Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lasička1 píše:
Mám dotaz-syn chová agamu. Krmí cvrčky. A nejspíš mu nějaký utekl. Terárko i cvrčky má v podkroví. A nyní dole v baráku slyšíme cvrčky. Z několika stran. Dají se nějak najít? Nebo čím je vyhubit? Chcípnou po nějaké době sami? Je to nepříjemný zvuk, hlavně večer u televize mě to vadí.
Po určité době to vychcípá většinou
ale jinak hledat po zvuku no. Myslím, že se dají koupit nějaká lákadla, pastičky, ale nikdy mi nepřišlo, že by to moc fungovalo ![]()
Taky jsme to řešili, ale s přibývající praxí už se mi daří cvrčkům v útěku zabránit. Navíc jsem kupovala ty střední, co ještě necvrkají a teď krmím hlavně sarančaty, která necvrkají a utíkají leda na světlé teplé místo, čili zpět k terárku, kde se snadno odchytí, protože jsou mnohem pomalejší a větší než cvrčci.
Ahoj nevim jestli to tu už zaznělo mam druhyden agamu cvrčka mi snedla ale zelenou stravu sem ji nevidela jist ani pit zatim a porad jeste nečurala ani nekadila v zoo centru mi poradili ji dat do vlažne vodi ale ani tehndy nic měla bych s tim už zajit k veterinaři??
@safi1 píše:
Ahoj nevim jestli to tu už zaznělo mam druhyden agamu cvrčka mi snedla ale zelenou stravu sem ji nevidela jist ani pit zatim a porad jeste nečurala ani nekadila v zoo centru mi poradili ji dat do vlažne vodi ale ani tehndy nic měla bych s tim už zajit k veterinaři??
Počkej týden, pak jí případně dej do vlažné vody, ale myslím, že to spíš nebude potřeba. Zelené jíst nemusí, některým to moc nechutná, některé se na to musí naučit, nechávej jí to tam, klidně zkus pár krát nechat i trochu „zkažené“, ony jsou občas některé takové popelnice že to mají radši zvadlé. Ale nenechávat zas příliš dlouho. Vodu skoro nepijí, je to normální, je to pouštní zvíře ![]()
Muc děkuju
spadl mi kamen ze srdce za tu chvili sem k ni přlnula a moc se oni bojim ![]()
@safi1 píše:
Muc děkujuspadl mi kamen ze srdce za tu chvili sem k ni přlnula a moc se oni bojim
V klidu
hlavně na ní netlač, je v novém prostředí, navíc pokud je ze zverimexu - osobně s nimi nemám moc dobré zkušenosti, takže bůh ví jaké podmínky měla tam. Ale je fakt normální že třeba týden nekadí a je běžné, že zelené si nedá. Třeba zkus i různé druhy. Náš si teda kousne milostivě třeba do pampelišky, ale pouze pokud je čerstvá, nenakousnutá (pokud si jí nakousne sám a pak si toho všimne, tak i to ho většínou odradí
) a jen když mu jí podám z ruky, když leží ladem, tak si jí všimne velmi výjimečně. A taky to minimálně půl roku trvalo než si dal aspoň kousek.
@Nimie moc děkuji za radu a ta pampeliška se bere jako květ nebo i listy(mličaky)? ![]()
@safi1 píše:
@Nimie moc děkuji za radu a ta pampeliška se bere jako květ nebo i listy(mličaky)?
Můžeš obojí, ale květy spíš výjimečně a listy navíc mívají radši.
Tak už mame pokrok je krasny sluny den tak sme ji vytahli na zahradku a po chvili zacala okusovat jetel
a k tomu se chci zeptat je nake časove omezeni jak dlouho muže byt venku na sluničku??
@safi1 píše:
Tak už mame pokrok je krasny sluny den tak sme ji vytahli na zahradku a po chvili zacala okusovat jetela k tomu se chci zeptat je nake časove omezeni jak dlouho muže byt venku na sluničku??
Pokud tam má dobře zajištěnou voliéru s místama na schování se, tak dokud je smysluplně teplo, ale při přesunu ven je dobré zohlednit i to, že by se neměla za každou cenu přesouvat jen protože vy chcete. Je to plaz…
Dobry den potřebuju pomoct moje agama sama od sebe ji pisek a snědla i miny kaminek děla to kvuli tomu že to potřebuje
nebo sni mam okamzite zajetna veterynu???
@Josaku píše:
Dobry den potřebuju pomoct moje agama sama od sebe ji pisek a snědla i miny kaminek děla to kvuli tomu že to potřebujenebo sni mam okamzite zajetna veterynu???
Záleží co tam máš za písek ![]()
@Nimie píše:
Záleží co tam máš za písek
Všichni mi poradili běžny do piskovišť (a jak tam soz malinky kaminky tak mi jeden spolkla )že pri terarni hodne ucpava zviře
@Josaku píše:
Všichni mi poradili běžny do piskovišť (a jak tam soz malinky kaminky tak mi jeden spolkla )že pri terarni hodne ucpava zviře
Super, tak v tom případě vůbec neřeš. Pokud ho bude jíst nějak víc, tak se poraď s vetem proč (třeba nedostatek vitamínů? střevní potíže?), ale jinak se neboj ![]()
@Nimie píše:
Super, tak v tom případě vůbec neřeš. Pokud ho bude jíst nějak víc, tak se poraď s vetem proč (třeba nedostatek vitamínů? střevní potíže?), ale jinak se neboj
A jaky dalsi pisky sou pro ni vhodne??