Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pocker Jak zaznělo. V autobuse vystoupit a ať se třeba vyválí na chodníku do sytosti. V obchodě jsem už Xkrát nechala stát košík s věcmi a odnesla jí ven, u doktora bych udělala to samé, na úřadě taky.
Už sme třeba i odešli z bazénu, nebo otočili domů cestu do zoo..
Vždy má varování co se stane, když se nezačne chovat slušně a když varovaní ignoruje, přijde „slíbená“ akce. Bez výjimky.
@Kryptozoo Tak hlavne, ze vam to fungovalo
. Vlastne se mi to celkem libi. Ale vyzaduje to cele celkem vyspelou holcicku, ktera i ve vzteku posloucha, co ji kdo rika. Jinak teda radila pekne. To zas jo. Ale proste nema tam ten vnitrni problem a proto to fungovalo. Proste jen trochu narocnejsi kousek. Proc ne, muzou to tentonlristup zkusit, jestli tam neni vetsi problem.
@Kryptozoo píše:
@pocker Jak zaznělo. V autobuse vystoupit a ať se třeba vyválí na chodníku do sytosti. V obchodě jsem už Xkrát nechala stát košík s věcmi a odnesla jí ven, u doktora bych udělala to samé, na úřadě taky.
Už sme třeba i odešli z bazénu, nebo otočili domů cestu do zoo..
Vždy má varování co se stane, když se nezačne chovat slušně a když varovaní ignoruje, přijde „slíbená“ akce. Bez výjimky.
Koukam, ze sis taky uzila. Byt dusledny je tezke. Ja se musim priznat, ze v tom zas tak dobra nejsem. Hlavne pak zacina byt problem, ze je timto potrestan i sourozenec, ktery za nic nemuze. Protoze mas 2 deti v tom bazene nebo na ceste do zoo a ted potrestas i toho druheho? Nastesti jsme si chovani v obchode nebo v autobuse vyresili dokud byl bracha mimino. Ted by se mi taky obcas hodilo takto exemplarni potrestani, ale bohuzel mi to neprijde fer k mladsimu vzornakovi.
Přesně, mladší začne řvát a kopat kolem sebe, já když vše ukončím, žádný výlet, žádný vlak, trestán vlastně tím i druhého syna, který umí také vyvádět, když má PAS a cítí se být potrestán skrz mladšího.