Agresivní 3letý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
13.5.20 00:09
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce. dneska to bylo tak, že jsme s holkama byly v jiné místnosti, děti byly v pokojíku a my chtěly chvíli klidu a takhle to dopadlo. nebylo to ale poprvé.. teď jsem byla ráda za karanténu, že jsem podobné situace nemusela řešit. jinak já osobně asi zanedbala neustálé napomínání dítěte a říkání mu co má dělat, tohle se mi totiž příčilo. když jsme byli někdy na hřišti, tak jsem ho nechávala volně, ať si hraje a případně si konflikty vyřeší. nelíbilo se mi když se s nějakou holkou nedalo vůbec bavit, protože furt napomínala dítě: „petře, nechoď tam, nedělej to… jojo, já tě poslouchám (na mě)… petře, to nedělej!!“ nejsem zastánce volné výchovy nebo nevýchovy nebo jak se to dnes jmenuje, ale když dítě vypustím na hřiště, beru to, že je to jeho svět, ve kterém se má učit chodit. jsme ráda že je průbojný a nenechává si srát na hlavu jako v dětství já. ale holt budu muset ho napomínat no…

Aby si 3 leté dítě řešilo konflikty samo? Zvlášť když mu do té doby ani neukazes, jak by se mělo chovat? Nemůžeš se pak divit, že to takhle dopadá. A nechat takhle malé děti bez dozoru, jen proto, že chcete mít s kamarádkama klid… Pokud nechceš mít z dítěte agresora, tak by bylo dobré s ním pracovat a základní vzorce chování mu ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
13.5.20 06:21
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce. dneska to bylo tak, že jsme s holkama byly v jiné místnosti, děti byly v pokojíku a my chtěly chvíli klidu a takhle to dopadlo. nebylo to ale poprvé.. teď jsem byla ráda za karanténu, že jsem podobné situace nemusela řešit. jinak já osobně asi zanedbala neustálé napomínání dítěte a říkání mu co má dělat, tohle se mi totiž příčilo. když jsme byli někdy na hřišti, tak jsem ho nechávala volně, ať si hraje a případně si konflikty vyřeší. nelíbilo se mi když se s nějakou holkou nedalo vůbec bavit, protože furt napomínala dítě: „petře, nechoď tam, nedělej to… jojo, já tě poslouchám (na mě)… petře, to nedělej!!“ nejsem zastánce volné výchovy nebo nevýchovy nebo jak se to dnes jmenuje, ale když dítě vypustím na hřiště, beru to, že je to jeho svět, ve kterém se má učit chodit. jsme ráda že je průbojný a nenechává si srát na hlavu jako v dětství já. ale holt budu muset ho napomínat no…

Jenze to trilete dite to neumi resit jinak, nez tim nejjednodussim - agresivitou. To to dite musis naucit, musis mu to predat jako vzory. Musis mu predat nejen to, jak se ma chovat v beznych situacich, ale i to, jak ma reagovat, kdyz dela nekdo neco jemu. Urcite veci (kousnuti, shozeni z vysky…) si proste nesmi dovolit nikdy a musi se naucit tu hranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
13.5.20 06:23
@Anonymní píše:
Ahoj, spis se asi potrebuji vykecat pred nekym nezavislym.. mam 3leteho syna ktery je doma hodny, tuli se, hezky mluvi, uzivam si to s nim.. ale problem je v kolektivu, kdyz mu nekdo vezme hracku, je na nej agresivni. V detske skupine (kde je beze me) kousnul kluka do zad, nebo zducha do deti, kdyz mu neco berou… dneska kousl dceru kamaradky, protoze mu vzala traktor, to jsem si pripadala jako nejhorsi matka. Dostal na zadek a sli jsme s placem domu (i s mym).. kamoska jen poznamenala ze ho jeji dcera asi nebude chtit vidat kdyz se chova takto. Tim mi to teda neulehcila..druha kamaradka jen rekla „on neni nevychovany, jen je nezvladatelny“.. fakt super. byl nekdo v podobne situaci? Bojim se ho dat do skolky, ted se bude otvirat krouzek, radsi tam s nim nepujdu, nemam na to nervy :oops:

A ta kamaradka to rekla spatne. Neni nezvladatelny, je prave nevychovany. Nezvladatelny by byl, kdyby jsi to do nej tloukla horem/dolem a nemelo by to efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
13.5.20 06:26
@weebo píše:
Zdravim,
trochu me udivuje, ze ve skolce ani ta Vase kamaradka neresi spis to, ze kdyz ma Vas syn v ruce hracku, aby mu ji ostatni deti nebraly. Mozna ziju v jinem vesmiru, ale u nas doma, u kamaradek a nastesti i ve skolce plati, ze kdyz ma nekdo neco v ruce, tak se mu to nebere.Ve skolce jsem to videla osobne ze to takhle pani ucitelky resi. A ja nedelam mezi detmi rozdily-cizi nebo moje, proste z ruky se to nebere i kdyby se stavelo ditko na hlavu…ano, nekdy to bylo narocne, ale spis v tom, ze treba holcicka plakala ze to chce kdyz to mel zrovna nekdo jiny, ale neslo to do agrese. Triletakovi se nedivim, ze se mu to nelibi, me by se nelibilo ani ted, kdyby nekdo jen tak vytrhl neco z ruky…

To mas pravdu. Prvotne se spatne chova to posleze napadene dite. Ale zakladatelky syn to svym chovanim prebije. Musi se naucit, jak na toto reagovat, kdy si co muze dovolit. Ty kdyz udelas nejakou botu, tak take neni spolecensky prijatelne do tebe vystrilet zasobnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí