benzák je nejmenší svinstvo a teď tady ze mě zrovna ty budeš dělat feťàka?
![]()
máš dost. Denně se tím nedopuju to za prvý a za druhý na něm není nic špatnýho, když se píše i dětem, narozdíl od neurolu
Tak nechapu a co si tu hraješ, léčíš se s psychikou stejně jako já
trochu soudnosti by ti neškodilo, od aminů si nech nakopírovat co chceš
Milá zlatá, já to řešila v době 1. měsíce braní AD, kdy se benzodiazepiny doporučují. Pak lékař řekne, že už je pacient má brát jen v nouzi. Já měla problém se spaním (ne každý ho při depresi má). No a v tom měsíci jsem zjistila, že Neurol je v tom směru spíš zlo. Proto jsem řešila, jak spaní zlepšit, protože už jsem nevěděla. No a vyřešila to rada lékaře, vydržet. A tak jsem vydržela a pak zabrala AD a bylo vyřešeno. Ty prostě nepřeješ nikomu zlepšení, protože se z toho nemůžeš vyhrabat. Nezlob se na mě, ale takhle přesně to působí
A vždycky začneš útočit první!!! A ještě nadáváš do „krav“, to je vrchol.
Slovo „benzák“ není v mém repertoáru. To je asi mezi uživateli, že? ![]()
Ano léčím se s úzkostnědepresivní poruchou. Neurol jsem brala měsíc na noc. Nijak ho nezavrhuju, ale brát to celý rok taky nikomu doporučovat nebudu.