Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31617
1.4.17 12:27

Ve zverimexu to obecně vůbec není dobrý nápad (čest výjimkám). Průkaznost věku žádná, většinou jsou ta zvířata už v docela špatném stavu a nemají ani adekvátní péči. Jaké informace jsi od paní dostala? Jsou to poměrně náročná a drahá zvířata (na péči).

Jakoby… chápu tě, od jisté doby odmítám chodit do zverimexu, protože bych se tam ubrečela a okamžitě bych si je všechny přitáhla domů. Jenže bych si spíš hrála na záchrannou stanici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
1.4.17 12:34
@tterka píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla ve zverimexu nakoupit zvířectvu, a nevím proč, naprosto tam ze mě byla fascinovaná nádherná agama. Pořád na mě dorážel, lezl po skle, běhal ze strany na stranu. Trochu jsem si o něm povídala s prodavačkou, potom mi ho dala na chvíli do ruky. Hned se ke mně lísal, olíznul mě. Prostě miláček. Skoro bych řekla, že je to oboustranná láska na první pohled :oops: :srdce: :lol:. Jenže mám dost obavy z toho, že je to zvíře ze zverimexu. Nikdy jsem žádné ze zverimexu nechtěla. Navíc je i dost velký - tělo určitě 20 a více centimetrů. Takže už úplně dospělý? Prodavačka mi ho hned začala nabízet, předvádět akvárka, povídala mi, jak se o něj starat. Trošku mě to zarazilo. Manželovi jsem to ještě neřekla, nechci se s ním pohádat dříve, než budu mít jistotu, že bych si měla takového plazíka vůbec koupit. Co myslíte, byla by chyba koupit ho ve zverimexu? Trochu se bojím, že bude nějak nemocný, nebo třeba už starý a že mi po pár měsících umře. To bych ho raději nechtěla vůbec :think:

Rada bych poradila, ale osobne vzdy zvirata prave beru od chovatele. Takze i agamu mam od chovatele. Porid si od chovatel mlade, aspon budes mit radost jak roste atd. :-D A jinak agamy se dozivaji 10-15 let :-D

• Citovat
  • Upravit
9733
1.4.17 13:07
@Kamikadze píše:
Rada bych poradila, ale osobne vzdy zvirata prave beru od chovatele. Takze i agamu mam od chovatele. Porid si od chovatel mlade, aspon budes mit radost jak roste atd. :-D A jinak agamy se dozivaji 10-15 let :-D

Naprosto souhlasím. U chovatele se můžeš podívat na rodiče a na jejich kondici, od toho odvodíš, jakou mají péči. Chovatel – srdcař by špatný kus neprodal, někteří mají i webové stránky. Jinak je vhodnější si koupit mládě, více si na nového majitele zvykne než dospělý jedinec (20 cm je už hódně dospělý). Ve zverimexu je to dost ošemetné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31617
1.4.17 18:37
@Doctus píše:
Naprosto souhlasím. U chovatele se můžeš podívat na rodiče a na jejich kondici, od toho odvodíš, jakou mají péči. Chovatel – srdcař by špatný kus neprodal, někteří mají i webové stránky. Jinak je vhodnější si koupit mládě, více si na nového majitele zvykne než dospělý jedinec (20 cm je už hódně dospělý). Ve zverimexu je to dost ošemetné.

20cm je mládě!! pokud se jedná o dospělce, tak se jedná o nemocného podvyživeného jedince, rozhodně to není „hodně dospělá“ agama pokud se jedná o zdravé zvíře. 20cm je více méně minimální velikost, která by se měla předávat novým chovatelům, protože takto veliká agama už většinou nemá takový problém se zvládnutím změn spojených se stěhováním do nového domova. Zvířata menší 20cm nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.11.17 10:44

Neaktivita Agamy

@soldi Ahoj chtěl bych se vás zeptat nevíte co se děje s mojí agamou poslední dny je neaktivní furt jenom leží a spí ve studeném místě nevím co s ní je děkuji za odpověď nashledanou. :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.11.17 12:44

AGAMA

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat nevíte co je s mojí agamou je neaktivní furt jenom leží a spí ve studeném místě nevím co s ní je mám jí rád a nechci a by se jí něco stalo :,( děkuji za rady nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31617
12.11.17 21:18

