Maminky stejně starého dítka - červenec 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3965
28.3.11 13:04

Ahojde všem :mavam:
Teda skoro všichni děti marod co?Letos je to fakt hrozný :zed: tak at se všichni uzdraví co nejdřív,Kačka v tom taky stále plave a né ané se toho nadobro zbavit :-?
Luon díky vše si to proštuduju a určo brzy někam vyrazíme :palec:
Divine- já jsem jen pokladní v jednom obchodáku :mrgreen: a dneska člověk je rád že má vůbec nákou práci :-) no a jestli budu těhulka tak do práce nepudu určitě,páč nejspíš pudu zase na rizikovku,byla jsem i u Kačky a nic my nebylo ale dali my jí a já byla celkem ráda,ono na kase to taky není žádný med,taháš těžký věci.no a stejně od 4 měsíce jsem měla těhu cukrovku a píchala inzulin,takže to už bych šla na riz.tuplem.no a ani se nedovedu představit že bych nastoupila do práce třeba v 5.měsící.no nevim neim,jen doufám že dostanu zase 3 letou rodičovskou :nevim: nevíte někdo?
Mějte se a pěkný den i celý týden :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
28.3.11 22:56

Ahoj :mavam:
Hanulko, s volbou délky rodičovského příspěvku si vůbec netroufám soudit, sama jsem v tom měla docela binec. Když budeš zaměstnaná, tak bys asi nárok na tříletou variantu mít měla. Asi bude taky záležet na tom, kdy se vám mimi opravdu zadaří. No ale držím palečky, abys tu tříletou variantu mohla mít. Já mám čtyřletou (u nás v práci měli především mladí lidé smlouvy na dobu určitou a ta mi holt skončila) a není to nic moc, no a teď, když je těch 7600 jenom tak krátce, je to tedy úplně na nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
29.3.11 09:13

Ahoj holky........
Normalne ja tu 3 a 4 letou variantu resim uz asi mesic. Ted jsem na 4lete, protoze jsem musela, nebyla to tenkrat moje volba a prave s druhym ditkem (no jeste nejsem ani tehotna) bych se ji chtela vyhnout. Nebot je to nehorazny, mit tak dlouho (od 10.mesice veku ditete) jen tak male penize. Jsem z toho byla uplne vytocena, kdyz to zmenili. Ja totiz vim, ze na tu 3letou zase nemam narok.....Takze to udelame tak, ze na druhou materskou nastoupi Jarda a rozhodne o trilete…

A Hanulko- ja jsem na kase byla jednou na brigade a vydrzela jsem asi 5 dni, normalne jsem tehda zdrhla, jak to byla blba prace a tezka, to mas pravdu. Bolela me zada a byla jsem akorat ve stresu, jak lide furt spechali…Tak te obdivuju, ze to zvladas, ja uz nikdy vic :oops: .Nemyslim to nijak spatne, ja vim, ze prace je tezko sehnatelna, takze clovek si nemuze casto vybirat.

Preji krasnej slunecnej den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
29.3.11 09:22

A jeste jsem se chtela Hanulko zeptat na tu tehu cukrovku. Prekvapila te tenkrat? Co to obnaselo, pichani inzulinu vim, nejakou dietu nebo jak? A porodem tam cukrovka zmizela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
29.3.11 10:42

Ahojky holky, s těma 4letýma variantama je to naprd. :zed: Těch 3800kč, to teda fakt nechápu, jak z toho mají lidi normálně vyžít.
Hanulko: je to jak píše Luon, když na 3letou nedosáhneš, tak prostě rodičák na pár dní napiš na partnera, zvolte si tu 3letou variantu a pak se to přepíše zpátky na tebe. :palec:
Jsem taky nedávno nadávala, vypadá to, že tady v Olomouci (nevím jak je to jinde) se náš malý vůbec do školky nedostane. Přednost mají starší děti a hlavně předškoláci, babičky pracují, tak jsem zvědavá,jak to udělám, na chůvu bohužel finance nemám a teď..................? Moje pracovní doba je od rána do večera, partnerova taky a na pracáku tedy na 100% skončit nechci, tak se modlím ať to naše plánované mimi vyřeší naší situaci a já si zase vesele těhulkuju. :srdce: :huban: :palec: Jinak vůbec nevím, co bude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
29.3.11 12:22

Ahoj holky :-)
Hanulko, jojo, psala to sice původně Divine, já jsem zapomněla, ale to je případně určitě dobré řešení - volbu délky rodič. příspěvku provede manžel a přepíše ho na tebe, pokud bys ty neměla nárok. My jsme se o téhle možnosti dozvěděli dost pozdě, takže už jsme to takto neřešili, ale určitě i tady na eMimi by spousta maminek poradila, jak na to :-)

Pajulíku a už máš nějaké vyjádření ze školky? Asi ještě čekáte, že?
Tohle je hrozně složité, když děcko nepřijmou, máma už musí do práce, babičky nejsou… A nějaká finančně schůdná soukromá školka by se dočasně nenašla?

No holky, já doufám, že všechny brzy napíšete, že jste těhulky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
29.3.11 12:45

Ještě jsem se zapomněla pochlubit :-D Včera jsme měli s mladším den úplně bez nehody a bez plenky :-D Tedy, na ven ji měl, ale nepoužil. Neříká si sám, když se mi zdá, že už je čas, tak ho zkusím posadit, no a zatím zvládáme. Tak jsem zvědavá, jak to bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
29.3.11 13:33

Ahojda :mavam:
Tak nejdřív k tý cukrovce-(to bude dnes asi romám :mrgreen: )Nikdy jsem jí neměla,jsem sice silnější,ale cukr i choles.vždy ok.a v těhu my na to přišli z moči,pakjsem byla na kontr.jak se pije ta hnusná sladká voda,a měla jsem jí.pak krev atd.nasadili my dietu,tu jsem dodržovala a stejně se my cukr zvedal tak my dali inzulin a bylo to.Nejdřív jsem se toho bála ale pak jsem si zvykla.a jak jsem porodila tak cukrovka byla pryč :-) a malá taky nic naštěstí neměla,tak jsem byla ráda.ale dr.my furt říkala že další těhu budu mít tu cukr.na 80%,tak se naní fakt těším :zed: :poblion: jinak jsem rodila císařek,kůlu tý cukrovce,malá byla už velká a ven se jí nechtělo tak my naplánovali císaře a bylo.ale já už císaře nikdy v životě nechci,tak doufám že u druhýho to klapne.
no a kté mateřské,podle mých iinformacích co jsem zjištovala bych nárok na 3letou variantu měla,páč v práci mám smlouvu na dobu neurčitou,a pokud bych ztihla otěhotnět do jejích 3 let,tak to se jede jako dál i kdybych byla na neschop.no tak uvidíme,snad to vyjde ale člověk nikdy neví jak to opravdu přesně je :nevim:
no a z tou školkou to tady máme stejný,tak se fakt modlím abych otěhotněla,páč babičky mám taky pracující a moje mamka je daleko :-? no a přece kůlu tomu bych nepřišla o práci né?kort v dnešní době :zed: by mě fakt j… :-) sice být pokladní není opravdu super práce,ale aspon je náká.Já jsem prodavačka vyučená,takže co jinýho dělat že?Lepší než nic :-)
Jo a stím že může jít chlap na mateřskou už jsem taky něco slyšela,ale platí to prý jen pro tenhle rok a od příštího už to stopnou,prý náká díra v zákoně.prý stačí že půjde chlap jen na jeden den na mateřskou a pak se to hodí zpátky na ženu.ale nechápu co ta žena ten jeden den? :-)
Tak snad jsem napsala vše co jsem chtěla :mrgreen: tak zatím papa
Dneska už snad půjdem na cvíčo s malou,tak se těším,nebyli jsme tam už snad 2 měsíce :-? páč je furt marod,tak dnes to s tou rýmou risknu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
29.3.11 13:35
luon píše:
Ještě jsem se zapomněla pochlubit :-D Včera jsme měli s mladším den úplně bez nehody a bez plenky :-D Tedy, na ven ji měl, ale nepoužil. Neříká si sám, když se mi zdá, že už je čas, tak ho zkusím posadit, no a zatím zvládáme. Tak jsem zvědavá, jak to bude dál.

Tak to je šikulka,jen tak dál :palec: ale nejlepší to bude až si začne sám říkat,to už je pak jasný odplenkování,teda u nás to tak je. :-) Já jí ještě na ven rači dávám,ale brzy to utnu.ale doma je taky šikulka :palec: tak držím palečky at to malýmu vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
29.3.11 13:36

Luon: gratuluji :kytka: , jen tak dál, šikulky. :-D :palec:
Jejda já myslela, že jsi to psala ty a to Divine, jsem z toho všeho jakási popletená. Mates mi tady dnes pěkně prudí, už mi přijde ok, jen ty nálady. :zed:
A školka zatím nic, ale ani s nástupem nějak nepočítám, stačilo, co říkala opět školnice, když jsme tam byli hodit ty vyplněný formuláře. Jinak u nás jedna soukromá školka je, ale tuším, že by mi z vyplaty nejspíš moc nezůstalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
30.3.11 08:56

Bre rano vsem.........
Hanulko, tak to bys narok na triletou rodicovskou mela., kdyz mas smlouvu na neurcito, no jen fakt otehotnet do tri let Kacky :-D A ta cukrovka je fakt otravna,hlavne zes to zvladla. Ja jsem o problemech pri prvnim tehu vubec nepremyslela…Az ted me nejak vic vsechno zajima :wink: Mam vetsi strach, nez tenkrat, asi starnu ci co :?:

Luon- tak drzim pesti, at je malej co nejdriv bez plenek, je to na dobre ceste. No hlavne ale at si nezvykne na to, ze ho upozornujes a ze nemusi vyvijet iniciativu sam..

Jeste jsem chtela k tem babickam…My mame Jardovu mamku ve vedlejsim meste kdykoliv k dispozici, uz je v duchode, takz jsem rada. Moje mama je totiz v Anglii, takze jako babicka nepouzitelna. Kdyz to tak vezmu, tak ji Seb vlastne nezna :-? No hlavne je relativne malada, takze by stejne nehrozilo hlidani, i kdyby tady byla :roll:
A CO VASE BABICKY, JAK TO S NEMA MATE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
30.3.11 10:06

Ahoj :mavam:

Tak my babičky na pomoc nemáme :-( Moje máma už bohužel nežije, táta už je starý pán, který na kluky nemá trpělivost. Navíc má po mrtvici problémy s pamětí, takže nechat ho s nimi někde úplně samotného bych se i bála. No a manželovi rodiče jsou sice s dětmi skvělí, jenže jsou daleko a navíc stále pracují. Takže u nás by přicházela v úvahu případně jen nějaká paní na hlídání, ale přiznávám, že bych se asi strašně bála nechat děti s někým neznámým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
30.3.11 12:14

Ahoj holky, tak my jsme na tom docela dobře, moje mamka sice pracuje, tak třeba s vyzvedáváním ze školky by problém byl, ale kdykoli potřebuji vypnout, tak tu máma s tátou pro nás jsou. :srdce: :-D
Horší je to s druhou babičkou, i když když potřebuji fakt nutně, tak s velkým remcáním malýho pohlídá, ale není to nikdy 100%ní, takže se na to moc nespoléhám. Je sice v důchodě, ale stará se spíš o druhé vnouče, Matulkovu sestřenici. Ale beru to jak to je, prostě mí rodiče jsou mí rodiče. Dřív mi to hodně vadilo, ale teď tomu dávám volný průběh.
Dnes jsem vařila po dlouhé době mojí oblíbenou rajskou omáčku a fakt se mi hodně povedla. :palec: Vždycky jsem s ní měla problémy ji uvařit, měla jsem ji špatně ochucenou a světlou, ale dneska........mňamka. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
30.3.11 12:20

Taky mě trochu trápí Matulka, má pořád střevní potíže, už se to táhne od soboty, nezvrací jen ta stolička nic moc. :-( Moje mamka už mě posílá k dr, ale zase si říkám, že už to má lepší, zítra ale asi půjdeme, jestli se to neupraví. Co vy na to? Šly byste už?Kulíška ani smectu do něj pořádně nedostanu, tak už fakt nevím. Dietku dodržujeme, pití také zvládáme dobře, takže dehydrovaný být nemůže, ale přece jenom už je to dlouho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
30.3.11 13:21

Ahojky :mavam:
Pajulíku,já rajskou taky miluju,ale moc jí neumím,a tak vždycky když jedu k našim tak si jí u mamky objednám :palec: a ta jí umí uplně skvělou :-) no a manža a Kačka jí stejně nemusí,a dělat si jí jen pro sebe to nemá cenu :-) a když už jsme u toho jídla-holky já už nevím co mám vařit,tak hodte náký nápady :-)
A k doktorce bych rači šla,tím nic nezkazíš,a budeš klidnější,a vem třeba sebou rovnou i moč,já to tak dělám vždycky když si nejsem něčím jistá.Tak at je to v pohodě s malým :-)
U nás babičky taky nemůžou hlídat-tchýně a tchán co bydlí s náma-máme dvojdomek,tak ty chodí do práce na směny,takže tam hlídání nehrozí,manža dělá taky na směny,a moje mamka s tatkou-ty by mohli-teda spíš mamka ,ta už je v důchodu ale bydlí daleko,takže se vidíme málo( no málo,spíše hodně zatím když jsem doma :mrgreen: )jezdíme tam snad každý měsíc na týden a pak mamka sem k nám a je fakt že Kačka si s ní víc užívá než s tchýní která je vedle :-) ale jinak mám skvělý tchány,to si zas nemůžu stěžovat :-)
Tak papa a hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital