Agama vousatá

699
25.11.10 19:40

agama vousatá

chtěla bych poradit, chováte doma někdo agamu vousatou? Jak se chová jak moc je to náročné zvíře? Prý moc ne, ale zajímají mě osobní zkušenosti. Chtěla bych ji asi příteli koupit k vánocům, vždy toužil po nějakém ještěru, ale nemáme doma moc místa, tak se nám sem velké terárko nevejde a agama snad nic moc velkého nepotřebuje tak pokud tu je nějaký chovatel budu ráda za všechny info. a i cena a tak děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
25.11.10 19:53

ahoj, my sme mali agamu 4 roky, bohuzial minuly rok umrela :cry:

toto je fotka, ked bola malicka.

je to velmi mile a priatelske zvieratko, nechavali sme ho volne behat po byte, strasne rad sa hral so zrkadlom a vecer mi zaspaval na brusku.
ked videl noveho cloveka, olizol ho a potom si ho uz pamatal :srdce:

bol velmi kludny a priatelsky.

terarium nepotrebuje velke, oni sa velkostou prisposobia terariu. a ked ho nechaju domaci prebehnut sa po byte, tak nebude ziadny problem.
je to skutocne nenarocne zvieratko ako na cas, tak aj na cistenie. maju pevne hovienka, tak len to vzdy staci vybrat z piesku.

v prirode jedia hlavne hmyz- my sme nasmu kupovali cvrckov a sarancata a cez leto chytali na luke strniskace. naucili sme ho jest aj zeleninu, ovocie, datelinku. napr. mrkvu mal strasne rad. :srdce:

neviem, ake su ceny v cr, u nas stal okolo 1500 sk, plus terarium - kludne pozri na nete nejake, ktore ma vzadu polysterenovu stenu na lozenie, ale ak chces usetrit v pohode si ju mozete urobit aj sami. je to nenarocne.

okrem toho potrebuje este vyhrevny kamen kvoli spanku- okolo 1 000sk- a ziarovku co mu da ten D vitamin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.11.10 19:55

ak mas nejake otazky, kludne sa pytaj, strasne som ho lubila a este stale mi chyba :cry:

je to velmi vnimave zvieratko na to, ze to je plaz.

toto bol uz dospely, dlzka aj s chvostom do 40 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.11.10 19:57

a este by som mozno napisala, ze krasne vedia menit farby, nas ked sa na nieco hneval, bol cierny a pod bradou mal cervene a nafuknute, ked bol v pohode bol taky pieskovy, okrem toho vedel byt este tmavozeleny a hnedy.

a napr. sa velmi rad kupal vo vani :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
25.11.10 20:00

jééé ten je nádherný a jaký jste měli rozměry toho terárka? Jen nevím jestli ji ted přes zimu seženu mladé jsou většinou až na jaře ne ? No uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.11.10 20:06

my sme nasho praveze kupovali cez zimu, oni sa rodia vacsinou v lete a urcite sa oplati kupit aspon pol rocnu, lebo ked su malinke, tak su dost nachylne na umieranie.

ale co viem, tak v chovproduktoch ich maju takmer stale.

my sme mali prve terarko uplne malinke, 40×30×40, priblizne.

druhe bolo obrovske, to este stale mame 100×50×100. inak, to keby si chcela, tak kludne predam, len si neviem predstavit ten odber :-P
robil nam ho svokor, zadna stena je prisposobena na lezenie az hore (to maju agamy velmi rady) a dole bol urobeny suflik na piesok, takze sa lahucko cistilo.

ale inak take velke zdaleka netreba. dolezity je ten vyhrevny kamen a ziarovka, lebo agamy nemaju pecen, takze si nevedia same vytvarat teplo ani vitamin D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
25.11.10 20:15

tak ted jsem mluvila s jedním klukem co by mi to mohl sehnat vše komplet snad cena kolem 3OOO kč to jsem si určila já víc na to bohužel nemám. No to by asi nešel ten odběr to by na poště koukali :mrgreen:
a jak často ty cvrčci musí jíst? no nějak to vykoumám si nedovedu přestavit kam jí dám máme malej byt vedle telky to je blbý co ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
25.11.10 20:30

myslím, že opravdu fundované info dostaneš na teraporadně . Já tam jeden čas chodila a opravdu super. Jsou tam fakt profíci. Agama není křeček - bez pořádné přípravy bych si jí jen tak nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.11.10 20:41

cica, tak to mas super cenu,

my sme nasmu davali cvrckov podla toho ako bol hladny, to sa da takto tazko odhadnut. ked ma zimny spanok, je to menej, cez leto je to viac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
25.11.10 21:22

alpaka díky podívám se tam, jo taky si říkám, že to neni rybička, ale ten kluk chová ještěry a pracuje ve zvěrimexu tak si říkám, že mi vvše připraví a vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
25.11.10 21:30

Ahojki,my chovali ještěry i hady,chce to opravdu si načíst info a pořádně připravit bydleníčko,pak až zvíře.jinak teraporadna super,akorát musíš natrefit opravdu na teraristu a ne človíčka který začíná a nic neví a píše nesmysly.topný kámen a UVA+UVB žárovka nutná.tyto zvířátka se dají koupit i na teraburzách,nevím odkud jsi,ve zverimexech jsou předražená,nejlíp koupit od chovatele,ne překupníka!!!!posledovat si zda na zvířátku nejsou vnější paraziti!!!přeju dobrý výběr a at se chov daří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
25.11.10 21:37

Přesně tak, zvíře koupit nejlépe na burze. Optimálně s odborníkem, aby poznal zdravé zvíře. Já terárko zabíhala 2 měsíce (bylo to tropické terárium s rostlinami), nez jsem tam zvíře dala.
Upřímě řečeno, ve většině teraristikách je dost tragický stav zvířat, spíše je týrají, než chovají. Podmínky vůbec neodpovídají tomu, jaké zvíře vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babka1
25.11.10 23:33

Ahoj,ja agamu mam a teda musela jsem koupit velike terarko,vzdyt se take musi pohybovat a ze ta nase lita :-D .Jinak je strasne hodna,necha si vse libit :andel: .

• Citovat
  • Upravit
1412
26.11.10 00:23

Ahoj my jsme si pořizovali agamku (původně jednu, teď máme tř) v září. Jsou to opravdu nenáročná zvířátka. Potřebují jen pár základních věcí v teráriu - výhřevnou (tepelnou) žárovku, potřebují mít cca od 28 - 32C po žárovkou klidně i víc, jsou to teplomilná zvířátka :-D Pak potřebují zářivku s UVB zářením (aby byly shopné vstřebávat potravu i vitamíny, které jim musíš dávat). Dobré jsou vitamíny Reptivit.
Jinak ke krmení, jsou to docela žroutíci, milují cvrčky, šváby, moučné červy, ty větší sarančata.
Ovoce a zelenina, k těm se dostávají postupem času :palec: :palec:
Záleží jak staré agamky si pořídíš ty naše měl cca 1,5 měsíce to jim zelenina moc nejela, ale teď zbaští i ji.
Jinak cenově se pohybují různě, u chovatelů cca od 350,– přes zverimexy kde je můžeš sehnat i za 2000 a víc, podle stáří velikosti a zabarvení.
Pokud jsi z Prahy tak přjatelnou cenu maji v ZOO ve dvoře (P5) tam chtěji 650,– a maji i odrostlejší kousky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holymagic
25.10.11 16:12

AGAMA VOUSATÁ

Ahoj, prosim vás mám samečka agamky vousté přibližně dvouměsíční mládě a porád mě nezere furt chce spát a vrtá se do písku nevím si ním rady teplota v teráriu je přibližne 27 ve stínu ..... předem Děkuji za odpoveď :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný