ADHD a nesoustředěnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24392
15.8.14 20:11

Mám vnuka, podle toho co tady píšete ho úplně vidím. Na vyšetření ještě nebyl. V září má jít do první třídy a já už mám nervy teď. U ničeho nevydrží, nic ho nebaví. Jeho chováni nebudu popisovat je to tak jak jste psaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.8.14 20:16

@Karin Stelzigová hele upřímně tyhle děti potřebujou jasný hranice, prostě ANO je ANO a NE je NE a taky svatou trpělivost a lásku ostatně jako každé dítě :kytka:

mmch máme soukromou skupinku, jestli chceš přidej se ;-) https://www.emimino.cz/…i-deti-adhd/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.8.14 16:37

No já se snažím aby nějaky režim byl ale pořád to nejde vždy se najde nějaká situace kdy musíme vykolejit.Se stáváním přes školní rok psaní ukoly a td to docela jde ale prázdniny to je něco jiného protože pořád je nějaká změna hlavně když přijde dcera do jiného prostředí kolektivu. Já si myslím ale že podle toho co tu píšete a slyšela jsem od známích moje dcera ještě není natom tak špatně jen to opravdu chce trpělivost a ten řád :) přeji všem kdo tu píšete budete psat pevné nervy hodně lásky a hlavně pochopení okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.10.14 09:25

ADHD

Zdravím Vás. Mám taky syna s ADHD. Byla mu diagnostikovaná v MŠ. Přešel do speciální MŠ a v pohodě… Jenže teď začal chodit do 1. třídy a já mám ze života peklo. Chování ve škole se snad zlepšilo, ale nesoustředí se, nechce pracovat, i když to umí. Jsme objednaní k psychologovi a do PPP, ve škole by se mu snad snažili sehnat asistenta, ale zatím je to hudba budoucnosti. Jsem s ním sama, pomáhá mi děda, vypravuje ho do školy…, ale je to děs. Do práce chodit musím, abychom neumřeli hlady, ale jsem tak unavená, že už mě ani to netěší. Potřebovala bych nějaké praktické rady, jak na něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.10.14 10:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.10.14 11:20

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.15 16:31

....

Jo holky, sem chlap s ADHD (23 let) a nejvíce mě dopálilo, že léky neproplatí pojišťovna, takže sem asi nahranej :-(

Nevím jak jiní, ale u mě to nikdy nebylo (když pominu první dva roky na ZŠ) o tom být „cool“ chudáček adháďáček, ale o skutečně závažném problému, už ve třetí třídě sem to vnímal, a mrzelo mě, že kamarádi šli na výceletej Gympl, zatámco já skejsnul na základce s kreténama.

Nějaký tipy? Nevíte třeba o možnost léků pro dospělé? Současný leg. omezení spočívá v tom, že lidi od 18. roku života mají smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.2.15 09:02

Ahoj! Hlásím se po delší době. Synek mi nakonec začal brát Ritalin. Má půl tabletky ráno ve školní dny, jinak nic. školní výsledky se neuvěřitelně zlepšily a paní učitelka si ho teď nemůže vynachválit. Problémy se spaním ani s nechutenstvím nemá. Jsem z toho úplně nadšená. Sice, jsou to léky, ale pomáhají a řekla bych, že velmi. Bránila jsem se jim, ale jinak to nešlo Nevím jestli to má nějaký vliv, ale naučil se konečně i lyžovat. Občas doma řádí, ale je to dítě. :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.15 14:40

Hm, tak když to tak čtu, tak asi k tomu máme sklony taky..:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí