Poradna duly
Jana Čurdová
Luon, vsak malej to zvladne. Vsichni nakonec pochopi, nekdo driv, nekdo pozdeji. A 2 roky a 2 mesice je porad normalni vek, na to, ze to nema jeste uplne vychytany......
Malyho mam ted ve vane, tak chvili surfuju na emiminu.. Chci se zeptat, holky, co mate synacky- jake maji vlasky? Ten muj boban ma trosku delsi, vlnite blondate…a ja ho asi budu muset zase ostrihat…a me se ty vlasky tak libi
.Strasne se mu totiz poti hlava, kdyz vic radi, tak je ma hned spoceny… Jste pro klasicky kratky vlasy u chlapcu? Ja bych fakt potrebovala holcicku na delani culiku atd
![]()
Pajulíku, to máš šikulku, když takhle pěkně a brzy zvládl nočník
myslím, že na odplenkování na noc máte spoustu času, podle lékařů mají děti na noční počůrávání nárok do 5 let…
Divine, však já vím, když to teď nepůjde, nic se neděje. Ale na druhou stranu, byla bych ráda, kdyby to zvládl - jak kvůli jeho zadečku, bez plenky mu bude líp, tak i kvůli financím.
Naši kluci mají vlasy krátké a rovné. Luky je má tak 4 cm, když jsou delší, tak se mu dělají dredy. Ondrovi je nechávám trošku delší, má je zatím docela řídké, tak aby na hlavě vůbec něco měl
Ale vždycky když v obchodě vidím ty nádherné sponečky pro holčičky, tak si pro sebe brečím, že si to česání neužiju.
Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla,ale četla jsem Vás ,ale nebyl nějak časík psát.
Koukám,že jste tu řešily nočník.Kuba chodil už před 2 rokem na nočník i přes noc.Ale nějak jsem to nelámala .
Vlásky mě se na clapečcích líbí spíše krátké vlasy ,Kubajs se také hrozně potí takže mu to vždy střihnu a máme po problému.Česání holčiček mi nechybí
v práci si toho užiji až až ![]()
A ted nevím,která z Vás tu psala,že byla v aqauparku?Chci se zeptat bylo tam moc lidí o víkendu?My tam byli vždy jen v týdnu jenže to ted nezvládnu ,jak chodím do práce.
Ahojky, tak jsem zas nakoukla. ![]()
Luon, já bych to vážně nějak nehrotila, zase jste třeba šikovní na něco jiného.
On na to brzy přijde, uvídíš. ![]()
Divine: my tedy máme vlásky kraťoučké, ale i dlouhé vlásky u kluků mi nevadí. Jen možná to pocení, teď to až tak nevadí, horší to bude v létě. Matyášek, než jsme ho stříhali poprvé měl také vlnité vlasy a bylo mi to líto, ale to pocení mě donutilo. ![]()
Ahoj holky,
co se tyka plinek, tak na odplinkovani ma velkou zasluhu manzel, mala je bez plen od 2 a ctvrt, byli jsme na dovce v rijnu u more, tak tam uz to vypadalo nadejne, sem tam si rekla atp, no a ja pak odletela na sluzebku temer na 14 dni s jednim kratkym zastavenim doma a pak kdyz jsem se vratila uplne, tak mala byla bez pliny jak na den tak na noc. Slo to fakt rychle
Myslim ale, ze to zvladne fakt kazde ditko, jen proste v jinou dobu, presne jak jste psaly, ti dvouleti a pul leti maji jeste 100% cas.
V aquaparku jsme byly my - no lidi celkem dost, ale v detske casti mi prislo jen tak cca 200 lidi, nejvic lidi bylo urcite na toboganech, tam se staly tak cca 5-10 min. fronty, ale slo to. My v tydnu take nemuzeme, pracuji relativne dost, takze pro nas jsou aktualni take jen vikendy ![]()
Jo a predstavte si, nasel se snubni prst ja tomu nechtela vubec verit - ztratila jsem ho fakt na hristi v nedeli, no a deti ho tam nasly, predaly ho jednomu panovi, ktery tam byl se svou dcerou a on vylepil po celem hrosti cedule, ze ma ten prstynek u sebe, pak uz mu manzel jen zavolal a prstynek si predali. Fakt bych neverial, ze na sidlistim hristi se prstynek vrati k majitelce ![]()
Jak jste psaly, ze byste vyrazily rady na vylet, tak ja uz se take tesim az nekam vyjedeme, ted me cekaji sluzebky do ciziny, ale bez rodiny, tak to nebude vylet v pravem slova smyslu - budu v Barcelone a pak preletem do Varsavy.
Jo a u chlapecku se mi libi i dlouhe vlasky, prijdou mi v tech delsich vlasech takovi vetsi rostacci, dcera ma vlasky kratke, ale snad ji brzo zacnou poradne rust, uz se take tesim na culicky, sponecky atd. ![]()
Dobré ráno ![]()
Jeni, to je skvělé, že se prstýnek našel ![]()
Děkuju všem za podporu s nočníkováním, já vím, že má ještě čas a nepíšu přece, že to nějak hrotím. Ale zase po zkušenostech se starším, který už pak doopravdy dělal spíš naschvály, nečekám, že si jednoho dne řekne úplně sám, že už nechce plenky. A tak, aby se to naučil, musíme to zkoušet, vysvětlovat, aby pochopil. No a to teď děláme.
Přeju pěkný den, asi bude zase krásně ![]()
Bre dopolednicko
Teda Jeni- Barcelona je moje vysnene mesto, kam bych se chtela podivat. A copak delas za praci, ze si takhle cestujes? Byla jsi jen na dvouletem rodicaku? A jak to Tynka tak brzy zvladala bez tebe? Je parada,ze mas takovou podporu v manzelovi ![]()
A taky je parada, ze se prstynek nasel, to uz se dnes moc fakt nevidi, takova poctivost ![]()
Tak jsme pred chvilkou prisli od kadernice, malej je osmikanej uplne nakratko. Ale slusi mu to, zase ma vyrazny kukadla.. Sebika si i totiz nekteri ,,slepi,, jedinci pletli s holcickou, tak me to uz stvalo
, tak te je to kluk jako buk ![]()
Pajuliku, Jeni, Lucko- planujete jeste druhe ditko?
Divine píše:
Bre dopolednickoTeda Jeni- Barcelona je moje vysnene mesto, kam bych se chtela podivat. A copak delas za praci, ze si takhle cestujes? Byla jsi jen na dvouletem rodicaku? A jak to Tynka tak brzy zvladala bez tebe? Je parada,ze mas takovou podporu v manzelovi
A taky je parada, ze se prstynek nasel, to uz se dnes moc fakt nevidi, takova poctivostTak jsme pred chvilkou prisli od kadernice, malej je osmikanej uplne nakratko. Ale slusi mu to, zase ma vyrazny kukadla.. Sebika si i totiz nekteri ,,slepi,, jedinci pletli s holcickou, tak me to uz stvalo
Pajuliku, Jeni, Lucko- planujete jeste druhe ditko?, tak te je to kluk jako buk
Co máš z toho, někteří slepí jedinci si Matulku pletou s holčičkou i když je úplně na krátko, máme taky velká očiska. ![]()
Druhé mimi plánujeme, dokonce se snažíme od ledna tohoto roku, tak uvidíme, jestli budeme mít štěstíčko a zadaří se. ![]()
Jo a s tím prstýnkem je to Jeni fakt super
, jsem ráda za každou takovou pozitivní vlastnost u lidí, člověk už se s tím moc nepotkává.
Můj taťka si loni v létě koupil nové kolo, měl ho přes zimu ve sklepě a před 14 dny mu ho ukradli. Byl z toho hodně špatný, ale bez kola být nemůže, tak už má koupené nové, jen si ho teď vynáší do 3tího patra.Někteří jsou prostě ![]()
Ahoj holkýýýý
Tak jsem vám chtěla psát i včera ale sek se pc a tak jsem se na to už vyprdla
a jsme u rodičů a tak nemám tolik času na pc,jen večer ![]()
Jinak nočník?
LUON-malý je 2,5roku a právě ted jak jsem byla ve špitále tak se malá ze dne na den s babičkou odplenkovala,no teda na noc jí má a na ven taky ještě(to čekám až bude tepleji)ale začla si sama říkat,a holky musím říct že mám snad největší radost z toho.Páč my s tím bojujem až od 1,5roku,to jí šlo,pak zas né,pak kolem 2let jsme zkoušli znova,a dělala šílený naschvály a mě fakt nebyvilo denně prát prostěradla,deky z gauče,a podobně.Páč ona my vždy utekla do pokojíčku,a vyčůrala se do postele.tak jsem zas najela na plínky,sice je nechtěla,furt se my slíkala celá do naha a někde se počůrala,můžu říct že to byla síla
no a najednou si říká a už jí i věřím že se nepočůrá,ale byl to boj
Tak neboj Luon ono mu to taky dojde a bude šikovnej.já nechápu jak některý 1,5starý děti si uměj říkat na nočník
asi je to o tom jakou výdrž mají rodiče
a já jí teda neměla.
