Maminky stejně starého dítka - červenec 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2100
22.3.11 21:58

Hanulko, neporadím, zkušenost s tím lékem nemám :-( Koukala jsem, že je to nějaké homeopatikum, to vůbec nepoužíváme. Ale určitě se nám taky stalo, že měli kluci rýmu, celý den si normálně hráli a pak odpoledne nebo v noci najednou horečka…
Tak možná zítra raději zůstaňte doma a uvidíš, snad to brzy přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
22.3.11 22:14
Divine píše:
Teda Pajuliku, me se to s tou vasi skolkou nejak nezda. Vic zajmu by neskodilo…A to jste tu schuzku meli domluvenou, nebo jste sli bez ohlaseni? Protoze jinak by se vam reditelka mela venovat. Ja jsem skolku jeste neresila, stejne se budeme v lete stehovat, tak nechci pak dojizdet napr. pres cele mesto :-? My chodime s malym do jedne skolky kazdou stredu si na 3 hodky hrat do tridy nebo na zahradu. Je to pro deti, co tam jeste nechodi…No aspon nejakym zpusobem je mezi detmi…ale je to stejne nedostatecny :lol: on je totiz strasne akcni.

A jinak v lete dovolenou naplanovanou jeste nemame…Ono zalezi, jak bude Jarda makat…Ale chteli bychom na tyden zaletet do Anglie, jinak klasicka morava…More me nelaka, nejsem valici a pecici se na slunicku typ :lol: …Ja proste nevim, my to naplanujem az tesne pred.

Prcek se tady vzteka, ze se mu borti komin z kostek…a kouka na me, ze jako za to asi muzu ja :-)

A vitam novou maminu :mavam:

Taky mě to celkem zarazilo, i když po druhé stránce mi ta školnice říkala, že se strašně omlouvá, že ředitelka musela neodkladně k dr. No, půjdu tam v pátek a snad budu úspěšnější. :nevim: Další věc, která mě udivuje, že většina maminek,které znám si podává víc žádostí, aby měly větší úspěšnost na přijetí, a v těch mých papirech je napsáno, že prohlašuji, že žádnou další přihlašku nepodám. :-( Jsem z toho všeho akorát zmatená. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
22.3.11 22:15

Hanulko: taky neporadím, nemám s tímto lékem žádné zkušennosti. Hlavně ať jste brzy zdraví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
23.3.11 09:39

Hanulko a ostatní, co ještě plenkujete a chcete dát dítě do školky, jak se snažíte odplenkovat, já mám obavy, jestli se nám to podaří.
Jedině tak ještě druhé, ale jestli se zadaří..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
23.3.11 09:45

Mahjo ahoj, já sice mladšího do školky ještě ani přihlásit nemůžu, tak to nemusím hrotit, ale u staršího jsem i kvůli mimču, které jsem už tehdy měla, čekala dost dlouho s odplenkováním, nakonec jsem se k tomu odhodlala až v jeho 2 letech a 7 měsících. A jediné, co zabralo, bylo nechat ho běhat od pasu dolů nahatého. To už se pak na nočník chodit naučil (i když s kakáním to bylo na delší dobu, to se opravdu bál), ale kalhoty jsem mu mohla vrátit až možná tak po měsíci, kdy si nočník už opravdu zafixoval. Myslím, že hodně maminek říká, že se děti nočníkovat naučí právě v létě, když běhají nahaté. Pokud to s mladším nepůjde jinak, budu tohle taky zkoušet, naštěstí už začíná být teplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
23.3.11 10:29
luon píše:
Mahjo ahoj, já sice mladšího do školky ještě ani přihlásit nemůžu, tak to nemusím hrotit, ale u staršího jsem i kvůli mimču, které jsem už tehdy měla, čekala dost dlouho s odplenkováním, nakonec jsem se k tomu odhodlala až v jeho 2 letech a 7 měsících. A jediné, co zabralo, bylo nechat ho běhat od pasu dolů nahatého. To už se pak na nočník chodit naučil (i když s kakáním to bylo na delší dobu, to se opravdu bál), ale kalhoty jsem mu mohla vrátit až možná tak po měsíci, kdy si nočník už opravdu zafixoval. Myslím, že hodně maminek říká, že se děti nočníkovat naučí právě v létě, když běhají nahaté. Pokud to s mladším nepůjde jinak, budu tohle taky zkoušet, naštěstí už začíná být teplo…

Dneska tak právě běhá, na nožkách jen návleky s holou prdelkou a já za ním neustále s hadrem…
Učurkává jako pes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
23.3.11 10:34

To jsme měli s oběma kluky z počátku taky. Já jsem to pochopila, že to je právě to, že se musí naučit ovládat a používat svěrače. Trvalo to tak dva dny, už nevím… Ale pak už začali čůrat méně často velké objemy, i když tedy ještě ne do nočníku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
23.3.11 11:45

Ahojky holky, tak my tedy nasadili slipy, tepláčky a čůral mi pravidelně do toho, vždycky jsem ho v tom tak 5 minut nechala, trvalo to tak týden, než pochopil. :palec: Naštěstí mi velkou potřebu hlásil, to mu vadilo hned o začátku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
23.3.11 12:31

Cau holky, tak jsme prisli pred chvili ze skolky, Sebik lital jak uragan, porad se tam honil s jednim chlapeckem…Schlamstl obed a ted tady lezi unavenej jak kote, coz se nestava skoro vubec :-D

Teda holky, vy se trapite s tim curanim…Ja jsem si taky rikala minulej rok, ze pockam, az bude teple pocasi..ale malej to zvladnul rychle jeste kdyz snezilo..Uz jsem ho bravala bez pliny i ven, proste jsem to riskla…a on nejak pochopil…Ja ani nevim, co poradit, zadne figle neznam…Tak hlavne preju pevne nervicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
23.3.11 13:33

ahojda všem :mavam:
Tak nám dnes přivezli trampolínu a tatka je domá tak jí dává do kupy :mrgreen: Kačka už se nemůže dočkat,tak jsem jí slíbila že když pude spinkat tak pak může na chvíli skákat :-) Jenže nevím jestli je to dobrý nápad,tady celkem dost fičí a ty teplotky tak nevim.Dnes zatím zase žádná teplota,ale uvidíme večer,snad už bude ok.
Mahjo,já taky nevím žádný fígl na ten nočník,já zkoušela co se dalo a nic a pak najednou to šlo samo,teda spíš babička bych řekla že udělala svý,já byla ve špitále a jak jsem se vrátila tak chodila na nočník.Jen ti písnu co jsme zkoušeli,tak třeba že dostala za vyčůrání bonbonek,nebo jsem jí říkala že nočník má žízen aby mu dala napít a najíst,pak taky hodně udělalo že kamarádky holky lítaj na nočník každou chvíli tak chtěla taky,takže nevím,ale spíš už se jí udělala ta klapka jak tady holky píšou,páč do tý doby to bylo jednou jo a 10× ne :-) a já jí nemohla v tom nechat počůranou páč ona se někde vyčůrala a hned se svlékla a přišla my oznámit né že se vyčůrala ale že je nahatá a děsně se smála :mrgreen: no a řekla bych že u nás to začlo spíš kakáním,vzala si nočník utíkala s ním do chodby a tam se vykakala,čůrání přišlo až jako potom.ted jí chvíli nechám a pak budem zkoušet na spaní bez plenky tak uvidíme,zatím se drží a chodí si sama a bez nehod a už je to tak 14dní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
23.3.11 22:23

Hanulko, tak dej vědět, jak se líbila trampolína :-)

Divine, chtěla jsem se zeptat, jeli jste se Sebastianem lanovkou na Ještěd? Líbilo se mu to? My už plánujeme cca 2denní výlet do Liberce od loňska, chtěla bych tam vzít kluky do zoo a pak mě napadla právě ta lanovka. Ale ještě nic takového nezažili, tak právě nevím, jestli se třeba nebudou bát… Dík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
23.3.11 22:39

Ahoj Luon,
my byli na dovolené v Liberci v loni a moc se nám tam líbilo. Bydleli jsme cca 10 km od Liberce v takovém chatovém komplexu v apartmánu se zajištěným stravováním a každý den jsme vyráželi na výlety: v Liberci do ZOO, Aquaparku, vzdělávacího parku, na Ještěd, na bobovou dráhu apod. Týdenní dovolená nás vyšla na cca 9 tisíc Kč pro 3 člennou osobu. Takže se nám opravdu líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
24.3.11 08:27

Permo, děkuju :palec: Tak kdyby to vypadalo aktuálně, poprosím tě třeba i o tip na ubytování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
24.3.11 08:44

Ahojte.........
Heh Luon, Perma me predbehla :lol: . No bohuzel na lanovce jsme nebyli, ikdyz Sebik by nebyl ten, kdo se boji…to ja mam strach z vysek :oops: . Na Jested jsme jeli jen jednou a jak naschval nam chciplo auto cca 20m pred cilem. Tehda bylo Sebikovi asi 18mesicu, tak jsem ten celej kopec az do centra s nim sla pesky, bo jsem se bala tim autem jet dolu. To byl zazitek za vsechny prachy :lol: Fakt nevim, kdy se tam zase vydame. A jinak ZOO je fajn, Babylon je udelanej pro deti ( spousta lakadel a zazitku, ale taky spousta penez z kapsy rodicu), taky Botanicka zahrada je super. No ale ja nejsem Liberecanda dlouho, takze tady take nemam vse projite.......Tak zatim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
24.3.11 09:29

Ahojek.

No, tak jsem zvědavá, jak s tím budeme válčit, snad se to jednou naučí :-)

Dneska zase bude krásně. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital