Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim vsechny.
Nedavno jsem byla navstivit zverimex a nadchla me tam agama. Takze vazne uvazuji o tom ze si ji poridim. Procetla jsem tu celou tuto diskuzi a musim rict ze informaci uz mam vic nez dost
je tu dost dobrych rad.
Tak jsem se vas tu chtela jen zeptat, jestli treba nahodou nekdo z vas neprodava jiz plne vybavene terarium se vsim co by agamka potrebovala.
Dekuji za vase odpovedi ![]()
@Lilca95 píše:
Zdravim vsechny.
Nedavno jsem byla navstivit zverimex a nadchla me tam agama. Takze vazne uvazuji o tom ze si ji poridim. Procetla jsem tu celou tuto diskuzi a musim rict ze informaci uz mam vic nez dostje tu dost dobrych rad.Tak jsem se vas tu chtela jen zeptat, jestli treba nahodou nekdo z vas neprodava jiz plne vybavene terarium se vsim co by agamka potrebovala.
Dekuji za vase odpovedi
Ze zverimexu bych si zvíře být tebou nebrala. Dohledej si chovatele nebo zajdi na burzu a tam si vezmi zvířátko ![]()
Dekuji.
Bylo mi receno ze do toho zverimexu berou zvirata primo od chovatelu. Proc neni dobre brat si ho odtamtud?
Chci zviratko, ale hlavni je terarko a podle vseho tam zrovna agama potrebuje docela dost veci.
Je lepsi si ho za ty sileny penize poridit postupne nove, a nebo treba koupit jiz vybavene kuprikladu po predchozim majiteli?
Chovatelé ale zverimexům zvířata nedodávají. Většinou. Jsou to spíš množitelé. Chovatelé prodávají na svých stránkách nebo na burzách. Taky bych spíš volila chovatele než zverák.
@Lilca95 píše:
Dekuji.
Bylo mi receno ze do toho zverimexu berou zvirata primo od chovatelu. Proc neni dobre brat si ho odtamtud?
Ještě jsem nenatrefila na zverimex, kde by byly splněny podmínky správného chovu agam. Schválně - dovedla bys popsat jak vypadalo terárko ve kterém jsi agamku viděla včetně přibližných rozměrů? ![]()
A další věc je, že nevíš odkud to zvíře pochází, většinou jde i o zvířata nedorostlá a není vyjímkou případ, kdy je to zvíře vydáváno za mladší než ve skutečnosti je. Zkus si kdyžtak něco málo počíst na tera.poradna.net - zrovna příběhy agam ze zverimexu tam jsou dost poučné.
Upřímně být po mém, tak vykoupím všechny agamy v okolí z těch zverimexů, ale jenom pro to, abych pak trávila hromadu času jejich napravováním a ničemu nepomůžu, protože na jejich místo příjdou další podobné. Od chvíle co máme jednoho doma a mám představu jak moc je to zvíře sociální a co všechno potřebuje, se už na ty ve zverimexu ani nechodím koukat, protože je mi do pláče. ![]()
@Lilca95 píše:
Chci zviratko, ale hlavni je terarko a podle vseho tam zrovna agama potrebuje docela dost veci.
Je lepsi si ho za ty sileny penize poridit postupne nove, a nebo treba koupit jiz vybavene kuprikladu po predchozim majiteli?
Máš správný přístup. Jinak osobně si myslím, že nejlevnější je si terárko poskládat sám. Pokud jsi z okolí Prahy nebo přímo z Prahy, můžu ti dát kontakt na pána, který nám už několik let zajišťuje všechna terária. Je schopen to vyrobit přesně na míru za velmi, velmi slušnou cenu. Je teda schopen dodat ho asi i komplet (stěnu, osvětlení apod.), ale my si to všechno děláme sami, vlastně na tom není nic těžkého a výjde to nejlevněji. Jestli chceš, můžu zkusit poskládat nějaký stručný návod ![]()
Syn si koupil agamu i s terárkem. Od holčičny kterou už omrzela. Super cena tisíc korun. Včetně agamy.Doma začal vic terárko zkoumat. Nevyhovovaly žárovky. Koupil nové. Špatný teploměr. Špatná miska. A teď říkal že vzhledem k velikosti by potřebovala větší terarium. Tak bude chtit nové. Takže je lepší koupit agamu od chovatele a terárko si nechat postavit.
Agama je úžasná, máme jí všichni rádi.
Tak vám moc moc děkuji za vaše názory ![]()
Mne se to terarko agamy ve zverimexu vcelku libilo ale asi to bude tím ze nevim jak ma presne vypadat ![]()
No tak koukam ze ted zacatkem listopadu ma byt tera burza v Praze, tak se mozna pojedu podivat tam. ![]()
@Lilca95 na té teraburze je kdyžtak možnost se pozeptat co a jak. Jinak určitě si nastuduj jaké podmínky to zvířátko potřebuje. Samozřejmě jsou možné určité změny - např. rozdíl mezi kompaktní zářivkou a výbojkou apod., ale jsou to v zásadě „povolené odlišosti“ od ideálního stavu podle toho, co tomu zvířeti vůbec můžeš poskytnout. Je lepší zařídit míň, ale pořádně než víc a nedomyslet to ![]()
Tak uz mame agamatko doma. Nasli jsme si terarko i chovatelku na netu a dojeli jsme si pro ni. Pry by to mel byt samecek ale uvidime.
@Lilca95 píše:
Tak uz mame agamatko doma. Nasli jsme si terarko i chovatelku na netu a dojeli jsme si pro ni. Pry by to mel byt samecek ale uvidime.
Jejky to je rozkošné miminečko
moc gratuluju a přeju hodně zdaru, dej pak vědět, jak se mu daří ![]()
Dobrý den chci se zeptat jestli může Agama žrát avokádo? Koupila jsem ho šnekům a chtěla bych ho dát i Agamě ale nejsem jsi jistá
Mám dotaz-syn chová agamu. Krmí cvrčky. A nejspíš mu nějaký utekl. Terárko i cvrčky má v podkroví. A nyní dole v baráku slyšíme cvrčky. Z několika stran. Dají se nějak najít? Nebo čím je vyhubit? Chcípnou po nějaké době sami? Je to nepříjemný zvuk, hlavně večer u televize mě to vadí.
@lasička1 ahoj, mně se to stalo několikrát
cvrčci vždycky sami od sebe chcípli, ale trvalo třeba i 10 dní… chytat jsem tedy nikdy nezkoušela, tak to bohužel neporadím. Já jsem pak jen vždycky posbírala mrtvolky ![]()
@lasička1 Máme také agamu a ze začátku ji manžel krmil také cvrčky…když nějaký utekl, tak nás na jeho úkryt upozornila kočka a pak nastal hon
Teď ji krmíme šváby a máme klid ![]()
My teda cvrčky normálně lovíme, však když se ozývají, tak to není až taková práce?
prostě jdeme po zvuku
(ale nic nechováme, oni nám v létě nalezou dovnitř, tak jich vždycky odlovíme několik, než jdeme spát)