Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kamikadze
30.9.15 20:29
@lululala píše:
No tak jsme byli na veterině v Jaroměři a odtamtud nás posílají do Hronova

aaaaaa???

• Citovat
  • Upravit
20
1.10.15 15:57

No tam mi nic neřeklijen se ptača čám krmím atd. A poslala nás do Hronova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.10.15 19:32

Zítra jedu s agamkou do hronova snad už se něco dozvím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.10.15 18:59

Moje agama musí na amputaci špičky ocasu prej nejspíš popákení nebo infekce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
12.10.15 21:23
@lululala píše:
Moje agama musí na amputaci špičky ocasu prej nejspíš popákení nebo infekce :(

To je mi líto :( nicméně je důležité zjistit z čeho to může mít, aby jsi tomu mohla příště předejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.10.15 13:43

Nejspíš kvůli žárovce nad výhřevným kamenem. Máme poměrně nízké terárium ( ve zverimexu a i veterynář řek že u agam vousatých to vůbec nevadí) A veterynář mi řek aby jsem tu žárovku ze spoda obalila pletivem není jistý že to je z toho ale je to jedna z možností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
13.10.15 13:49
@lululala píše:
Nejspíš kvůli žárovce nad výhřevným kamenem. Máme poměrně nízké terárium ( ve zverimexu a i veterynář řek že u agam vousatých to vůbec nevadí) A veterynář mi řek aby jsem tu žárovku ze spoda obalila pletivem není jistý že to je z toho ale je to jedna z možností

Tak jinak, zvládneš poslat fotku terárka + jeho rozměry? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.10.15 19:46

Vím že výhřevná lampa je moc nízko a čouhá z květináče ale s tatkou už na tom pracujem A vím že je to špatně tak mě prosím zas až nějak moc nesudte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.10.15 19:48

Rozměry jsou 50 délka 35 výška a 30 šířka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
13.10.15 20:07
@lululala píše:
Rozměry jsou 50 délka 35 výška a 30 šířka

Jak je starý? Ty rozměry jsou extrémně malé… v takovém teráriu máme ještěrku italskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
13.10.15 20:14

Ale jinak chtělo by to trochu přepracovat celé terárko. Květináře tak jak jsou jsou ti úplně k ničemu, vůbec nemáš zadní plastickou stěnu, takže kromě toho, že má extrémně malé terárko, tak se tam nemá kam hnout. UV zářivku takhle pověšenou mít nemůžeš - mohla by takhle fungovat, kdybys měla zadní stěnu a měla na ní plošinky, ale takhle dolů ona nesvítí (svítí hlavně bokama, nikoliv tou špičkou, takže teď ozařuje prázdné zdi terária, ale ne zvíře).

Navíc máš akvárium a ne terárium, větrání je naprosto nedostatečné, takhle se ti to zvíře bude přehřívat a bude tam zůstávat „špatný“ vzduch. Větrání by měla být přinejmenším dvě, jedno dole, jedno nahoře a dvířka zepředu, protože když na zvíře saháš shora, tak ho stresuješ.

A přeměř si teploty. Nemyslím si, že by byl schopen nacpat ocas na tu žárovku, ale je dobré vědět jaký rozsah teplot tam takhle máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.10.15 16:34

Agušce je asi tak mesíc a půl. K vánocům dostane nové terárium proto tam nemá tu zadní stěnu. bylo by zbytečné kupovat ji takle malou a ani ne za 2 měsíce kupovat zase jinou a teplota podle toho co mám načtený je v pořátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
14.10.15 21:22
@lululala píše:
Agušce je asi tak mesíc a půl. K vánocům dostane nové terárium proto tam nemá tu zadní stěnu. bylo by zbytečné kupovat ji takle malou a ani ne za 2 měsíce kupovat zase jinou a teplota podle toho co mám načtený je v pořátku.

Aha, tak pokud je tak malinká, tak to je v pořádku. Pokud jsou teploty v pořádku, není prakticky šance aby se ocásek spálil o žárovku - nevím jaká je reálná vzdálenost, ale pochybuji, že je ve výšce hlavy agamy nebo těsně nad - o moc výš se ocásek u agamky nedostane, takže by příčina musela být jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.10.15 13:00

Nad hlavou to má celkem vysoko ale ona když se vyhřívá tak často naleze na káměn a má ocásek zvednutý asi cca10 cm nad hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.10.15 16:01

Moje agamka je už po operaci a je úplně v pořádku jakoby se ji nic nestalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie