Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
288
11.11.14 09:26

@Hadumi jojo píšeš pravdu tohle je hrozně složité budeme to muset d´hodně doma probrat pro a proti…
určitě bych chtěla nějakou zkušební dobu kdybych do toho šla už kvůli malému jak by se na malou tvářil…
Takhle přesné informace nemám jak probíhala její výchova… to by si ještě dovyžádali prý na sociálce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 09:36

@ji.paja Tak jestli ti jde o tu schizofrenii - ano, je to dědičná věc. Zas na druhou stranu, i kdyby se u malé projevila, dnes i s tím se dá žít úplně normální život (za předpokladu, že se člověk nevykašle na léčbu). Okolo schizofrenie panuje spousta předsudků a mýtů…jestli je tohle ten hlavní problém, proč váháte, doporučila bych něco si o tom přečíst a kdyby to bylo možné, zkusit se s nějakým schizofrenikem klidně i sejít a popovídat si. ( i když převážná většina z nich to před okolím tají).
S klučinou problémy nemáte? Toho jste si brali jako miminko?

• Citovat
  • Upravit
141
11.11.14 09:38

Hostitelská péče se povoluje až u dětí kolem desátého roku věku, dříve je to pro ně traumatizující. Jinak problémy s alkoholem, drogami, to bude u většiny bio rodičů, jen ne vždy se k tobě kompletní info dostane. Je dobře, že ti v tvém případě nic nezamlčeli, spíš bych se poptala na dědičnost a druhy schizofrenie. Holčička je právně volná? Matka se vzdala rodičovských práv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 09:52

@Marthalex jojo je právně volná matka je mimo hru. Uvidíme co se jim ještě pokusí dohledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 09:54

Jojo malého jsme si brali jako 6.měsíční miminko. je moc šikovný a žádné problémy s ním zatím nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 10:16

@ji.paja A máte možnost holčičku předtím alepoń vidět a chvilku ji sledovat?
A co říká chlapeček? Chtěl by sourozence? A nebo jste ho připravovali spíš na miminko?
Omlouvám se za anonym, ale řeším podobnou věc a ráda bych tu byla inkognito. ;)

• Citovat
  • Upravit
288
11.11.14 10:25

Jasně tvoje anonymita ně vůbec nevadí to nevím ale myslím si že by to problém neměl být jí moci sledovat… No synáček ještě o tom neví tak ani nevím jak by se na to tvářil, ale co jsem u kamarádek co mají miminka tak říká že ho chce domu… a je fakt děti má rád a měl by třeba i partáčku na hraní :D ale nevím jak by se mu líbilo se dělit o maminku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 10:28
@ji.paja píše:
Jasně tvoje anonymita ně vůbec nevadí to nevím ale myslím si že by to problém neměl být… No synáček ještě o tom neví tak ani nevím jak by se na to tvářil, ale co jsem u kamarádek co mají miminka tak říká že ho chce domu… a je fakt děti má rád a měl by třeba i partáčku na hraní :D ale nevím jak by se mu líbilo se dělit o maminku… :think:

TAk ze začátku by asi žárlil. Tomu se nevyhneš. Ale třeba by z nich byli nakonec parťáci. Vy jste měli zažádáno ještě o jedno dítě?

• Citovat
  • Upravit
16906
11.11.14 10:33

@ji.paja mě teda zaráží věc, že by vám ke tříletýmu klukovi dali tříletou holčičku…
A vy jste měli v papírech, že byste akceptovali dítě s takovými potížemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 10:37

No měli jsme nejdříve žádost o jedno to nám dali klučinu a pak jsme si dodatečně žádali ještě jednou o jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 10:38

@Izzz no taky mě to zarazilo je to jako mít skoro dvojčata… postižené jsme nechtěli oni nám ho jen nabídli jestli aby jsme to mohli zvážit co kdyby jsme to byli schopní tolerovat když řekneme ne tak se nic neděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 10:42

@Izzz Mě přijde to dítě docela bez potíží. Ale to je věc pohledu. Je pravda, že my řešíme pěstounskou péči a ne adopci…a že mezi těmi dětmi bývá docela propastný rozdíl.

@ji.paja O chlapečkových rodičích víte něco bližšího? Na té holčičce vám vadí věk?

• Citovat
  • Upravit
16906
11.11.14 10:51

Ono se totiž někdy stane, že rodiče mají v papírech, že chtějí zdravé dítě, ale z kraje volají, že mají dítě s celou řadou „vad“ (pardon za ten hnusnej výraz). Protože pokud @ji.paja měla uvedeno, že přijme dítě s potížemi a byla jediná v kraji a široko daleko, tak bych to pochopila.
Jedna ledvina mi nepřipadá zásadní potíž. Matka psychicky nemocná už ano.
Můj manžel zastával názor, že pokud si můžeme „vybrat“, tzn. napsat, co jsme a nejsme schopni tolerovat, tak chce naprosto zdravý dítě (v daném okamžiku, víme, že se něco může objevit později). Takže u nás by asi taková nabídkanebyla přijata ze strany manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 11:02

Ne skoro taky nic jen že má už více sourozenců a jinak nic, a otec je neznámí… takže když jsme si ho brali tak jsme měli jen zdravotní záznamy co měl když ho vyšetřovali. a z toho všeho se dostal… byl v podstatě zdravé miminko…, ale byl malinký…
a co se týká věku určitě by jsme chtěli miminko, ale to bych řekla že to je ta nejmenší potíž a problém… snad by si u nás zvykla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 11:06

@Izzz no uvidím s čím přijde manžel z práce jen jsem mu to zatím volala aby měl o čem přemýšlet… a je fakt že třeba nevím co se může časem projevit i u klučiny co už máme a tohle člověk neví ani u svého vlastního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí