Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Izzz Ahoj zatím je klid. Odsouhlasili jsme ze malou chceme vidět a dozvědět se o ni vic. Tak čekáme az zavolají ze sociálky kdy si u nich dáme schůzku aby jsme se dozvěděli další informace… tak uvidíme stále přemýšlíme. ![]()
@Gábin píše:
ale,svých rodičů se na to ptát nechci.........
proc te zajimaji biologicky rodice? za me radim vykasli se na to. Rodice nejsou ti co ze zplodi, ale ti co te vychovaji
Teta ma adoptovneho a vlastniho syna. a u nich je to otoceny flaka se a fetuje ten vlastni. Adoptobanej je vzornak
Ahoj. já jsem taky adoptovaná
je tu ještě nekdo další? zkoušeli jste hledat biologické rodiče? v kolika vám to aoptivní rodiče řekli? jak jste to snášeli?
zajímá mě to ve svém okolí nikoho takového totiž nemám ![]()
@Izzz já jsem se narodila normálně v porodnici v plzni. biologická matka mě nechtěla a už za týden si mě vyzvedli adoptivní rodiče
asi v 6 letech me rekli jak to je a me to vubec nevadilo. brala jsem to jen jako dalsi zkusenost o svem zivote a nebrala na to zadny ohled..v puberte me to zacalo vice zajimat a vrtat hlavou. nikdy jsem ovsem sve rodice nehledala se svou rodinou sem spokojena a mame normalni vztah ktery se nijak nelisi od ostatnich ba naopak mi rodice jsou nejlepsi
ja sice nebyla vzdy tou nejlepsi dcerou ale to už je vsechno pryc
trosku by me mozna zajimalo jestli mam nejake sourozence.ty mi trosku chybi. ale patrat se mi zatim nechce.
@wiki čiki díky za odpověďi. A rodiče už další děti neadoptovali? Jsi jedináček? Pamatuješ si, jak ti bylo v tu chvíli, kdy ti řekli, že „nejsi jejich“? a jak ti to řekli?
@Izzz jo možná si to pamatuju
reagovala jsem asi tak jako kdyby mi mamka rekla ze mame celozrnej chleba
ani to semnou nehlo
ale potom v prvni tride jsem se tim zacala chlubit a nekteri si me dobirali ze jsem z decaku.to uz nebylo uplne prijemne ale zadny traumata z toho nemam
jo prave ze jsem jedinacek..ono to pry neni jen tak si takto adoptovat dite.nasi museli projit letitym proverovanim a asi i soudem…
@wiki čiki já nevim, jak to vnímáš ty…já mám teda prý sestru, otec se podruhé oženil. Jako sestru jsem ji nikdy neuvedla, nebrala, brát nebudu a doufám, že ona se mě nepokusí vyhledat. Je o hodně mladší než já. Takže já vim, že žádný takový pouta jen přes jednoho z rodičů „neuznávám“, necejtim. Ale chápu, že ty asi jo. A rodiče ti neco řekli o bio rodičích…že bys mohla mít příbuzný?
@Izzz ¨já mám v papírech to, že byli zdraví. otec je asi Ital nebo co
driv jsem si myslela ze sem cigna kvuli tomu ze jsem tmava. nasi jsou si jisti ze ne. o tom by zrejme museli vedet. ja vzdy rikala ze jsem rada ze jsem jedinacek ze se nemusim s nikym delit o prizen rodicu ale tet kdyz uz jsem dospela tak bych o sourozence mozna stala
a kdybych patrala a dozvedela se ze moje mama je treba naka bordel mama
asi by to pro me nebylo zadne zklamani. nemam k ni zadne vazby tak je mi to fuk. nezlobim se na ni ani v nejmensim. udelala to nejlepe jak mohla. prisla jsem ke skvelym lidem a jsem stastna. taky me mohla hodit do křoví že
mladejj si me dobírá že jsem priplavala po Radbuze
![]()
@wiki čiki krásně napsaný
kéž by to měl náš syn jednou taky tak ![]()
@Izzz chystáte se na adopci? já myslím že mě pomohlo to že jsem se to dozvěděla jako malé dítě. kdybych se to dozvěděla v 16ti je dost možné že bych to svým adopt. rodičum vyčítala a pod..:)
Jo a když sem byla malá tak chudák moje máma musela poslouchat že moje pravá máma je určitě DáDa Patrasová
![]()