Jinak už ani nevím co jsem chtěla,jsem skleroza
než jsem vás dočetla tak nevím co jste psaly ![]()
Pajulíku-tak at se vám taky brzy zadaří,pak budem v týhle naší diskusy dvě těhulky spolu vid?Nebo se k nám někdo přidá?
Tak pááá holky ![]()
Ahoj holky ![]()
Hanulko, tak to gratuluju k odplenkování a držím palečky, ať si to malá zase nerozmyslí, taky jste to tedy neměli jednoduché
Já si hlavně myslím, že prostě každé dítě je jiné a jsou pro něj důležité jiné věci. Pro některé (jako třeba ty naše) je vyměšování něco naprosto podružného a nezajímavého, nemají důvod to řešit. Luky občas i teď běží na nočník/záchod na opravdu úplně poslední chvíli, prostě proto, že ještě potřeboval něco dostavět, dodělat… No a s Ondrou holt uvidíme, buď to teď půjde, nebo to zase na chvíli odložím. Rozhodně ale musíme jet koupit nový nočník, ten, co tu máme, je mu velký a asi hrozně nepohodlný.
Docela jsme si dnes užili sluníčka, ale jinak mám den blbec, nic se mi nevede, ještě že už kluci spí, nebývale brzy. Asi půjdu za chvíli taky ![]()
Hanulko- tak to musely byt fakt nervicky s malou…heh, jak jsou mali, tak dokazou silene vytacet…co? Tak drzim pesti, at uz je to naporad
JInak ja jsem myslim psala, ze cekam na vysledky z gyndy, a kdyz bude vsechno ok, tak jdeme taky do druheho
Takze, ze bychom nakonec byly 3 tehule? Preju nam to vsem
Kazdopadne, kdyz bude neco noveho, tak urcite informujte…
No nic, jdu koukat na netu na zoufalky, je to napinavy, sjizdim uz posledni 2 dily…Koukate taky nekdo? Nebo jsem sama blazniva?
Tak zatim
Hanulko, Divine: tak jsem holky zvědavá, bylo by to zajímavé těhulkovat zároveň a pak si tu ty své těhulkovské pocity probírat.
Tak holky............hodně štěstí.
![]()
Divine: tak na zoufalkách tedy neujíždím, ale každé úterý a čtvrtek hltám ordinaci.
Teď jsem zrovna u toho vyžehlila kupu prádla.
Já letím, je po reklamě. ![]()
Ahojda
![]()
No já doufám že jí to už zůstane ten nočník,páč bych byla fakt ráda.doma se snad už týden nepočůrala.ale když jdeme ven tak jí dám plínku a vůbec si neřekne,tak asi chápe že nemusí když má plínku
ale doma fakt supr,bylo na čase.Tak neboj Luon taky to malej zvládne.
a něco pro pobavení-co my malá dělala-vykakala se do plínky třeba v pokojíčku,slíkla plínku,bobky nasypala do nočníku a přiběhla s děsnou radostí maminko,já sem se vykakala
no a já jí chválila atd a pak vydím prstíky od hovnajse
no tak vynadejte jí!!!
Takže byla pěkně vyčůraná co?a pak že neví na co je nočník ![]()
Tady na západě dnes nebylo nic moc,dokonce ted prší
zítra už jedeme konečně dom,tak se celkem těším,ale začne my zas záhul,takhle s babičkou je to ok,a já mám od malý trošku veget,tak ted zase bude blázinec,ale už se těším,musím jí zas trošku vychovat ![]()
Jo a holky tak at nám to druhý mimi brzy vyjde
jsem zvědavá která znás bude první
tak pááá a pěkný večer
Ahoj holky, zdravím a doufám, že se tu brzy některá pochlubíte, že jste těhulka ![]()
My jsme se ještě dopoledne provětrali venku, ale pak docela začalo foukat a odpoledne už i pršet.
Hanulko, máte tedy opravdu dobré zážitky s odplenkováním
Malá je chytrá, chtěla udělat mamince radost
Nebo měla slíbenou nějakou odměnu?
![]()
hehe, Hanulko, tak to mas pekne vychytralou princeznu, tos me pobavila
Dobrou