Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
2.2.12 10:49

Já si taky myslím, že si musí zvyknout :palec: za chvíli se rozpapá. A bereš ji někdy na ruku? Toho našeho někdy vezmu, i když se mu to někdy nelíbí, ale musí si zvykat :mrgreen: Venku volně ho mít ještě nemůžeme, on je malej a když někam zaleze, těžko by jsme ho naháněli :) On se někde rozkouká, pak se postaví a přední, a valí, a docela rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
2.2.12 10:52

No zkoušeli sme ji brát na ruku, ale tím jak nejí, tak ji nechcem ještě víc stresovat, počkám co bude po víkendu a uvidíme… ale zase si říkám, že kdyby jí něco bylo, nebo byla tak vystresovaná, tak nepobíhá a není taková živá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
2.2.12 10:55

Já si taky myslím :palec: Tak ji často hlaď v tom terárku, jestli to půjde, nabízej ji papání z ruky, a jednou si určitě vezme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
3.2.12 09:08

Tak včera sem jí zkusila dát salát z ruky, trochu jsem s ním mávala a tak byla zvědavá a přišla blíž a asi 4× si kousla :dance: tak aspoň něco a večer už měla tendenci lovit cvrčky, ale moc jí to nešlo a včera nám utekl šváb :? doufám že jen ten jeden teda, sviňa :cert: ale chytli sme ho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
3.2.12 09:32

ahoj, agamky chováme už pár let, terárium máme 100×50cm, zadní stěnu obloženou kameny, zbožnují po nich lézt, brouzdaliště sme pro ně pořídili teprve nedávno a sklidilo velký úspěch. Agamky kupujeme jen na tera burzách, je to cenově přijatelnější, dají se sehnat i větší jedinci u kterých je větší šance že se uchytí.Zároveň se tam dá sehnat veškeré vybavení i potrava za rozumnou cenu. Základní výbavou je UVB A UVA zářivka, popřípadě topný kámen. Krmíme převážně zelenou stravou, rucolu, okurku, mrkev, jablíčko, z živé potravy cvrčky, příležitostně červi, u mláďat sou velmi důležité vitamíny, obalovali sme potravu každý den. U dospělých jedinců 1-2 týdně.
Jinak sou to zvířátka vcelku nenáročná na chov, terárium uklízíme cca jednou týdně, krmíme dvakrát denně, někdy jen jednou. Důležité je od mláďat ochočovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
3.2.12 09:36

jaký máte jména? Naše je amálka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
3.2.12 09:44

můj je sameček František a přítel ani nevím jak už jí pojmenoval, převážně se o ně starám já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
3.2.12 10:05
nodysek píše:
jaký máte jména? Naše je amálka :pankac:

Nás je Bublinka, ale je to sameček :) Jinak gratuluji k úspěšnému papání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
3.2.12 10:21

Tak mi máme kluky Montyho a Chipa a holky popelnice a Gedžitka… :-) , tak to mi máme terárko krapet větší, přes celou jednu stěnu, jsme ho dělali 3 měsíce, ale udělali jsme jim tam pozadí takovou jakoby skálu z polystyrenu a užívaj si to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
3.2.12 11:02

Holky, a berete vaši Agamu i ven, z terárka? Neutíká vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
3.2.12 11:05

Bereme, když je i léto, tak dáme na trávu, ale bacha na sluníčku jsou hodně rychlý :-) jinak doma nezdrhají, ale kvůli malýmu je zatím ven moc nedáváme, trošku by jim asi ublížil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
3.2.12 11:16
say píše:
Bereme, když je i léto, tak dáme na trávu, ale bacha na sluníčku jsou hodně rychlý :-) jinak doma nezdrhají, ale kvůli malýmu je zatím ven moc nedáváme, trošku by jim asi ublížil

A brali jste je ven, i když byli malý? On je totiž hrozně rychlej, on se rozkouká, seskočí z gauče a schová se pod stůl. Třeba by sám za chvíli vylezl, bůh ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
3.2.12 11:18

tak u nás to zatím nehrozí, za prvé se nás pořád trochu bojí a na ruku nejde a když ji vezmem tak se mrská a hned vyklouzne. a jak je maličká tak by nám uteklá hned a můžem stěhovat nábytek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
3.2.12 11:19

já bych se spíš venku bála, že uvidí přeletět nějakého ptáka a hned bude ve stresu, no a taky myslím, že by hned zdrhla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
3.2.12 11:20

no mi jsme kluky kupovali kdysi v listopadu, takže a to měli necelej rok, ven jsme je vzali dejme tomu květen, ale fakt člověk musí bejt připravenej že zdrhnou:-) jinak naše smečka, tu si vememe na ruku a jsou klidné, hladíme dáme si je na rameno nebo hrudník a tam klidně hověj hodně dlouho… když jsme si přinesli holky, bylo jim pár měsíců tak zdrhla jedna pod stěnu, ale naštěstí jsme ji vytáli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný