Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7312
15.3.14 08:44

Potřebuji poradit ohledně agamy vousaté.
jak dlouho vydrží agama bez jídla, pití a běžné pokojové teplotě? přičemž u země ta teplota bude nižší. je možné, že až dostane hlad tak vyleze?
kam nebo kde bychom ji mohly hledat, nějaké tipy míst které by mohla vyhledat?
syn má agamu ( je jí 10měsíců)u babičky. ta ji pustila proběhnout po místnosti a zapoměla na ní. vzpoměla si po 4h, že ji pustila, jenže agama byla pryč. vzhledem k tomu, že byli otevřené dveře do 5 místností je hledání hodně těžké.
díky za radu. už zoufalá maminka plačícího syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.14 08:47

@hankamisa pokud se potuluje po bytě, opravdu vyleze, až bude mít hlad. Ona zase není až tak cymprlich - 100% zalezla do vyššího místa, kde je tepleji.. A jak dlouho vydrží? neboj, týden dá celkem v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.3.14 08:58

@martina.se - dík. už máme odšoupaný nábytek ve třech místnostech a nic.dnes nás čeká uklid komory (skladiště všeho na doma).no schovaná je už od čtvrtka. já se jen děsím abych ji nenašla… víš co. :( to už by syn nedal, přišel by o druhou v krátkém čase. ta první 2letá umřela před rokem z ničeho nic. večer ještě řádila a ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.14 09:12

@hankamisa nebylo otevřené okno nebo tak něco? my kolikrát hledali hady a pod. Vždycky zalezli někam do škvíry - nebo ideálně mamce do kabelky. :think: Ony mají rádi teplo, takže předpokládám, že bude někde výše - bacha při šoupání nábytku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
15.3.14 10:15

@martina.se - ted volala mamka, že už ji našly. v noci měli s vnuky bojové podmínky a každý spal v jedné místnosti a poslouchaly šramot. ;) našly ji mezi papíry, prý byla hodně naštvaná, když ji vyndaly.se jí tam prý asi moc líbilo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.14 10:42
@hankamisa píše:
@martina.se - ted volala mamka, že už ji našly. v noci měli s vnuky bojové podmínky a každý spal v jedné místnosti a poslouchaly šramot. ;) našly ji mezi papíry, prý byla hodně naštvaná, když ji vyndaly.se jí tam prý asi moc líbilo. :zed:
:mrgreen: :lol: tak hlavně, že se našla :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.7.14 11:52

jauuuuuu

V době me nepřítomnosti krmila agamu moje babulinka a agama začala pískat nevíte čím to mohlo bít :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.4.15 18:23

Dobry den prosim vas potreboval by som poradit..S priatelkou sme si kupili agamu vousatu samceka… mame k tomu terarium 90×45×45 cm a potrebujeme nejak dobre vymysliet osvetlenie kedze agama potrebuje aj to teplne aj to UVB ziarenie. pridavam aj fotku ako to zatial mame.. bohuzial ked tam mame na pravo jednu tepelnu a na lavo jednu UVB ziarovku pride mi ze v terarku je celkom chladno a na agamu nema to UVB moc vplyv. a zase ked tam dame dve tepelne tak agama je bez UVB ziarenia.. Skuste mi prosim ako najlepsie a ekonomicky co sa aj spotreby tyka poradit uz naozaj neviem co a ako s tym…piste mi ked tak aj na emial daniel.12041988@gmail.com alebo na cislo 777142691 potrebujem to co najskor vyriesit nech je nas Chucky plne spokojny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
4.4.15 18:58

Doporučuji zeptat se v této skupině na facebooku https://www.facebook.com/…37643493293/ , je tam hodně odborníků. Já bych asi dala ještě jednu tepelnou těsně vedle uvb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10823
4.4.15 19:51

@Danny12 také chováme agamy, myslím, ze to mas ideálně. Agama potřebuje oboje. Druhou tepelnou bych nedavala, potřebuji se mít místo, kam se před teplem schovat, když ho nepotřebuji. Teplota v terarku by měla byt mezi 27-31 stupni přes den. Žárovky mame na casovac a na noc se vse vypíná (jako v poušti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.15 19:57

Ja siho vemu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31649
20.5.15 01:26

@Danny12 osvětlení terária není moc šikovně řešené - je tam hodně tma, takže nahoru dejte lineární zářivku (obyč, jak bývají v kuchyních třeba), UVB zářivka musí být vedle tepelné žárovky, tím spíš když máte evidentně kompaktní (víte který konkrétní typ máte, resp. jestli je pro agamy dostatečný?).

Jinak pořiďte teploměr a teploty přeměřte. Dvě tepelné určitě nedávat, v teráriu by mělo být na jedné straně 26 - 28 stupňů, na druhé 35 - 40. Zadní stěnu máte bohužel bez plošinek, to se nedá nic dělat, do budoucna bych ale zvážila výměnu, už protože rozměry terária nejsou nijak veliké na takového ještěra a bez plošin se připravujete o cenný prostor k pohybu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 10:04

Zdravim, prosim o radu.agis se mi nechce probudit ze zimniho spanku, viditelne hubne…tak ho ted davam na slunicko aby se probral a sem tam mu neco,
Soupnu do tlamky, sam zrat nechce..jeste naky rady? Moc dik..Nerada bych o nej prisla mam ho 6 let :-) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 10:09

Nam vlez do kytek, na garnyz, do skrine, kde vysel na kabatech, mezi obleceni..jako je to mistr schovek :-)
Po cem muze se vyskrabe :-) tak at najdete :-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31649
2.6.15 20:40
@korejska27 píše:
Zdravim, prosim o radu.agis se mi nechce probudit ze zimniho spanku, viditelne hubne…tak ho ted davam na slunicko aby se probral a sem tam mu neco,
Soupnu do tlamky, sam zrat nechce..jeste naky rady? Moc dik..Nerada bych o nej prisla mam ho 6 let :-) :,(

Na jaké sluníčko ho dáváte? Kolik stupňů má v teráriu? Jak dlouho spal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný