Poradna duly
Jana Čurdová
Děkuji
Taky jsem moc ráda, teď ještě ten dudan a snad dobrý. My to měli tak že zhruba od těch 2 byl přes den bez plínek, na odpolední spaní jsem dávala. Chodil mi asi 2 měsíce na nočník, když jsem přestala dávat i přes den no a teď zhruba toho půl roku od začátku jsme zkusili tu noc, u nás to bylo totiž střídavě oblačno, někdy plínka pročůraná jindy suchá. Jenže já maminka líná, když malý ráno křičel „mamí čůrat“ jsem nevstala, tak si myslím, že fakt čůral až ráno. Tak jsme to zkusili a zatím dobrý. Navíc ho nechávám, ať už si chodí na wc sám, tak ani ráno vstávat nemusím.
Prostě si dojde sám. ![]()
Jejda jsem se nějak rozepsala, hotová slohová práce. ![]()
A ta školka? taky se děsně bojím, že mi ho nevezmou, předběžně jsem v práci domluvená, že bych přinejhorším nastoupila jen na poloviční úvazek, na pracáku bych skončit nechtěla, tak aspoň něco.
No ale i když, snad se nám zadaří ten sourozenec. ![]()
Ahoj holky
Tedy, vy jste toho napsaly, jsem to už stačila zapomenout ![]()
Hanulko, brzy se uzdravte, naši kluci jsou taky spaví, když jsou nemocní, myslím, že je to dobře, alespoň si malá odpočine, potřebuje to ![]()
Držím palce se školkami, my máme zápis 24.3., tak jsem zvědavá, ale je pravda, že na tom přijetí zatím nejsem úplně závislí. Ale i tak budu ráda, když mi vezmou letos staršího, tak je snad velká šance, aby vzali příští rok mladšího a to už opravdu potřebovat budeme.
Pajulíku, to je bezva, jestli se vám povede odplenkovat na noc
My s nocí zatím stále válčíme i u staršího, má tvrdé spaní, prostě ho ta potřeba nevzbudí, nebo je líný, těžko říct
A já ho nechci trápit tím, že bych mu na noc nedávala pít, což se taky doporučuje. Každopádně, teď v poslední době je plenka ráno počůraná málokdy, tak snad se nám už taky zadaří. Nicméně, musíme to alespoň vyzkoušet, do pěti let to doktoři neřeší, pak už ano, tak abychom věděli, jestli bude nutné to někde konzultovat. tak teď právě vybírám nějaký chránič na matraci.
Jankoc, náš malý je pravý opak, nebojí se ničeho, to taky není dobré, chtělo by to nějaký kompromis
Třeba na hřišti ze schodů ke klouzačce neslézá, ale skáče. A ne vždycky si zkontroluje, jestli tam dole jsem a chytám. Vzhledem k tomu, že občas mě potřebuje i starší, tak se celkem bojím, že to někdy nestihnu.
Starší, ten se zase hrozně bojí ohně. To není vůbec špatné, ale on se bojí extrémně. Bojí se ohně i v televizi, bojí se na návštěvě, kde mají krb… No buřty si s ním na ohni neupečeme
A pak se ještě hrozně bojí parních mašinek, taky škoda ![]()
Pěkný zbytek dne, my ještě doléčujeme rýmu, tak budeme jen na terase, ale tam nám taky krásně svítí sluníčko ![]()
![]()
Caute…
Pajuliku- tak jak jste dopadli ve skolce? Libila se ti? A v Olmiku jsem bydlela kratce na Velkomoravske..Mam tam nejlepsi kamosku, takze kdyz jedeme na moravu, tak se tam vzdycky stavujeme. A bydlim ted v Liberci..ale jsem moravanda ![]()
My jsme si vcera otevreli s Jardou gin s tonicem…A ja mam kapku bolehlav, achich ouvej
.Ani se mi zatim nechce ven, do kramu, uvarit obed…
Tak hezkej den ![]()
Ahoj holky ![]()
Hanulko, jak je malé? Je to už lepší?