@Martin125 touhle dobou bude pravděpodobně chtít spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 13:23

agamka

Dobrý den.Je tu někdo kdo chova delsí dobu Agamu vousatou? A poradil by s chovem.?
Něco mam načteného a hrozně dlouho jsem ji chtěla. Dnes mi ji manžel přivezl od známeho i s terarkem kde ma snad vše co potřebuje (popřipadě vyfotím)..Je to Sameček prý rok starý..(mě se zda na rok velky ale nevím no)..Kdyby se někdo ozval budu moooooc rada. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31617
15.12.17 12:55
@PajuleKadlecka píše:
Dobrý den.Je tu někdo kdo chova delsí dobu Agamu vousatou? A poradil by s chovem.?
Něco mam načteného a hrozně dlouho jsem ji chtěla. Dnes mi ji manžel přivezl od známeho i s terarkem kde ma snad vše co potřebuje (popřipadě vyfotím)..Je to Sameček prý rok starý..(mě se zda na rok velky ale nevím no)..Kdyby se někdo ozval budu moooooc rada. :mavam:

Copak bys potřebovala vědět? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.17 14:49

@Nimie :Naš agamak ma takovej větší lalok a zatím mi nikdo nedokázal odpovědet na to co to je? protože jsem to ještě u jiných neviděla :nevim:
Jinak dokaže hodiny okupovat u skla terarka behat sem a tam…Tak nevim zda chce ven nebo co chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31617
15.12.17 15:49

@PajuleKadlecka lalok používají mimo jiné ke komunikaci. Zčernalá barva a zvětšený/napřímený/jakkákoliv podobná zvětšenina je většinou projev dominance nebo nespokojenosti. Např. takhle zastrašují protivníky nebo se takhle projevují když jsou nespokojení. U samců může docházet k tomu, že to dělají „prostě jen tak“, třeba se mu znelíbí odraz ve skle nebo se jedná o dominantního samce a chce se prostě předvést.

Pobíhání sem a tam může znamenat víc věcí. Agamy jsou docela čistotná zvířata ve skutečnosti, takže dost často to může znamenat, že se chce vykadit. Někdo si to vykládá tak, že je potřeba vydržet nebo agamu jít strčit na vykoupání, mě ani jedno nepřipadá jako nejšťastnější varianta, takže my ho třeba normálně pustíme ven. Koneckonců z podlahy se to uklízí lépe nebo ho pustíš a necháš ho doběhnout třeba do něčeho, co vypadá trochu jako otevřený kočičí záchůdek.

Má to „nevýhodu“ (jak pro koho no) v tom, že se to agamák naučí a skutečně se naučí se takhle i hlásit o pozornost, protože jsou to hodně sociální zvířata. Ale to je na chovateli.

Pokud všude hrabe, zvlášť třeba v rozích apod., může mu být horko nebo dusno.

P. S.: Máte tam terarijní písek nebo podobnou šílenost, viď? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 12:45

@Nimie :Tak to ten nas je vecne teda nasranej jelikoz zmeni barvu jakoby do oranzova malo kdy teda.Ano mame tam nejaky písek. Terarko jsem dostala uz takto vybavene i s agamakem. Hodlam mu to vycistit a dat i novou podestylku ale nevim co jineho nez pisek tam muze mit??? :think:
Mam ho par dni takze jsem ho v ruce jeste nemela chci ho nechat v klidu po tom prevozu par dni.Dnes je to 5dni co je u nas.Ale hladit se necha.Papa taky hezky.Vodu ma take v misce ale spis se asi napije s toho zeleneho ktere mu jeste vzdy pokropim. Dostava zelene a ty jeho fuj brouky????.
V rozich nehrabe????.
Zasilam fotky kdyby nahoudou mel v terarku neco blbe pisnete????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31617
16.12.17 12:58

@PajuleKadlecka co myslíš těma fuj broukama? :think: šváby nebo červy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 13:07

@Nimie ano svabi, cervy, sarancata a cvrčci  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 13:10

Myslela jsem to tak že pro me je to fuj????. Jelikož se vseho stitim tak je pro me krmeni vzdy zážitek ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný