Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vodolejka No mozna to tak u me tez bylo, ale ja si proste vsugerovala spankovou poruchu…ze strachu o syna jsem prestala spat…ten strach o nej presel po operaci, ale spanek nikde takze hruza a pul roku boj s triticcem nez ksem se dostala k psychiatricce…protoze se mi z te nespavosti rozjely sileny uzkosti…
tak nevim no..bojuju
@Anonymní píše:
@vodolejka Je to mozne no, jsem zvedava…deprese nemam…pry uzkostna porucha GAD
U me jde taky spis o uzkostne stavy, ale mela jsem v navaznosti na to depresi. Hlavni roli ale hraje uzkost.
@Anonymní píše:
@vodolejka No mozna to tak u me tez bylo, ale ja si proste vsugerovala spankovou poruchu…ze strachu o syna jsem prestala spat…ten strach o nej presel po operaci, ale spanek nikde takze hruza a pul roku boj s triticcem nez ksem se dostala k psychiatricce…protoze se mi z te nespavosti rozjely sileny uzkosti…tak nevim no..bojuju
Tak to jsem mela podobne.
@vodolejka uz mi spousta lidi psalo, ze ty uzkostne poruchy jsou jak pres kopirak…ke konci uz jsem mela tez deprese
ze uz nikdy neusnu ani s leky natoz bez nich…ted spim aspon s nimi a normal funguju pracuju a konecne jim
…zlepseni vidim ale chtela bych jistotu, ze to pujde bez…dr mi dnes rekla, ze se muze stat ze uz nikdy neusnu bez nich, ale ze udelame vse proto aby ne…to je podpora
prej ja vam neumim ruct co bude ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka uz mi spousta lidi psalo, ze ty uzkostne poruchy jsou jak pres kopirak…ke konci uz jsem mela tez depreseze uz nikdy neusnu ani s leky natoz bez nich…ted spim aspon s nimi a normal funguju pracuju a konecne jim
…zlepseni vidim ale chtela bych jistotu, ze to pujde bez…dr mi dnes rekla, ze se muze stat ze uz nikdy neusnu bez nich, ale ze udelame vse proto aby ne…to je podpora
![]()
![]()
prej ja vam neumim ruct co bude
Jenze tak to je, bohuzel, muze se stat, ale vetsina mladych lidi si ten rytmus spanku obnovi. Chce to cas.
@vodolejka no,v to doufam
…takhle zit nechci na lecich…je mi 30,chci se bavit, jit na vino a ne resit jestli usnu nebo ne
jen kvuli tomu, ze jsem se bala o dite…to by bylo nespravedlive ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka no,v to doufam…takhle zit nechci na lecich…je mi 30,chci se bavit, jit na vino a ne resit jestli usnu nebo ne
![]()
jen kvuli tomu, ze jsem se bala o dite…to by bylo nespravedlive
Jj, je to nespravedlive. Ale verim, ze to bude ok.
@Anonymní píše:
@vodolejka no,v to doufam…takhle zit nechci na lecich…je mi 30,chci se bavit, jit na vino a ne resit jestli usnu nebo ne
![]()
jen kvuli tomu, ze jsem se bala o dite…to by bylo nespravedlive
Jj, je to nespravedlive. Ale verim, ze to bude ok.
@vodolejka snad ano, dekuju
..a tobe uz je dobre uplne? nebo porad jeste nejake propady?
@Anonymní píše:
@vodolejka snad ano, dekuju..a tobe uz je dobre uplne? nebo porad jeste nejake propady?
Propady nemam, jen spanek neni stale 100%. Ale to beru jako normal. Nespala jsem temer rok, resp. hodne hodne zle, tak nemuzu chtit za 4 mesice zazraky
. Uz ale normalne funguju.
@vodolejka No to spani je nejhorsi pak je clovek proste mimo…a tobe se to zhorsovalo postupne? a ty na to trpis? nebo to mas poprve? Ja poprve…a ze dne na den jako kdyz utne a konec spani pryc, byl to sok ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka No to spani je nejhorsi pak je clovek proste mimo…a tobe se to zhorsovalo postupne? a ty na to trpis? nebo to mas poprve? Ja poprve…a ze dne na den jako kdyz utne a konec spani pryc, byl to sok
Taky najednou. Proste jsem prepinala sily a najednou jsem prestala spat a to fakt uplne. Priserny, po mesici jsem dostala strach, ze umru, ze neuvidim vyrustat deti.
@vodolejka Tak jsme to mely naprosto stejne
…dostala jsem uplne stejny strach…prestala jsem spat uplne…a dostala jsem uplne stejny strach, ze se nepostaram o maleho, ze skoncim v blazinci atd atd…ja myslela, ze jsi aspon trosku spala…ja fakt vubec ani minutu…peklo…no a to jswm si myslela, ze jsem jediny „exot“
…bez urazky…a muzu vedet co se ti stalo, ze jsi se takhle rozhodila? Ja se bala o syna, ze se udusi
byl po nastupu do skolky co mesic nemocny, bylo to hrozny obdobi
…ale neprislo mi, ze jsem tak v haji jak jsem asi byla
ta reakce tela na tu situaci mi teda prijde dost pprehnana…ale strach o dite je proste asi fakt silny
Nespala jsem nejdřív ani trochu, ale to by člověk během několika dní umřel. Takže, ikdyž myslíš, že jsi nespala vůbec, tak tam jsou úseky spánku. Dohromady jsem ale nespala víc jak dvě hodiny. Teď se mi v podstatě nedělo nic, krom toho, že jsem se vrátila z rodičovské a pracovala na velmi náročném místě. Prostě práce nad hlavu no a domů jsem nechodila s čistou hlavou. Předtím jsem ale měla hodně komplikované druhé těhotenství, které jsem tehdy ustála, je to roky zpět, ale myslím, že to hrálo zásadní roli v tom, co se událo právě až teď. Ono se to nastřádá a pak se prostě přepneš nebo se stane něco kolem Tebe (jako u Tebe) a je to. U Tebe to taky určitě nebyla ta jedinná věc, ale prostě ten spouštěcí moment. Jen si to člověk neuvědomuje, až pak najednou.
@vodolejka Je to mozne no, jsem zvedava
…deprese nemam…pry uzkostna porucha GAD