Divine, jak ses ptala, jestli už máme nějaké plány na léto, tak jsem sem vlastně taky chtěla napsat, jestli se nechcete pochlubit, kam se chystáte nebo kde už jste třeba s dětmi byli. Já jsem byla naposledy na dovče, když jsem byla poprvé těhotná, to jsme byli v Dolomitech a Julských Alpách, no a od té doby to nějak nevyšlo buď organizačně nebo finančně. A letos to asi nevyjde organizačně a finančně
Tak že bych si třeba pocestovala s vámi virtuálně a třeba nasbírala nějaké tipy, snad už na příští rok…
Přeju krásný den ![]()
Krýsný den, ![]()
Tak Kačka je dnes uplně ok,jako by jí včera nic nebylo.Byla jsem s ní u dr.a vzala radši i moč,a vše je dobrý,ano v krku nic nemá ani na průduškách tak jsem ráda.Prý řádí zase náký takovýhle virozy,jen teploty a nic z toho není.Tak nevím,no snad se z toho nic nevyvrbí.Ani nevím jestli můžem ven mezi děti
šly by jste?
Jo a dovolená,my taky nic.Naposled jsme byli s manžou asi před 5 lety v Tunisu
ale tam bych už nechtěla.A jinak jezdíme k našim,sejde se tam vždy přes léto skoro celá rodina,teda mý sestřenky s dětma,takže je sranda a děti se na zahradě vyřádí.Blbnou v bazénu,na pískovišti a tak.Takže letos to bude stejný,ale mě to ani neva,páč já letní pařáky dvakrát nemusím
Radši bych jela někam v zimě do hor na lyže,miluju ty panoramata na horách
ale od doby co máme baráček a platíme hypošku tak penízky prostě nezbívaj ![]()
Tak hezký den všem!
![]()
Ahojky holky, dnes máme zase nádherně.
Dopoledne jsme s Matýskem strávili v parku s kámoškou a domů jsme přišli tak utahaní, že jsme usnuli oba. Tak jsem jak kdyby mě někdo švihl něčím po hlavě. ![]()
Včera ve školce asi dobrý, Matulka byl strašně natěšený, dali nám nějaké formuláře na vyplnění a potrvzení v práci, malý vyfasoval omalovánky, pastelky a kytičku, ale já byla celkem zklamaná, myslela jsem že to chodí trochu jinak, přijímala nás školnice, že si ředitelka musela odskočit k dr., čekala jsem, že třeba školku i ukazují, abychom viděli jak to tam trochu vypadá.
Nic, takové neosobní, ale asi to tak chodí.
Jediné, co nám ukazala byla třída, kde zrovna děti jedli a to jen ze dveří. Matulka hned volal na děti „ahoj, já brzy přijdu“ tou jeho mluvou a nechtěl jít domů, že už tam zůstane.
Jsem se zase nějak rozkecala.
Ale muselo to ze mě. Holky, které toto máte už za sebou, jaké máte pocity vy?
Pajulíku
Tak my byli zatím ve školce jen pro papíry,ty nám dala ředitelka a taky nám nic neukázala.
ale 4.4.tam máme ty papíry přinést vyplněný a do konce dubna prý dají vědět jestli vzali nebo nevzali,tak nevím jak to chodí jinde.Vím že taky je na konci prázdnin,otevřený den dveří ve školce a tam asi vše ukazujou atd.takže pokud jí vemou tak tam pak zajdem.My pudem ven asi až odpolene,pokud jí nestoupne teplota,ted měla 37 což nic není.tak pěkný den ![]()
ahojky Mahjo,to je jasný že se můžeš přidat
Tady máme otevřeno pro všechny
Koukám že tvůj malej bude skoro stejně narozený jako moje Kačka
Kdy se narodil?Káta 27.10.2008 a jak jste na tom s plenkami,dudlíkem atd? ![]()
hanulka78 píše:
PajulíkuTak my byli zatím ve školce jen pro papíry,ty nám dala ředitelka a taky nám nic neukázala.
ale 4.4.tam máme ty papíry přinést vyplněný a do konce dubna prý dají vědět jestli vzali nebo nevzali,tak nevím jak to chodí jinde.Vím že taky je na konci prázdnin,otevřený den dveří ve školce a tam asi vše ukazujou atd.takže pokud jí vemou tak tam pak zajdem.My pudem ven asi až odpolene,pokud jí nestoupne teplota,ted měla 37 což nic není.tak pěkný den
Tak to jsi mě celkem uklidnila, děkuji.
Třeba má sestra to měla s malým úplně jiný
My se vlastně nic pořádně nedověděli, ty papíry máme donést do pátku a měla by tam být ředitelka, tak se na to ještě poptám.
Super, že je vám líp, tak odpoledne šupajdy ven, je tam fakt nádherně.
Mahjo: ahojky
![]()
hanulka78 píše:
ahojky Mahjo,to je jasný že se můžeš přidatTady máme otevřeno pro všechny
Koukám že tvůj malej bude skoro stejně narozený jako moje Kačka
Kdy se narodil?Káta 27.10.2008 a jak jste na tom s plenkami,dudlíkem atd?
Díky. ![]()
Ani se neptej… ![]()
Plíny nosíme pořád, slovo nočník nemůžu ani vyslovit, hysterka. Ale objevila jsem jiný nočník - od FP je to taková židlička - taky tomu tak říkáme - čůrající židlička, na to se už posadí, ale vyčůral se jen 2× a to s velkým pláčem.
Budeme muset více trénovat, protože má strach čůrat jinde, než do pleny.
Na dudlíku závislý není, ale když ho někde najde, tak ho má hned v papuli, ale když ho nevidí, tak mu to nevadí.
Jo, jinak jsme narozeni 7.10.
Mahjo, vítej
Tak se budeme alespoň navzájem podporovat v odplenkovávání ![]()
Hanulko, to je dobře, že je malé lépe
A proč se ti nelíbilo v Tunisu? Jen jsem zvědavá, já jsem tam nebyla…
Pajulíku, s Lukym byl ve školce manžel, tak jen zprostředkovaně. Proběhlo to asi lépe než u vás, s manželem mluvila ředitelka, dokonce nechala Lukyho chvíli si hrát v jedné třídě. Nicméně, přestože zároveň byl den otevřených dveří, tak si rozhodně nemohl projít celou školku, takže třeba záchody nebo jídelnu neviděl…
Hezký zbytek dne, já jdu vařit ![]()
Mahjo-tak to jsou fakt skoro stejně starý
a s plenkama si nic nedělej,my s tím bojovali pěkně dlouho,pak jsem se na to vyprdla a najednou to šlo samo ![]()
Luon-v Tunisu se my né že uplně nelíbilo,jen bych tam už nejela,je tam špína všude,i v moři,hrozný vedro
jinak to jako ušlo,v hotelu vše ok,ale ve španělsku bylo líp
no taky záleží na jaký místo člověk jede,mě by se líbilo spíš Řecko,náký ostrov.Ale já si vystačím i nějde u nás
Třeba v Chlumu u Třeboně je moc hezky,tam jsem byla před x lety 2× za sebou ![]()
Jinak Kačka celý den ok a ted odpol zase najednou 38.to by mě zajímalo co to je?
Nedávali jste někdo dětem osccilococsínum?(určo to mám špatně napsaný
)jak se to podává?Nějak jsem to zapoměla a v letáku to je takový divně popsaný,a dr my k tomu dala takový papírek a jestli to dobře chápu tak se to jí jen 3dny?nebo 3× po 6hod.?No jsem z toho jelen,tak poradte
ale ona to stejně nechce,ráno teda s tatínkem to snědla,ale ted to do ní nemůžu dostat
díky ![]()
Teda Pajuliku, me se to s tou vasi skolkou nejak nezda. Vic zajmu by neskodilo…A to jste tu schuzku meli domluvenou, nebo jste sli bez ohlaseni? Protoze jinak by se vam reditelka mela venovat. Ja jsem skolku jeste neresila, stejne se budeme v lete stehovat, tak nechci pak dojizdet napr. pres cele mesto
My chodime s malym do jedne skolky kazdou stredu si na 3 hodky hrat do tridy nebo na zahradu. Je to pro deti, co tam jeste nechodi…No aspon nejakym zpusobem je mezi detmi…ale je to stejne nedostatecny
on je totiz strasne akcni.
A jinak v lete dovolenou naplanovanou jeste nemame…Ono zalezi, jak bude Jarda makat…Ale chteli bychom na tyden zaletet do Anglie, jinak klasicka morava…More me nelaka, nejsem valici a pecici se na slunicku typ
…Ja proste nevim, my to naplanujem az tesne pred.
Prcek se tady vzteka, ze se mu borti komin z kostek…a kouka na me, ze jako za to asi muzu ja ![]()
A vitam novou maminu ![]()